Atunci și acum: cum arătau în tinerețe Loboda, Lorak și alte interprete ucrainene

Câteva vedete strălucitoare ale show-ului rusesc s-au născut și au crescut în Ucraina. Anna Sedokova, Svetlana Loboda, Lolita Milyavskaya și alții s-au schimbat de-a lungul timpului. Cum arătau aceste dive pop la începutul carierei lor.

Ani Lorak

Este originară din orășelul Kitsman, regiunea Cernăuți. A avut o copilărie grea. Carolina Kuek (numele și prenumele real al vedetei) de la vârsta de 6 ani a crescut într-un internat. Familia acesteia trăia în sărăcie. Profesorii au observat talentul muzical al copilei și au trimis-o la concursuri. În 1992, diva pop a semnat un contract cu producătorul Yuri Thales, de la care a început cariera ei serioasă.

Ani Lorak lyrics with translations

În 1999, Lorak a primit titlul de artist de onoare al Ucrainei. Ea a ocupat locul doi la Eurovision Song Contest 2008, a lansat 11 albume în rusă și ucraineană și a câștigat multe premii. Lorak crește o fiică, Sophia, de la omul de afaceri Murat Nalchadzhioglu, de care a divorțat în urmă cu doi ani.

Anna Sedokova

Originară din Kiev, a crescut cu mama ei, profesoara de muzică și engleză Svetlana Georghievna. De la o vârstă fragedă, a manifestat interes pentru dans și creativitate. Deja la vârsta de 6 ani a devenit membră a ansamblului popular al Ucrainei „Svitanok”. În același timp, tânăra Anya a reușit să termine școala de muzică cu o medalie de aur și onoruri. Apoi fata a primit o diplomă în specialitatea „Actor și prezentator TV”. Sedokova a intrat în grupul „VIA Gra” împreună cu Vera Brejneva și Nadezhda Granovskaya. Anna s-a distins prin voce melodică sonoră, aspect strălucitor și caracter plin de viață. Ea crește trei copii: fiul Hector și fiicele Alina și Monica.

Анна Седокова закончила две школы с отличием

Vera Brejneva

Interpreta s-a născut la Dneprodzerzhinsk. Familia Verei are trei fete. Vera a început să lucreze devreme pentru a-și ajuta familia: tatăl cântăreței a devenit invalid după un accident de mașină. În 2002, Vera a fost remarcată de producătorii grupului VIA Gra, Konstantin Meladze și Dmitry Kostyuk. Blonda a trecut castingul echipei si a ramas membra timp de 4 ani. Brejneva a fost desemnată de multe ori cea mai sexy femeie.

Lolita Milyavskaya

Originară din orașul Mukachevo, regiunea Transcarpatică, și-a moștenit talentul de la părinți. Tatăl Lolitei, Mark Gorelik, a fost actor și regizor de scenă. Mamă, Alla Dmitrievna este o cântăreață de jazz. A lucrat într-o orchestră de jazz și și-a luat fiica cu ea. Milyavskaya a urmărit viața artiștilor din interior. După școală, a absolvit institutul cu o diplomă în regie, spectacole culturale și sărbători.

Cântăreața a câștigat o mare popularitate în 1985, când a început să cânte în duetul de cabaret „Academy” cu soțul ei Alexander Țekalo. Soții au găzduit evenimente, au susținut concerte. După divorț, diva pop a lansat multe hituri.

Svetlana Loboda

Interpreta s-a născut și a crescut la Kiev. Încă din copilărie, avea înclinație spre creativitate. A absolvit școala de muzică în mai multe clase simultan: pian, dirijor și vocal academic. Artista are o bază serioasă de cunoștințe teoretice. Loboda și-a câștigat prima popularitate pe scară largă datorită participării ei la grupul VIA Gra, unde a înlocuit-o pe Anna Sedokova. Dar cântăreața a avut întotdeauna voință de oțel și perfecționism. În același timp, Svetlana este o mamă grijulie a două fiice: Eva și Tilda.

Светлана Лобода в 2004 году

Incendiu la un hotel într-o stațiune de schi din Turcia: Cel puțin zece morți

Cel puțin zece oameni au murit și alți 32 au fost răniți, în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la un hotel din stațiunea de schi Bolu, aflată în nord-vestul Turciei, informează Reuters și CNN Turk. În momentul în care flăcările au izbucnit, în clădire se aflau 234 de oameni, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 10:15  – Biroul guvernatorului provincial Bolu a confirmat într-un comunicat în jurul orei 06:00 GMT că cel puţin zece persoane au murit în incendiu şi 32 au fost rănite, în timp ce eforturile continuă pentru stingerea incendiului şi salvarea victimelor cu 30 de maşini de pompieri şi 28 de ambulanţe, informează Agerpres. Hotelul de 161 de camere avea un grad de ocupare de aproape 90%, fiind perioada vacanţei şcolare de iarnă, potrivit Hurriyet. Construcţia din lemn şi amplasarea hotelului la poalele unei pârtii de schi ce permite accesul vehiculelor doar de pe partea frontală îngreunează intervenţia pompierilor, adaugă publicaţia menţionată. Potrivit reţelei NTV, aproximativ 300 de persoane, inclusiv angajaţi, se aflau în hotel, iar echipele de salvare se tem că ar mai putea fi persoane blocate la etajele superioare.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Incendiul a început marți, 21 ianuarie, la etajul al patrulea al unui hotel cu 11 etaje din stațiunea de schi Kartalkaya. Cauza incendiului nu este clară, în acest moment. Guvernatorul din Bolu, Abdulaziz Aydin, a declarat, pentru postul de radio TRT că autoritățile anchetează motivul, însă, se pare că, incendiul a izbucnit din zona restaurantului, în jurul orei 3.30.  Inițial, autoritățile au anunțat că șase persoane și-au pierdut viața, însă bilanțul a urcat ulterior la zece decese. Nu este încă cel final, au precizat autoritățile.

Șapte polițiști din Călărași și Strășeni, cercetați penal, după ce au pretins bani de la șoferi

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, investighează șase polițiști ai Serviciului patrulare Strășeni și Călărași a Direcției patrulare „Centru” a INSP al IGP al MAI și un angajat al Inspectoratului de Poliție Strășeni, care ar fi pretins ilegal mijloace financiare ce nu li se cuvin, de la șoferii opriți pe traseu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Mai exact, în schimbul banilor primiți cei șapte polițiști cu vârste cuprinse între 27 și 39 ani, nu ar fi întreprins măsurile prevăzute de lege pentru documentarea infracțiunilor şi a contravențiilor din domeniul circulației rutiere, comise de conducătorii auto, iar în unele cazuri aceștia acționau ilegal și întru mușamalizarea încălcărilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe mijloace de probă cu relevanță cauzei penale privind comiterea coruperii pasive și coruperii active.

Prin urmare, polițiștii investigați penal au fost citați în fața autorităților de drept, iar în privința a patru din ei a fost înaintată bănuiala, urmând ca alții trei să se prezinte în acest scop, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

A început transferul salariilor pentru profesori, anunță ministrul Educației

Întârzierile salariale sunt cauzate de implementarea noului sistem Trezoreria, dar problema este parțial rezolvată și toți profesorii își vor primi salariile pentru decembrie. Declarația a fost făcută de ministrul educației si cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni la RLIVE TV, transmite IPN.

Dan Perciun a concretizat că achitările au început din 20 ianuarie și că, în scurt timp, vor fi transferate salariile tuturor pedagogilor.

„În cadrul ministerului, salariile tot s-au reținut până pe data de 15. Fiecare instituție trebuia să treacă procesul de înregistrare. Da, este o situație neplăcută, dar azi va fi rezolvată în proporție de 99%”, a explicat ministrul.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței de luni a Primăriei că profesorii din municipiul Chișinău nu și-au primit încă salariile pentru luna decembrie. La scurt timp, Ministerul Finanțelor a precizat că Trezoreria de Stat a alocat 816,5 milioane de lei pentru pedagogii din toată țara, 215,5 milioane de lei fiind celor din capitală.

Problema salariilor a început să fie discutată în spațiul public din luna noiembrie, când edilul capitalei a declarat că Guvernul nu a transferat municipalității mijloacele financiare necesare.

Din 1 ianuarie 2025, instituțiile publice au trecut la sistemul online Trezoreria”, ceea ce a generat întârzieri salariale către angajați.

Cum s-au întors 350 de români fără bagaje din vacanța petrecută în Egipt
Articolul anterior
Boris Gâlcă: ,,Suntem pregătiți pentru un nou val cauzat de tulpina Omicron”
Articolul următor
Close menu