Atenție, șoferi! Circulația pe bulevardul Dacia va fi suspendată parțial timp de 7 zile

Circulația rutieră pe bulevardul Dacia din capitală, tronsonul cuprins între strada Matei Millo și strada Fulgulești, va fi sistată începând cu 7 și până pe 13 octombrie, transmite ipn.md.

separator

Sistarea traficului rutier are loc în legătură cu executarea lucrărilor de reparație a traseului termic.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Air Moldova continuă să anuleze zboruri, în timp ce o altă companie aeriană își lărgește semnificativ flota

Compania „Air Moldova” continuă să anuleze zborurile programate. Dimineață, pe site-ul Aeroportului din Chișinău au fost anulate cel puțin trei curse: spre Baku, Azerbaijan, și spre Bologna și Roma, Italia, scrie ziua.md

În același timp, directorul companiei aeriene „Flyone”, Mircea Maleca, a scris, într-o postare pe Facebook, că firma pe care o conduce își lărgește semnificativ flota de avioane. Astfel, în sezonul de vară, compania va opera zboruri spre 29 de destinații, printre care: Larnaca, Valencia, Berlin, Madrid, Tbilisi, Roma, Milano, Munchen, Amsterdam, Frankfurt, Tel Aviv și altele. 

Air Moldova și-a anunțat clienții, la sfârșitul săptămânii trecute, că anulează toate zborurile planificate între 21 și 25 aprilie 2023. Într-un comunicat de presă, compania aeriană și-a exprimat regretul pentru situația creată și a spus că este nevoită să recurgă la această măsură, „din cauza deficitului de resurse financiare necesare”.

De asemenea, angajații „Air Moldova” au expediat o scrisoare președintelui Maia Sandu, prin care îi cereau să intervină pentru a salva situația critică în care a ajuns compania aeriană. Potrivit lor, operatorul aerian se află în situație de criză financiară profundă și riscă să dea faliment.

Prințul Harry și Meghan, gesturi tandre în public. Cum au reacționat când și-au dat seama că sunt filmați

Meghan Markle și Prințul Harry au împărțit gesturi tandre în fața a 20.000 de oameni, în timp ce au participat la meciul dintre Los Angeles Lakers și Memphis Grizzlies. Cei doi au fost surprinși de Kiss Cam, camera de luat vederi care surprinde cupluri în mulțime și le afișează pe ecran în așteptarea unui sărut. Imaginiole au fost publicate de NBA. Iată cu au reacționat Ducii de Sussex.

Prințul Harry și Meghan, gesturi tandre în public. Cum au reacționat când și-au dat seama că sunt filmați

Prințul Harry și Meghan, gesturi tandre la un meci de basket

Meghan Markle și Prințul Harry tocmai au avut o întâlnire la un meci al NBA. Ducele și ducesa de Sussex au fost numai un zâmbet în timp ce au urmărit meciul dintre Los Angeles Lakers și Memphis Grizzlies în timpul unui meci din playoff, luni, la Crypto.com Arena – inclusiv în momentul în care au fost arătați pe jumbotronul de deasupra capului.

În imaginile video publicate de NBA, cuplul regal părea fericit să împartă gesturi tandre în momentul în care camera de filmare era pe ei pentru a surprinde un sărut. Meghan, în vârstă de 41 de ani, i-a zâmbit fericită lui Harry, în vârstă de 38 de ani, în timp ce o mulțime de 20.000 de persoane îi priveau pe ecranul uriaș, printre care Kim Kardashian, Kris Jenner, Saint West și Adam Sandler.

Prințul Harry s-a aplecat spre soția lui și Meghan a zâmbit. Totuși, imaginile nu arată dacă cei doi au împărțit într-adevăr un sărut. În timpul meciului, prințul Harry și Meghan au încurajat echipa locală, care în cele din urmă s-a impus cu 117-111 și a preluat un avantaj de 3-1 în primul tur al playoff-ului împotriva celor de la Grizzlies, potrivit People.

Prezența lor la meci este prima ieșire publică a lui Meghan de când Palatul Buckingham a confirmat că nu va fi alături de soțul ei la încoronarea regelui Charles, pe 6 mai. În schimb, ea va rămâne în California cu cei doi copii ai lor – și va sărbători ziua de naștere a lui Archie, care împlinește 4 ani pe 6 mai.

„Va fi o petrecere discretă acasă”, a declarat o sursă pentru People într-un articol de copertă recent. „Vor avea prieteni în jurul lor și pe mama lui Meghan, Doria [Ragland]. Meghan va avea cu siguranță sprijin în acel weekend.” Sora mai mică a lui Archie, prințesa Lilibet, va fi și ea prezentă la festivități.

sursa

R. Moldova va primi aproape 1 miliard de euro pentru alinierea la standardele europene în domeniul vamal

Sistemul vamal al Republicii Moldova va fi aliniat la standardele Uniunii Europene. Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, ratificarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul „Vama” al UE pentru cooperare în domeniul vamal.

Acordul urmărește armonizarea sistemului vamal al Republicii Moldova cu cel al UE pentru a răspunde mai eficient amenințărilor de securitate și criminalității transfrontaliere, dar și pentru a facilita creșterea comerțului internațional.

Asocierea la Programul „Vama” al UE va contribui la consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a Republicii Moldova, ceea ce presupune uniformizarea politicilor în domeniu, consolidarea capacităților administrative, operarea sistemelor electronice europene, dar și implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la Programul „Vama” al Uniunii pentru cooperare în domeniul vamal a fost semnat la data de 7 februarie 2023, la Bruxelles. Acesta prevede și acordarea unui suport financiar în valoare de 950 de milioane de euro. Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Vamal, în perioada 2023-2027.

Moldovenii sărbătoresc Ziua Națională a Vinului! Poze din PMAN
Articolul anterior
Muzică și voie bună – cinci melodii alese care cântă vinul!
Articolul următor