Ascultă şi vezi care sunt concurenţii Alionei Moon din prima semifinală ESC 2013 de la Malmo, Suedia (VIDEO)

Criticată şi lăudată, Aliona Moon a început pregătirile pentru Malmo, Suedia. Ea va urca în scenă în prima semifinală pe 14 mai, alături de reprezentanţii din Rusia, Ucraina, Austria, Belorusia, Belgiei, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Muntenegro, Serbia, Slovenia și Țările de Jos. În prima semifinală a concursului Eurovision Song Contest 2013 din Suedia, vor vota ţările participante, precum şi ţările care au intrat automat în finală: Italia, Regatul Unit și Suedia. Cele mai bine plasate 10 țări în funcție de scor se vor califica în finală.

separator

Ce şanse crezi că are reprezentanta noastră?

Aliona Moon va interpreta pe scena de la Malmo, varianta română a piesei „A milion” , adică „O mie”. Potrivit comentariilor de pe youtube şi pagina oficială a concursului, internauţii sunt de părerea ca reprezentanta Moldovei are mai multe şanse să treacă în finală, dacă va cânta în limba maternă.

Interpreta de 22 de ani, Dina Garipova (Rusia), a fost înaintată de televiziunea națională rusă pentru a participa anul acesta la Eurovision Song Contest 2013 cu piesa “Wath If”. Aceasta s-a întâmplat după ce ea a devenit câştigătoarea show-lui “Golos” în  2012.

Zlata Ognevich reprezintă anul acesta Ucraina. Solista a mai încercat și în edițiile din 2010 și 2011, însă nu a reușit să treacă de selecția națională. Piesa care i-a adus noroc acum se numește Gravity.

Natália Kelly este o cântăreață de origine americană, care va reprezenta anul acesta Austria. Ea a ajuns în Austria la vârsta de șase ani în anul 2000, împreună cu familia sa. Tatăl ei este american, iar mama sa este braziliancă. După ce a participat la varianta din Austria a emisiuni Vocea, Natalia a început colaborarea cu un producator autohton . La Eurovison Song Contest 2013, ea va interpeta piesa ”Shine”.

Aliona Lanskaia (Belorus) este o blondă frumoasă, de 27 de ani, care nu este la prima experiență a concursului european. Ea a câștigat anul trecut selecția națională, dar a fost descalificată în urma unor zvonuri.  După descalificarea din 2012, Aliona a revenit și în Euroforest 2013, reușind să câșige cu melodia ”Rhythm of Love” compusă de Leonid Șirin, Yuri Vașciuk și A. Șirin, reușind să primească maximul de puncte din partea juriului și din partea televotingului.

http://www.youtube.com/watch?v=9HdT6JuaixU

Belgia va fi reprezentată anul acesta  de Roberto Bellarosa, în vârstă de 18 ani care a câștigat în 2011 concursul Vocea Belgiei. Piesa cu care va urca în scena de la Malmo se numește ”Love Kills”.

Croaţia va fi reprezentată anul acesta la concursul Eurovision Song Contest 2013 de trupa Klappa s Mora, care este compusă din șase membri și cântă muzică tradițională. Ei vor aduce în scena de la Malmo piesa Mižerja.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LQDGlNnhBvI

Cipru şi-a pus toate speranţele în Despinei Olympiou pentru a câştiga Eurovisionul de anul acesta. Interpreta va urca pe scena de la Malmo cu o melodie în limba greacă, compusă de Andreas Giorgallis, pe versuri scrise de Zenon Zindilis.
Despina Olympiou este cunoscută în Cipru din 1992, iar anul trecut a lansat o piesă cu Stereo Mike, care a reprezentat Grecia în 2011 la Eurovision şi s-a clasat pe locul 7 cu piesa „Watch My Dance”.

Danemarca i-a încredinţat interpretei Emmelie de Forest să o reprezinte la Malmo. Cântăreața va participa în prima semifinală a concursului cu piesa Only Teardrops.

Birgit Õigemeel va cânta pentru Estonia. În 2007 ea a jucat rolul Silviei în comedia Doi gentlemeni din Verona (scrisă de William Shakespeare și regizată de Lembit Peterson). Birgit este, de asemenea, prima câștigătoare a concursului Estonian Idol. În 2007 la un festival cultural italian „L’Olivo d’Oro”, Birgit a fost prima cântăreață non-italiană, care a reușit să câștige titlul de „Golden olive branch”.

Irlanda va fi reprezentată de Ryan Doland cu piesa ”Only Love Survives”.

Andrius Pojavis este numele reprezentantului Lituaniei, iar piesa cu care speră să impresioneze la Malmo se numește “Something”.

Trupa Who See şi interpreta Nina Žižić, originari din Muntenegru, îşi vor reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2013. Trupa a fost formată încă din ani 2000, însă nu au avut prea mult succes. Ea speră să aibă o prestaţie care le va aduce succes pe plan profesional.

Serbia va fi reprezentată la Concursul Eurovision Song Contest 2013 din Suedia, de o trupă alcătuită din 3 fete: Mirna Radulović, Nevena Božović și Sara Jovanović. Trupa se numește Moje 3 şi au pregătit pentru publicul suedez piesa „Ljubav je svuda”.

Hannah Mancini este o cântăreață din America stabilită în Slovenia. Alături de Sylvain și Mike Vale, a participat și la selecția din 2011, însă nu a reușit să câștige. Interpreta a fost aleasă de către televiziunea națională din Slovenia, în urma unei selecții interne, să reprezinte la concursul Eurovision 2013, țara în care trăiește de mai bine de șase ani. Americanca nu este deloc străină de fenomenul Eurovision, participând și în 2011 la selecţia națională din Slovenia, câștigată de Maja Keuc.
Hannah cântă și compune de la o vârstă fragedă, printre reușitele sale profesionale numărându-se colaborările cu studiourile Disney.

Țările de Jos au optat pentru o interpretă cu experienţă muzicală foarte bogată. Anouk Stotijn-Teeuwe și-a început cariera în anul 1997. De atunci ea a lansat șapte albume. Materialele sale discografice s-au comercializat în peste un milion de exemplare numai în țara sa natală, iar anul acesta va urca în scena de la Malmo cu piesa “Birds”.

Dolarul american traversează cea mai slabă performanță. Ce înseamnă asta

Potrivit indicelui oficial care măsoară valoarea dolarului în raport cu un coș de valute internaționale, moneda americană a pierdut aproape 9% din valoare între 20 ianuarie și 25 aprilie — o contracție fără precedent în primele 100 de zile ale unei președinții, din 1973 încoace, anul în care SUA adoptau oficial un regim de curs valutar flotant.

Motivul acestui recul? O combinație de retorică agresivă, politici economice protecționiste și incertitudine în ceea ce privește viitorul politic și monetar al Americii. Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă a fost însoțită de impunerea unor noi tarife comerciale și de tensionarea relațiilor cu partenerii economici globali, în special China. În consecință, investitorii s-au reorientat masiv către active mai sigure sau mai stabile, cum ar fi aurul, euro sau francul elvețian — toate înregistrând aprecieri de peste 8% față de dolar.

Deutsche Bank AG a avertizat săptămâna aceasta cu privire la o tendință structurală de scădere a dolarului în următorii ani, care ar putea aduce moneda americană la cel mai slab nivel din ultimul deceniu în raport cu euro.

sursa: ziare.com

FSB a arestat un ucrainean în cazul asasinării unui general de rang înalt lângă Moscova

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB, principalul succesor al KGB-ului sovietic) a anunțat sâmbătă arestarea unui „agent ucrainean” în cazul asasinării șefului-adjunct al Direcției Principale de Operațiuni din cadrul Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, generalul-locotenent Iaroslav Moskalik, relatează Ukrainska Pravda.

„Ca urmare a unor măsuri urgente, a fost reținut un agent al serviciilor speciale ucrainene, Ignat Kuzin, născut în 1983, care are permis de ședere în Ucraina”, susține serviciul de presă al FSB.

Ignat Kuzin

Potrivit FSB, „agentul Kuzin” este cel plantat bomba cu care a fost ucis generalul Moskalik. „Agentul ucrainean” mai este acuzat că a asamblat dispozitivul explozibil artizanal într-o ascunzătoare din regiunea Moscova și a cumpărat mașina pe care l-a plasat și detonat de la distanță în momentul trecerii țintei.

Generalul Iaroslav Moskalik a fost ucis vineri dimineață în apropierea locuinței sale din orașul Balașiha, situat la aproximativ 20 de kilometri de centrul Moscovei. Serviciile secrete ucrainene au fost acuzate în repetate rânduri de comiterea unor atacuri țintite împotriva unor oficiali militari ruși de la lansarea invaziei la scară largă din Ucraina, la 24 februarie 2022.

Iaroslav Moskalik a reprezentat Statul Major al Rusiei la discuțiile de armistițiu purtate în 2015 între Moscova și Kiev sub egida Franței și a Germaniei.

Rușii recunosc că soldați nord-coreeni au luptat de partea lor în Ucraina

După luni de zile în care au negat cu toate puterile, în ciuda dovezilor și mărturiilor apărute în spațiul public, cel mai important general al Moscovei a recunoscut că soldații nord-coreeni luptă pentru ei.

Gherasimov prezenta bilanțul operațiunii pentru eliberarea teritoriilor din regiunea Kursk ocupate de Ucraina. Când a venit vremea să mulțumească militarilor implicați, i-a menționat și pe cei din Coreea de Nord.

„Pentru prima dată și după numeroase negări, Rusia a confirmat în sfârșit că Coreea de Nord este implicată în războiul său împotriva Ucrainei.

Kremlinul a recunoscut astăzi că trupele Coreei de Nord participă la operațiuni de luptă. Șeful Statului Major General al Rusiei, Valery Gerasimov, a lăudat soldații nord-coreeni pentru „nivelul lor ridicat de profesionalism” în timpul bătăliilor de lângă Kursk” a scris SPRAVDI — Stratcom Centre, pe Twitter.

Acesta este alimentul minune din dieta Andei Adam!
Articolul anterior
Miss Universitate 2013
Articolul următor
Close menu