Angajații unei companii din China primesc bonus anual în funcție de câți kilometri aleargă în fiecare lună

O companie producătoare de hârtie din Guangdong, China, vrea ca angajații ei să alerge pentru bonusurile lor – la propriu. Președintele companiei Guangdong Dongpo Paper, Lin Zhiyong, a declarat luna aceasta pentru ziarul Guangzhou Daily că bonusurile angajaților vor fi determinate de numărul de kilometri pe care îi aleargă în fiecare lună.

Angajații companiei trebuie să alerge 100 de kilometri în fiecare lună ca să primească un bonus la sfârșit de an echivalent cu 130% din salariul lunar. Aceștia pot opta și pentru un bonus puțin mai mic, egal cu salariul pe o lună, dacă aleargă 50 de kilometri în fiecare lună.

Alergătorii cei mai înrăiți se pot alege cu o pereche gratis de adidași de alergat dacă aleargă 50 de kilometri în fiecare lună timp de șase luni la rând. Pentru cei care nu reușesc să alerge decât 30 de kilometri pe lună, bonusul de la sfârșit de an va fi de doar 30% din salariul lunar.

„Întreprinderea mea poate să reziste numai dacă angajații mei sunt sănătoși”, a spus Lin, care susține că a escaladat muntele Everest de două ori.

„Nu doar că avem ocazia să ne menținem în formă, suntem și plătiți pentru asta. Împușcăm doi iepuri dintr-un foc”, a spus unul dintre cei aproximativ 100 de angajați ai companiei.

Inițiativa nu a fost primită la fel de bine, însă, de utilizatorii rețelei sociale Weibo din China.

„Ar trebui să alergi 3 kilometri pe zi ca să atingi ținta lunară de 100 de kilometri. Așadar compania vrea ca angajații ei să fie sportivi de atletism?” a scris o persoană.

„Aceste cerințe ar fi considerate excesive chiar și pentru elevi școlilor sportive. Le va rănii genunchii. În funcție de vârstă și de forma fizică, le-ar putea provoca și un stop cardiac”, a scris un alt utilizator de Weibo.

Alții au considerat că afacerea lui Lin se va prăbuși din cauza acestei practici neobișnuite.

„Toată lumea, vă rog să fiți atenți la viitorul acestei companii. Cred că va falimenta în următorii cinci ani.”

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Natalia Barbu și-a uimit urmăritorii de Crăciun
Articolul anterior
Tany Vander, primul Crăciun în patru. Imagini calde alături de soț și cei doi fii ai cuplului
Articolul următor