Anunț! Se caută un spectator care a asistat ieri la spectacolul ,,Invitația la vals”, de la Teatrul Geneza Art

Se întâmplă deseori ca actorii să aibă parte de surprize deosebite din partea publicului, la finalul unui spectacol în care au jucat în scenă și au dat tot ce aveau mai bun pentru a-i impresiona și a-i cuceri pe spectatori.

separator

De această dată însă actorii de la Teatrul Geneza Art din Chișinău au avut parte de un moment cu totul special. După spectacolul de ieri seară ,,Invitația la vals”, jucat pe scena teatrului, protagoniștii au rămas plăcut surprinși de atenția unei spectatoare. Dacă ești tu autoarea gestului, iată ce cadou îți oferă echipa Teatrului Geneza Art!

,,SE CAUTA UN SPECTATOR ! ”, ne spun actorii de la Teatrul Geneza Art.

Ieri, dupa spectacolul ,,Invitatia la vals,, ne-am bucurat de o surpriza extrem de placuta. Nu stim, dar am vrea sa stim numele acelei spectatoare, care ne-a scaldat cu cele peste 100 de Lalele… In numele tuturor actorilor, va multumim si vrem sa va oferim si noi un cadou, o invitatie la unul din spectacolele noastre, la alegerea dvs!!! In speranta unui raspuns !!! Numai de bine”.

sursa: Facebook/Teatrul Geneza Art

Blocaje la frontieră: Mii de ucraineni fug de beznă, frig și război

Rămași în beznă, în frig și sub amenințarea permanentă a bombelor lui Putin, ucrainenii încep din nou să plece către țările vecine. Numărul celor care vin în România crește de la o zi la alta.

Blocaje la frontieră: Mii de ucraineni fug de beznă, frig și război

În numai 24 de ore au intrat în țară aproape 8.300 de ucraineni, în condițiile în care trecerea frontierei e dificilă. Sistemele de la vamă sunt deseori blocate de pene de curent. Din același motiv, pe sensul de ieșire sunt cozi kilometrice de TIR-uri care așteaptă să treacă de controlul vamal, transmite Digi24.ro

Coloana de TIR-uri se întinde pe mai mult de 3 kilometri, la Isaccea, în județul Tulcea. Oficial, poliția de frontieră anunță un timp de așteptare de 90 de minute. Unii șoferi spun însă că stau de câteva zile.

Reporter: De câte zile stați?

Șofer: Șase! Cinci și mai stau încă una.

Bacurile care duc peste Dunăre camioane se întorc din Ucraina pline cu refugiați. Oamenii pleacă speriați de perspectiva de a petrece o iarnă în frig, fără lumină și apă în locuințe.

Tatiana: E o problemă mare! Nu avem curent de două zile. Nu avem curent, nu avem apă. 

Reporter: Unde mergi?

Tatiana: Tulcea.

Reporter: Vrei să stai acolo?

Tatiana: Da!

Alexandra: „Am avut curent doar patru ore în ultimele două zile. Am un bebeluș de 9 luni și am luat-o pe mama, pe bebeluș și mergem în Bulgaria. Fără curent, fără apă și o casă foarte rece. Este foarte dificil să cumpăr un generator”.

Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța: „În ultimele 24 de ore au intrat prin PTF Isaccea, în România, aproximativ 180 de vehicule cu 830 de pers. Și au ieșit aproximativ 740 de persoane folosind 210 autovehicule”.

La Siret, în județul Suceava, timpul de așteptare la ieșirea din țară, pentru camioane, anunțat de Poliția de Frontieră este de peste 300 de minute. Cel mai mult așteaptă șoferii camioanelor care ajung la Giugiulești, la granița cu Republica Moldova. Acolo, timpul a ajuns la 600 de minute.

Ucrainenii se pregătesc de o iarnă cumplită: dorm îmbrăcați, își fac rezerve de hrană și stau la lumânare. „Va veni neapărat primăvara”

Ucraineii s-au obișnuit deja cu frigul, lipsa curentului electric și a apei. Cu toții se pregătesc acum pentru cea mai grea iarnă din Ucraina.

Autoritățile, mediul de afaceri și cetățenii ucraineni se pregătesc, atât fizic, cât și mental, pentru o iarnă foarte grea, potrivit Obozrevatel.

Proprietara unui magazin alimentar din Dinpro, un oraș situat pe râul Nipru a cumpărat lanterne pe care le aprinde atunci când este o pană de curent. Majoritatea produselor sunt achitate cash, pentru că fără energie electrică nu se mai poate plăti cu cardul.

„Funcționăm în continuare, chiar dacă nu avem deseori curent electric. nu punem prea multe produse în frigidere. Noi nu vom închide magazinul până când avem ce vinde”, povestește Irina, proprietara magazinului.

Ucrainenii fac afaceri în beznă

Mediul de afaceri din Ucraina s-a adaptat și el la noile condiții. Ca să reziste fără energie electrică, unii antreprenori au cumpărat generatoare, iar alții sunt gata să lucreze fără lumină.

Cu cât afacerea este mai mare cu atât proprietarilor le este mai greu să asigure o funcționare autonomă. Un generator mic nu este suficient pentru industrie, acesta fiind util pentru funcționarea unui frigider sau a unui aparat de cafea.

Doar 50 dintre cele 300 de supermarketuri ale rețelei ucrainene „Silpo” au generatoare, urmând să mai fie achiziționate pentru încă 5o de magazine.

„În orașele mari intenționăm să menținem funcțional măcar un singur supermarket într-un sector urban”, au declarat reprezentanții companiei.

Ucrainenii au creat o cerere mare de generatoare de curent electric. Din cauza numeroaselor comenzi, producătorii nu reușesc să livreze foarte repede. Cu toții se pregătesc de o perioadă lungă fără energie electrică. Chiar dacă magazinele funcționează și în aceste condiții, numărul lor este redus, ceea ce înseamnă că vor crește cozile la cumpărături.

Banca Națională a Ucraineii are un plan pentru situația în care sistemul electric ucrainean va cădea într-un colaps. Vor fi deschise 1.035 de secții ale băncilor, unde vor funcționa bancomate și vor putea fi achitate facturi prin virament. În aceste secții va crește numărul bancomatelor, pentru că celelalte nu vor mai funcționa fără curent.

O hartă cu aceste filiale a fost făcută publică, iar specialiștii sunt pregătiți pentru o situație de panică în rândul ucrainenilor, care vor căuta să-și lichideze conturile.

Ucraineii fac rezerve de hrană și apă

Experții îi îndeamnă pe cetățeni să facă rezerve de grană și apă. Maksim Bileavski îi roagă pe ucrainenii care vor avea curent electric să fie cumpătați.

„Dacă aveți posibilitatea să cumpărați un aparat de radio, să o faceți. Este important să rămâneți conectat la spațiul informațional. Locuitorii de la blocuri ar fi bine să se organizeze, să strângă bani și să cumpere un generator de curent”,spune Maksim Bileavski, expert principal al Programelor Energetice ale Centrului „Razumkov”.

Ucraina are în jur de 4.000 de puncte de refugiu de unde locuitorii pot obține apă sau curent, pot veni să se încălzească sau să își încarce telefoanele. Pentru a face față frigului, sunt rugați să caute haine cât mai călduroase și să doarmă în camere mai mici.

„În pofida acestor probleme, după cea mai grea iarnă din istoria Ucrainei va veni neapărat primăvara, iar obiectivele de infrastructură vor fi renovate. Este important să învingem agresorul care încearcă prin metode teroriste să distrugă spiritul și rezistența ucrainenilor”, scriu jurnaliștii ucraineni.

sursa

Atac aerian cu rachete rusești la Dnipro: Cel puțin 13 persoane au fost rănite

Un atac aerian al rușilor s-a soldat cu cel puțin 13 răniți în orașul ucrainean Dnipro, potrivit unui oficial din Ucraina, scrie Mediafax.

Un atac aerian s-a soldat sâmbătă cu cel puțin 13 răniți la Dnipro, a anunțat un oficial local, citat de Sky News. 

Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a spus că este vorba despre un „atac cu rachete”.

Patru dintre cei răniți rămân la spital, inclusiv un băiat de 17 ani și o femeie care a fost scoasă de sub dărâmături și este în stare gravă, a precizat el.

Reznichenko a mai spus că șapte case au fost parțial distruse și că operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare.

O celebră actriță a anunțat că este însărcinată la 48 de ani!
Articolul anterior
În Moscova, se deschide primul bordel cu roboți sexuali. Cum funcționează și care sunt prețurile?
Articolul următor