Aproape toți studenții la medicină din România s-au vaccinat anti-Covid

Cei mai mulți dintre studenții la Medicină din România s-au vaccinat deja anti-Covid. Au făcut-o din dorința de a-i proteja pe cei dragi și mai ales pe pacienții cu care lucrează.

Văd și ei tot acest proces drept un prim pas către revenirea la normalitate și speră că mulți le vor lua exemplul.

La Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, aproape 90 la sută dintre studenţi s-au vaccinat deja. Printre cei peste 4 mii de tineri care au făcut prima doză se numără și Gabriel Urs. Este în anul 4 și vrea să devină chirurg.

Gabriel Urs, președintele Organizației Studenților Mediciniști din Cluj: „Este siguranţa a mea şi a celor din jurul meu. Al doilea motiv e că îmi doresc să ne întoarcem la facultate, îmi doresc să merg pe secţie, îmi doresc să îmi revăd colegii şi acest lucru va fi posibil în cele mai sigur condiţii doar dacă o să ne vaccinăm. Iar al treilea motiv e ca până la urmă, probabil toţi îşi doresc ca aceasta pandemie să ajungă la un bun sfârşit.”

Roland este anul 6, la medicină generală. Abia aşteaptă să fie din nou aproape de pacienţi, aşa că s-a vaccinat ca să-i protejeze şi pe ei.

Roland Stretea: „M-am vaccinat, fără nicio problemă. Am stat 15 minute – acel interval de siguranţă. Ca şi efecte adverse, în afară de un uşor discomfort în locul vaccinării nu am avut absolut nimic.”

Peste 2.500 de studenţi ai Univesitatii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi s-au înscris pe platforma de vaccinare. Alexandra este în anul 4 și a intrat printre primii.

Alexandra Strugariu, vicepreședinte Societatea Studenților Mediciniști din Iași: „Sunt conştientă de eficienţă şi siguranţa acestui vaccin. Ştiu că, deşi a apărut repede, nu au omis nicio etapă din tot procedeul de verificare a acestuia, am încredere că ne va salva şi, de asemenea, consider că vaccinarea înseamnă un act de solidaritate pentru comunitatea în care trăim.”

În cele mai multe oraşe din România, procentul studenților la Medicină vaccinați este covârșitor: peste 90 la sută, relatează stirileprotv.ro.

Tânărul care și-a scufundat mașina în lac a fost identificat de poliție. Cu ce amendă s-a ales
Articolul anterior
Doi copii și șapte nepoți. Cine sunt membrii familiei prezidențiale a Statelor Unite
Articolul următor
Alte articole interesante