Astăzi se împlinesc 18 ani de la trecerea în neființă a artistului basarabean Nicolae Sulac.

Nicolae Sulac s-a născut pe 9 septembrie 1936, în comuna Sadîc, Județul Cahul, pe atunci Regatul României. De-a lungul carierei sale, artistul și-a încântat publicul cu cântecele din folclorul moldovenesc.
Nicolae Sulac a devenit cunoscut grație șlagărelor „Ce frumos mai cânta cucul”, „Tinerețe-tinerețe”, „Foaie verde magheran”, „Când tata va veni”, „Floarea lui Sulac”, doinele „Miorița” și „Doina de jale”, „În pădurea de la Prut” și altele.
Nicolae Sulac este laureat al premiilor Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), artist al poporului al R.S.S.M. și ulterior al Republicii Moldova, cavaler al Ordinului Republicii (1992).
În anul 2002 a creat un fond de susținere a muzicii populare. Nicolae Sulac a interpretat piese exclusiv în limba română fiind aplaudat de fiecare dată de către toată sala, chiar și de cei ce nu cunoșteau limba română. Nicolae Sulac a trecut în neființă pe data de 8 aprilie 2003, în urma unui atac cerebral. Artisul a fost înmormântat în Cimitirul Central din Chișinău. În 2007, postum, a apărut pe piață albumul „La o margine de drum” a lui Nicolae Sulac.