UE importă echivalentul a 80-200 de milioane de broaște în fiecare an. Majoritatea provin din populații sălbatice din Indonezia, Turcia și Albania, precum și din ferme din Vietnam. Practica „nu este deloc în concordanță” cu strategia UE pentru fauna sălbatică, a declarat Sandra Altherr, șeful departamentului de știință la Pro Wildlife.
Apetitul Franței pentru picioare de broaște este „distructiv pentru natură” și pune în pericol amfibienii din Asia și sud-estul Europei, a avertizat un grup de oameni de știință și veterinari, anunță The Guardian, preluată de Alephnews.
Peste 500 de experți din grupurile de cercetare, veterinare și de conservare au cerut lui Emmanuel Macron, președintele francez, „să pună capăt supraexploatării broaștelor” și să ofere celor mai comercializate specii o protecție mai bună.
UE importă echivalentul a 80-200 de milioane de broaște în fiecare an, dintre care majoritatea sunt consumate în Franța. Majoritatea provin din populații sălbatice din Indonezia, Turcia și Albania, precum și din ferme din Vietnam, potrivit unui studiu realizat de Robin des Bois și Pro Wildlife, două organizații nonprofit de conservare care au organizat scrisoarea.
Practica „nu este deloc în concordanță” cu strategia UE
Practica „nu este deloc în concordanță” cu strategia UE pentru fauna sălbatică, a declarat Sandra Altherr, șeful departamentului de știință la Pro Wildlife. „Este absurd: populațiile naturale de broaște de aici în Europa sunt protejate de legislația UE. Dar UE încă tolerează colectarea a milioane de animale în alte țări – chiar dacă acest lucru amenință populațiile de broaște de acolo.”
În Franța se mănâncă mai multe picioare de broaște – adesea prăjite în aluat sau sotate cu usturoi și pătrunjel – decât în orice altă țară din UE. Oamenii de știință susțin că Franța ar trebui să facă eforturi pentru a asigura protecția globală pentru speciile vulnerabile de broaște în conformitate cu Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și floră sălbatice pe cale de dispariție (Cites), care lucrează pentru a opri comerțul ilegal cu plante și animale.
Un grup de 46 de ONG-uri de mediu au făcut o cerere similară din partea ministerului francez al mediului în februarie.