Atac cu rachete în Kramatorsk: Cel puțin trei morți și 22 de răniți

Cel puțin trei persoane, printre care și un copil, au murit și alte 22 au fost rănite în urma unui atac rusesc cu rachete asupra unui restaurant din centrul oraşului Kramatorsk, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional, potrivit Sky News.

Atacul cu rachete din Kramatorsk: Cel puțin trei morți și 22 de răniți

„Două rachete au fost trase asupra oraşului Kramatorsk asupra unui restaurant din centru, unde erau foarte mulți civili”, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, transmite Digi24.ro.

Atacul de marți asupra unui centru comercial aglomerat din Kramatorsk a ucis cel puțin trei persoane, au anunțat autoritățile ucrainene. Alte 22 de persoane sunt rănite – inclusiv un copil – și o operațiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare. 

Într-o imagine transmisă de Ministerul ucrainean al Apărării, un bărbat se află în fața clădirii distruse, cu capul înfășurat într-un bandaj și cu blugii plini de sânge.

„Loc aglomerat, seara – inamicul nu vrea o viață normală în Ucraina. Există o mulțime de răniți. Este dureros”, a declarat ea.

De asemenea, ea a subliniat că atacul are loc la aniversarea bombardamentului asupra unui centru comercial din Kremenciuk. Atacul a fost unul dintre cele mai mortale din timpul războiului, provocând moartea a peste 20 de persoane, alte câteva zeci fiind rănite.

Washingtonul a criticat Rusia în urma atacului. Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă a declarat: „Condamnăm loviturile brutale ale Rusiei împotriva poporului ucrainean, care au provocat moarte și distrugere pe scară largă și au luat viața atâtor civili ucraineni”.

Un jurnalist independent aflat la fața locului în Kramatorsk spune că se afla în restaurant cu 10 minute înainte ca acesta să fie lovit de rachetele rusești.

Arnaud De Decker a declarat că, la o oră după explozii, încă mai putea auzi „oameni țipând sub dărâmături”.

Kramatorsk, oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, este ultima mare localitate sub control ucrainean din estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 30 de kilometri de front.

Crește numărul cazurilor de enteroviroze la copii. Care sunt simptomele, potrivit medicilor
Articolul anterior
Violenţe în Franța după moartea unui tânăr ucis de un poliţist
Articolul următor