Franța e în doliu. Arde Catedrala Notre Dame din Paris! Turla și acoperișul s-au prăbușit

Un incendiu violent a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, pe partea superioară, în zona celor două clopotniţe. Incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de ora 20:00, ora Moldovei. Catedrala construită în perioada 1163-1345 arde ca o torță, iar flăcările se extind. Turla și acoperișul s-au prăbușit în urma flăcărilor mistuitoare și mai multe obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc.

separator

Momentul în care se prăbușește turnul de 93 de metri.

Catedrala Notre Dame a fost evacuată, iar oamenii sunt sfătuiți să stea departe.  Catedrala Notre Dame arde cu flăcări puternice și mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul care a cuprins monumentul istoric, unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței.

Pompierii au dificultăți în a reuși să stingă incendiul de proporții, care a distrus o bună parte din clădire, plus obiecte de artă vechi de sute de ani, de o valoare inestimabilă. Parizienii s-au adunat în perimetrul de siguranță și mulți dintre ei au lacrimi în ochi, transmite realitatea.net.

Oficialitățile pariziene susţin că incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare a clădirii vechi de peste 700 de ani, renovare care are loc în această perioadă. Specialiștii afirmă că refacerea catedralei Notre Dame, mistuită de flăcări, va dura mulți ani. Vezi imagini în timp real!

Conform poliției franceze, nu sunt răniți și nici morți. Președintele francez Emmanuel Macron a scris pe Twitter:

„Notre-Dame de Paris este în flăcări. Emoția unei națiuni întregi. Gândurile se îndreaptă către toți catolicii și pentru toți francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist în seara asta să văd că această parte a noastră arde”.

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului. Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. Catedrala Notre-Dame este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, adică o medie zilnică de aproximativ 30.000 de oameni. În zilele cu afluența ridicată, adică de sărbători sau când sunt evenimente importante, se poate ajunge chiar și la 50.000 de oameni.

Au apărut primele imagini din interiorul Catedralei Notre-Dame. Altarul și crucea sunt întregi

Medic psihiatru, despre copiii de azi: „Am plecat de la a nu avea voie să le dăm o palmă la fund și am ajuns la a nu avea voie să le zicem nimic”
Articolul anterior
Gest emoționant de solidaritate! Francezii îndurerați au început să cânte lângă Catedrala Notre-Dame și se roagă pentru simbolul Parisului
Articolul următor
Alte articole interesante