Atenție, șoferi! Traficul pe şoselele din țară va fi monitorizat cu un nou sistem de supraveghere

Administraţia de Stat a Drumurilor a instalat 15 camere video în diferite zone, toate conectate printr-un soft special. Astfel, se va face o evidenţă a fluxului zilnic de mașini iar datele vor ajuta la programarea mai eficientă a lucrărilor de reparație.

Sisteme de supraveghere video

Conform sursei, camerele înregistrează tot ce mișcă – de la camioane până la căruțe și biciclete. Soft-ul a fost conceput în Cehia și tot de acolo au fost aduse echipamentele. Datele sunt stocate într-un program special care generează zilnic rapoarte statistice.

„La momentul de faţă, pe acest traseu au trecut 23 de biciclete. Autobuze- 173 Autocamioane au fost 1397. Cele mai multe, sunt autoturisme, şase mii 88”, a declarat Alexandru Gotmaniuc, specialist IT. 

Datele vor fi generate de 15 camere. Nouă dintre ele sunt deja funcţionale dar tot sistemul va fi gata la sfârșitul lunii septembrie, spune SERGIU BEJAN, director general interimar ASD. 

El a mai adăugat că: „Acestea ne va da posibilitate să argumentăm investiţiile pe care noi le avem la drumuri. Asta ar însemna că în zona cu intensităţi mai mari, noi vom aplica soluţii mai sofisticate, sau soluţii mai scumpe, fiindcă trece mai mult transport pe aceste sectoare”.

Doar Administraţia de Stat a Drumurilor va avea acces la imagini și or fi făcute publice doar informaţiile generale privind intensitatea traficului rutier. Autoritățile își propun să instaleze alături de camerele video și 15 staţii meteorologice care vor transmite informaţii privind porţiunile de drum cu polei sau zăpadă, inclusiv localizarea zonelor cu probleme. 

„Aceasta ne va ajuta să economisim material antiderapant distribuit pe suprafaţa carosabilului, timpul, mai puţin personal implicat în întreţoinerea de iarnă”, a mai declarat Sergiu Bejan. 

Pentru achiziţionarea echipamentelor au fost cheltuiți aproape 7 milioane de lei din Fondul Rutier.

sursa: www.tvrmoldova.md

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

În Capitală începe curățenia de toamnă
Articolul anterior
Primarul Capitalei Ion Ceban, acuzat că ar favoriza construcția ilegală a unui bloc locativ de pe strada Coca
Articolul următor