Anunț șocant în Rusia! Autoritățile au demarat procedura de desemnare a Alei Pugaciova, legenda muzicii sovietice, drept „agent străin”

Șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, Vitali Borodin, a anunțat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugaciova drept agent străin. Procuratura va cere Ministerului Justiției să lanseze procedura corespunzătoare, scrie Kommersant, citat de hotnews.ro.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la solicitarea mea. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a fost demarată. Procuratura va cere Ministerului Justiției din Federația Rusă să o recunoască pe Pugaciova ca agent străin. Sper că autoritățile de reglementare vor pune capăt acestei chestiuni”, a scris Borodin pe Telegram.

Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022.

Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Ulterior, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a adăugat pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

După aceasta, Pugaciova a cerut și ea să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”.

În decembrie 2023, s-a aflat însă că autoritățile nu au inițiat proceduri penale împotriva cântăreței și a soțului ei în temeiul articolului privind discreditarea armatei ruse.

În februarie, politicianul Dmitri Gusev a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă casa artistei ar putea fi confiscată, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini.

Pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat traficul rutier, timp de mai mult de o lună

Începând cu marți, 14 mai, traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune de drum de pe bulevardul Decebal din capitală. Este vorba despre tronsonul cuprins între bd Dacia și str Nicolae Titulescu (partea impară).

Suspendarea traficului va fi aplicată în perioada 14 mai – 30 iunie. Potrivit autorităților locale, acțiunea are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe bd Decebal. Lucrările sunt effectuate de către compania SRL „VICOLIV-GRUP”.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să opteze pentru circulația pe alte străzi.  

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică ocuparea a încă patru sate în provincia Harkov în partea de nord-est a Ucrainei, după alte cinci sate ocupate cu o zi în urmă în aceeaşi provincie, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Digi24.ro.

„Unităţile grupării de trupe ‘Nord’ au avansat profund în liniile inamice şi au eliberat localităţile Gatişce, Krasnoie, Morokhoveţ şi Oleinikovo în regiunea Harkov, situate aproape de frontiera cu Rusia”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului public matinal al armatei ucrainene, trupele ruse au lansat în ultimele 24 de ore 12 operaţiuni de asalt în nordul provinciei Harkov ca parte a unei noi ofensive, despre care unii comentatori afirmă că ar avea ca obiectiv să oblige armata ucraineană să redirecţioneze resurse din alte sectoare ale frontului lung de circa o mie de kilometri.

O unitate a forţelor speciale din Garda Naţională ucraineană a anunţat sâmbătă seară că trupele ucrainene au fost nevoite să abandoneze unele poziţii, în timp ce trupele ruse au reuşit să ocupe mai multe sate. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia trupelor sale în Harkov este „dificilă”, adăugând însă că inamicul nu a reuşit să străpungă frontul în ceea ce Kievul descrie drept o mare ofensivă rusească.

Ideea lansării unei astfel de ofensive majore în Harkov este contrazisă de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), conform căruia trupele ruse desfăşoară doar „operaţiuni ofensive limitate” de-a lungul graniţei Rusiei cu această provincie ucraineană şi „continuă să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate”.

Nici Rusia nu a confirmat lansarea unei mari ofensive pe frontul din Harkov, menţionând doar desfăşurarea unor „acţiuni ofensive” în acea direcţie, în timp ce bloggerii militari ruşi analizează pe reţelele de socializare intensificarea atacurilor armatei ruse şi posibilele obiective ale operaţiunilor acesteia.

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

Concert de caritate în susținerea fiicei Georgetei Voinovan! Colegii artistei s-au mobilizat și vin în susținerea ei
Articolul anterior
Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat
Articolul următor