Apel de urgență pentru a salva o mamă a trei copii, a cărei viață atârnă de un fir de ață. Întreaga familie cere ajutorul oamenilor cu suflet mare

O tânără mamă de la noi din țară are mare nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. La 38 de ani, viața ei atarnă de un fir de ață. Ana suferă de o maladie gravă, iar fiecare zi contează pentru ea, așa că este nevoie de o mobilizare rapidă pentru a fi salvată. Femeia nu-și dorește decât un singur lucru, să trăiască pentru cei trei copii ai său.

Caritate.md s-a anhajat să o ajute pe Ana în lupta ei pentru viață și vine cu un mesaj către toți oamenii cu suflet mare.

”Dragii noștri, facem un apel de urgență pentru Ana, o mamica a trei copii minunați. Astăzi trece prin momente extrem de grele. Această tânără mămică luptă pentru sansa de a-și salva viața. 2 ani de zile familia au luptat cu forțele propii, acum însa a devenit imposibil să lupte de unii singuri, pentru că viața ei ajunge la 100.000 euro. Este asteptata la o clinica din Elvetia, însa aceasta suma necesară familia nu o are.”, este mesajul celor de la caritate.md.

Și Ana a venit cu un apel către oameni:

”Sunt mamă a 3 copii, o fetiță de 1,6 luni, un băiețel de 6 ani și o fetiță de 15 ani, de profesie sunt medic. Suntem o familie de medici. În august 2022 am fost diagnosticată cu cancer de col uterin, stadiu II b. Am trecut tratamentul în Iași , histerectomie totală și tratamentul medicamentos cu chimioterapie. Ne-am bucurat mult de succesul terapeutic, cu investigații regulate o dată la 3 luni. În februarie 2024 în urma investigațiilor au fost depistate metastaze în pulmonul drept, sub forma de noduli, care în  urma biopsiei s-a confirmat a fi metastaze de origine neuro endocrină, o tumoare rară și agresivă, care se supune greu tratamentului de la Iași. Șansa mea de a trece peste această nenorocire și de a-mi crește copilașii, este tratamentul în Elveția, care este unul foarte costisitor. Vreau să vă rog să mă ajutați să primesc șansa la viața. Îmi sunteți speranța mea la viață alături de familia mea. Vă mulțumesc pentru toată susținerea.”, este mesajul Anei.

Toți cei care vor să o ajute pe Ana, pot dona din orice colț al lumii, din orice țară, prin orice tip de card bancar, paypal, paynet, transfer bancar AICI, dar și pe următoarele conturi bancare:

Paypal@caritate.md 

Pentru transfer bancar:

C/f: 1010620001522 


IBAN MDL: MD47MO2224ASV35534787100 

IBAN EURO: MD06MO2224ASV05215347100 

IBAN USD: MD02MO2224ASV05215427100 

IBAN RON: MD20MO2224ASV20663287100

Banca:OTP Group S.A.

Unica.md vă îndeamnă să dăm dovadă de mobilizare și să o ajutăm pe această tânără mămică!

Al doilea oraș din România care va avea linie de metrou

Un al doilea oraș din România va avea linie de metrou. Autoritățile au anunțat că s-a semnat autorizația de construire. Iată despre ce oraș este vorba, scrie evz.ro!

Românii se vor bucura de încă o linie de metrou într-un mare oraș din țară și nu, nu este vorba despre București, ci de Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat marți autorizația de construire pentru metroul din Cluj. Conform proiectului, Magistrala 1 de metrou din Cluj va avea o lungime de 21,3 km, incluzând 19 stații subterane și un depou suprateran.

Conform proiectului, Magistrala 1 de metrou din Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cuprinzând 19 stații subterane și un depou suprateran.

Prima etapă a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

Conform unui comunicat emis de CJ Cluj, traseul liniei de metrou ușor începe în zona rezidențială din Florești. Astfel, primele stații vor servi zonele de locuințe, apoi vor continua către zonele multifuncționale din jurul viitorului Spital Regional de Urgență și a centrului comercial din apropiere.

Ulterior, linia va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, cu stații care deservesc cartierul Mănăștur, după care va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști. De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, în timp ce alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

Metroul va duce la decongestionarea traficului

Studiile de fezabilitate făcute pentru acest proiect arată cu metroul din Cluj Napoca va avea o frecvență de circulație de 90 de secunde, va avea o lungime de 51 de metri, față de 112 metri la București, și va putea transporta maxim 540 de pasageri, față de 1.200 cât transportă garniturile de la Metrorex.

De asemenea, trenurile vor fi complet automate, fără să aibă un mecanic conductor la bord.

„Construcția unei linii de metrou ușor, cu 19 stații subterane în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens) și un depou suprateran. Cluj Napoca este al doilea oraş din România după numărul de locuitori, iar valorile de circulaţie pe DN 1 Floreşti – Cluj Napoca sunt comparabile cu cele de pe DN 1 Otopeni – Bucureşti (şosea cu 6 benzi)”, se arată în Nota de Fundamentare a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Cadoul trimis de Putin lui Kim Jong Un. Reacția Phenianului
Articolul anterior
Beneficii pentru antreprenori, primării și cetățeni: Țara noastră aderă la Programul Europa Digitală
Articolul următor