„Au fost lacrimi și isterie. Dependența este incredibilă”. Filip Kirkorov le-a luat gadget-urile copiilor săi

Filip Kirkorov a vorbit despre metodele sale de creștere a copiilor. Cântărețul își dorește ca moștenitorii săi să își petreacă timpul productiv, fără gadgeturi.

«Были слезы и истерики. Зависимость невероятная!»: Филипп Киркоров отобрал у дочери и сына гаджеты

Artistul Poporului din Rusia crește doi copii: Alla Victoria și Martina-Christin. Cântărețul în vârstă de 55 de ani își petrece timpul liber alături de moștenitori, încearcă să le ofere tot ce este mai bun și organizează petreceri distractive în cinstea lor. Cu toate acestea, creșterea copiilor nu este un lucru ușor pentru Filip.

Artistul este îngrijorat de dependența școlarilor de gadgeturi. Kirkorov a decis să acționeze radical.

„Le-am luat toate tabletele copiilor. Cu toții am crescut fără aceste tablete și alte lucruri. Bineînțeles, au fost lacrimi și crize de furie, pentru că această dependență este incredibilă, este ca un drog pentru copii: ei stau, ,,sapă” în gadget-uri – asta-i tot. Dar am găsit cuvintele pentru a-i convinge că poți trăi fără gadgeturi. Le-am spus: „Copii, acum vă veți odihni – bucurați-vă de mare, de atmosferă și doar comunicați între voi”.

M-au auzit. Această problemă nu a mai fost ridicată – se odihnesc de o săptămână fără gadget-uri”, a explicat artistul.

După cum s-a aflat, copiii sunt interesați de fotbal.

„Maximum pe YouTube va urmări meciurile lor de fotbal preferate, iar dependența dispare treptat. Și mă bucur foarte mult, ar fi trebuit să o fac și mai devreme, pentru că deja s-a pierdut puțin timp. Ar fi mai bine dacă ar fi fost cu doi ani mai devreme ”, a spus Kirkorov, pentru presa rusă.

Филипп Киркоров с детьми Мартином-Кристином и Аллой-Викторией
Филипп хочет, чтобы его дети могли проводить время без гаджетов
Филипп рассказал, что его сын и дочь больше не стремятся зависнуть с планшетами

Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE: Declarația adoptată în Parlamentul European

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova a adoptat, pe 23 martie, o declarație prin care cere mai mult sprijin pentru țara noastră. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, potrivit căruia s-a solicitat începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări, dar și regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Moldova, scrie tv8.md.

Situația din Republica Moldova va fi discutată în Parlamentul European

Prin declarația adoptată, se mai cere „unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene”, „mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova”.

De asemenea, Comitetul vrea liberalizarea totală a comerțului UE Moldova, creșterea sprijinului financiar european pentru țara noastră și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Republica Moldova.

„Am co-prezidat astăzi o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova. Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene, și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Klaus Iohannis: Republica Moldova va primi ajutor suplimentar consistent din partea UE

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului European, care se desfăşoară, timp de două zile, la Bruxelles. În discursul său, liderul de la Cotroceni a transmis un mesaj de susţinere pentru executivul de la Chişinău.

Klaus Iohannis: să păstrăm unitatea drept cuvânt de ordine al viitorului |  Actualitate | Parlamentul European

KLAUS IOHANNIS preşedintele României: „Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, un sprijin din partea UE, și acest lucru credem că este foarte important, pentru Moldova, dar și pentru noi și toată Europa, pentru că este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa!” 

Consiliul European de primăvară în format extins se desfăşoară în perioada 23-24 de martie. Liderii europeni vor discuta despre cele mai recente evoluții în ceea ce privește războiul din Ucraina și despre sprijinul continuu al Uniunii. În discuţii va fi abordat şi subiectul crizei energetice şi soluţiile pe termen lung privind amortizarea preţurilor la energie.

Moldova importă mai puţine legume turceşti. Autorităţile încurajează fermierii să crească legume autohtone: în ajutor le vin programele de subvenţionare

Republica Moldova importă mai puţine legume turceşti, unele dintre cele mai solicitate pe piaţa internă. Decizia aparţine Guvernului Turciei care a decis limitarea exporturilor în întreaga lume, până în 14 aprilie, pentru a-şi asigura securitatea alimentară. Pentru a nu simţi criza, autorităţile de la Chişinău încurajează fermierii să crească legume autohtone, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare, relatează TVR Moldova.

Cât vor costa legumele anul acesta la piață. Un producător rupe tăcerea:  „Sunt 30—35 lei/kg” - Playtech Știri

Turcia este cel mai mare furnizor de fructe şi legume pe piaţa Republicii Moldova. Din cauza cataclismelor de acum două luni, autorităţile turce au decis să reducă exporturile. Autorităţile de la Chişinău spun că nu au primit nicio notificare în acest sens, dar recunosc faptul că importurile de legume au scăzut.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: ” Desigur că aceasta se reflectă cumva negativ asupra pieţii interne. Avem o mai mică ofertă de legume pe piaţa internă, doi asta nemijlocit s-ar răsfrânge şi în preţurile de comercializare a produselor de legume. Dar, totodată noi cumva le dăm dreptate colegilor noştri din Turcia cu acţiunea de sistare a exporturilor de legume deoarece înţelegem că este o măsură pentru a asigura securitatea alimentară a ţării.

Scăderea importurilor de legume turceşti nu se simte, însă, în Piaţa Centrală din Chişinău. Cel puţin asta spun comercianţii.

„Piaţa e plină de fructe şi legume şi nu se vede nici un dificit. Acum a apărut castravetele nostru autohton. Preţurile vreau să vă spun că sunt foarte accesibile. Uitaţi-vă ce roşii frumoase cu 35 de lei.” 

„S-au ieftinit, au căzut preţul. Nu sunt vânzări şi oamneiii sunt nevoiţi să le dee mai ieftin. Nu a mai afectat nimic.”

Cumpărătorii spun, însă, că preţul legumelor este prea mare şi sunt cumpătaţi la ce şi cât cumpără.
„Ne mai reţinem. La unele produse care sunt mai scumpe, aşteptăm sezonul lor deja. – Acum ce aţi luat? – Am luat castraveţi, roşii, dar mai mult pentru poftă.”

„Exagerat de scumpe, cheltui o grămadă de bani nici nu ştiu pe ce. Eu am cheltuit acum o mie de lei pe nişte verdeţuri, legume, fructe şi cam asta.”

Reprezentanţii Ministerului Agrculturii încurajează fermierii să crească legume, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: „Din partea ministerului noi acum suntem în plină desfăşurare a lucrărilor pentru difinitivarea a regulamnetelor de subvenţionare pe diferite aspecte. La moment se află în ultima lectură legea cu privire la subvenţionarea în agricultură şi mediu rural, care este îndreptată spre dezvoltara inclusiv a producerii de legume pe teren protejat, sistemelor de irigare, tehnciă şi utilaj agricol.”

Turcia este al patrulea cel mai mare producător de tomate din lume, iar Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi România sunt printre cele mai importante pieţe de desfacere în perioada rece a anului.

Marina Cârnaț, poză adorabilă cu burtica de graviduță la 19 săptămâni. Bloggerița a dezvăluit detalii despre cea de-a noua sarcină
Articolul anterior
Pasha Parfeni ne va reprezenta țara la Eurovision 2023!
Articolul următor