Andreea Bănică s-a vaccinat cu a treia doză de ser anti-Covid

Andreea Bănică s-a vaccinat cu a treia doză de ser anti-Covid. Artista trage speranțe că, într-un final, pandemia va fi învinsă, iar oamenii își vor relua viața de dinainte.

Andreea Bănică este, însă, dezamăgită că România stă prost la capitolul imunizare, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană. A mai precizat că s-a vaccinat pentru a se proteja atât pe ea, cât și pe cei din jurul său.

“Săptămâna asta am făcut a 3-a doză de vaccin. Am făcut prima doză imediat ce a fost posibil pentru că doar așa am simțit că mă pot proteja pe mine și pe cei dragi, iar acum am repetat, conform protocolului. Nu încerc să influențez sau să conving pe nimeni de nimic, este strict alegerea familiei noastre, dar mă intristează că și la acest capitol suntem codași la nivelul UE. Sănătate multă vă doresc și să dea Dumnezeu să depășim cât mai repede această perioadă pe care nu credeam că o vom trăi vreodată”, a scris artista pe o rețea socială.

Un șofer vinovat de moartea unui băiat de 15 ani a scăpat fără pedeapsă

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă a unei sentințe, în privința unui bărbat de 34 de ani acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit. b) din Codul penal), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, procesul penal a fost încetat, din motiv că fapta ar constitui o contravenție (art.236 din Codul contravențional – depășirea vitezei). Inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru comiterea contravenției, fiind încetat și procesul contravențional în privința acestuia, din motivul expirării termenului de prescripție de tragere la răspundere contravențională.

Procurorii nu sunt de acord cu soluția instanței și o vor contesta cu apel. 
             
Conform rechizitoriului, la 26 august 2018, inculpatul, conducând automobilul de model „BMW 320”, se deplasa pe bd. Dacia, mun. Chișinău.

În timpul deplasării cu o viteză excesivă, apropiindu-se de intersecția cu str. Băcioii Noi, mun. Chișinău s-a ciocnit în automobilul de model „Mazda 6”, care efectua manevra de virare la stânga de pe bd. Dacia spre str. Băcioii Noi, în urma cărui fapt, pasagerul automobilului de model „Mazda 6”, în vârstă de 15 ani a decedat, iar șoferului i s-au cauzat vătămări corporale medii.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Gazprom nu va livra gaze în regiunea transnistreană, în luna februarie

Gazprom nu a făcut luni rezervări de capacitate pe luna februarie pe gazoductul transbalcanic pentru a transporta gaze în regiunea transnistreană.  Conform calendarului ENTSO-G, licitațiile pentru rezervarea capacităţilor lunare pentru luna următoare se desfăşoară în fiecare a treia zi de luni a lunii curente, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

La 20 ianuarie, au fost făcute următoarele rezervări:

-frontiera Turcia – Bulgaria, cca 3.1 mln m3/zi din cca 6.1 mln m3/zi ofertaţi

-frontiera Bulgaria – România, cca 0,7 mln m3/zi din cca 9,7 mln m3/zi ofertaţi 

-la frontiera România- Ucraina (Isaccea – Orlovca) a fost ofertată o capacitate de cca 11,5 mln m3/zi, dar nu au fost făcute rezervări 

-frontiera România- Moldova (gazoductul Iaşi – Chișinău) au fost rezervate cca 5 mln m3/zi din cei cca 6,1 mln m3/zi scoşi la licitaţie.

Potrivit autorităților din ţările traversate de Coridorul vertical, aceste rezervări au fost făcute de traderi internaționali. Rezervări de capacitate mai pot fi făcute și zilnic, însă acestea vor presupune costuri mai mari.

Amintim că Ministerul Energiei a propus administrației din regiunea transnistreană suport în achiziționarea gazelor naturale de pe bursele europene sau Bursa română de Mărfuri din Chișinău încă în decembrie 2024, anticipând criza umanitară generată în regiunea transnistreană de sistarea unilaterală, contrar prevederilor contractuale, a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom.

Maia Sandu cere retragerea trupelor ruse din Moldova și înlocuirea acestora cu o misiune civilă de pace a ONU sau UE

Maia Sandu a declarat că regiunea Transnistriei va fi ajutată financiar substanțial de Chișinău doar dacă trupele ruse se retrag de aici și vor fi înlocuite cu o misiune civilă de pace a ONU sau UE, scrie stirileprotv.ro.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat disponibilitatea țării de a sprijini regiunea transnistreană separatistă, în special în abordarea crizei energetice în curs de desfășurare, scrie Novinite.

Vorbind într-un interviu recent cu Newsmaker, Sandu a subliniat că Moldova este pregătită să ofere sprijin imediat, inclusiv furnizarea de generatoare, asistență medicală și provizii necesare regiunii. Totuși, ea a precizat că o asistență financiară substanțială va fi luată în considerare numai după retragerea trupelor ruse din Transnistria și înlocuirea actualei misiuni de menținere a păcii cu o misiune civilă, sub supravegherea fie a Națiunilor Unite, fie a Uniunii Europene.

Maia Sandu a subliniat că Moldova se află în continuare într-o situație financiară dificilă, care ar necesita asistență internațională pentru a-și îndeplini orice obligații viitoare față de Transnistria.

O tânără a ajuns la spital cu ruptură de esofag, după ce a vrut să bea must
Articolul anterior
Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale
Articolul următor
Close menu