Avocata în dosarul accidentului de la Sângera, indignată de sentința prea blândă pentru polițistă: ”Este inadmisibil! Instanța nu a apreciat corect viața unui om”

„Am avut surprize dubioase în examinarea cauzei penale. Instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine comite infracțiunea.”

Așa a comentat Oxana Ivanov, avocata victimelor accidentului de la Sângera, sentința primită de Felicia Guțu, fosta angajată INSP care a urcat beată la volan și a intrat cu mașina în plin pe trotuar, omorând o tânără mamă, la Sângera.

Avocata se arată indignată și dezamăgită total de sentința pronunțată, scrie Unimedia.info.

„Am avut surprize dubioase în examinarea cauzei penale. Deși procurorul avea demersul scris și semnat de conducerea Procuraturii privind prelungirea arestului în privința inculpatei, dumnealui, în cadrul ședinței, și-a modificat de sine stătător demersul și a solicitat o altă măsură pentru polițistă – eliberarea sub control judiciar. Această chestiune a trezit atunci încă mai mari dubii. Astfel noi, în calitate de apărători, am încercat și am făcut tot posibilul ca instanța să ne dea oportunitatea de a amâna ședința de examinare a demersului pentru o altă zi. Atunci, noi am încercat și am bătut la mai multe uși, și am semnalizat faptul că este inadmisibilă o asemenea abordare a situației. Ulterior, Procuratura Generală a luat atitudine și a introdus încă un procuror pentru examinarea cauzei penale. Așadar, în examinarea cauzei penale, noi am avut doi procurori: unul solicita prelungirea arestului, altul – eliberarea inculpatei”, a declarat avocata.

Oxana Ivanov povestește că unul dintre procurori a solicitat o pedeapsă sub formă de detenție pentru șase ani, însă după ce inculpata a depus o cerere de examinare a cauzei în procedură simplificată, demersul avocatei a fost respins.

„Unul dintre cei doi procurori a susținut poziția sa și a solicitat o pedeapsă sub formă de detenție pentru șase ani, aceasta în urma circumstanțelor că inculpata a depus o cerere de examinare a cauzei în procedură simplificată, deși noi, apărătorii, am avut mai multe obiecții și am solicitat examinarea în procedură generală, deoarece inculpata la momentul depunerii declarației nu a recunoscut integral circumstanțele care au avut loc la data producerii accidentului, așa cum prevede norma legală. Demersul meu a fost respins de către instanța de judecată, iar cauza a fost examinată într-o procedură simplificată”, a explicat Oxana Ivanov.

Avocat a adăugat că instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine a comis infracțiunea.

„Așadar, instanța de judecată a pronunțat astăzi sentința – pedeapsă cu patru ani de închisoare într-un penitenciar de tip deschis. Această sentință a deranjat enorm partea vătămată, pentru că, în urma accidentului, o mamă a rămas fără fiică, un copil a rămas fără mamă, iar o altă fetiță a rămas cu urmări esențiale atât pe față, cât și la nivel psihologic, practic pentru toată viața. Instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine comite infracțiunea”, a conchis avocata.

Accidentul a avut loc pe 29 august 2023, în orașul Sângera. Atunci, polițista de 22 de ani conducea un autoturism „Toyota Prius”, fiind în stare avansată de ebrietate.

În jurul orei 02:00, conductoarea auto a adormit la volan și a ieșit pe acostament. Ea a lovit trei pietoni care se deplasau regulamentar, respectiv o femeie de 31 de ani, o adolescentă de 17 ani și o fată de 6 ani.

În urma impactului, femeia a murit pe loc. La rândul său, adolescenta a suferit răni medii, iar copila – răni ușoare.

Fosta polițistă și-a recunoscut vina.

De menționat că, prin aceeași sentință au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Minorii de la centrul de detenție Goian au participat la careul dedicat ,,Ultimului sunet”

Elevii din cadrul Centrului de detenție pentru minori și tineri Goian au marcat finalizarea anului de studiu. La careul dedicat evenimentului „Ultimul sunet” a participat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, adjuncta Ambasadorului Țărilor de Jos, doamna Maaike Keizer Gankema, precum și reprezentanți ai Fundației Regina Pacis.

În cadru evenimentului a participat și jurnalista Promo-LEX Diana Mazniuc, care, pe parcursul ultimului an, a venit cu mai multe contribuții în procesul de reintegrare a minorilor. În anul 2023, Diana a organizat mai multe sesiuni de discursuri motivaționale pentru copiii ajunși după gratii.

Ea este convinsă ca oamenii sunt modelabili și, având în vedere ca un copil este în cursul dezvoltării personalității sale, intervențiile utile, în timp proxim, sunt cele care pot să prevină recidiva.

Datorită cooperării strânse dintre societatea civilă și Penitenciarul nr. 10 – Goian, sunt extinse oportunitățile de dezvoltare și formare profesională pentru minori și tineri, facilitând reintegrarea socială a acestora.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, podium şi text

Aterizare de urgență pentru un avion care zbura spre România. Păsările au distrus un motor

Un incident neprevăzut a avut loc la bordul unei aeronave Tarom, care efectua zborul RO384 din Paris Charles de Gaulle, Franța, către București Otopeni.

În timpul decolării, aeronava a lovit un stol de păsări, ceea ce a dus la avarierea gravă a unuia dintre cele două motoare.

Comandantul aeronavei a luat decizia de a reveni pe aeroportul Charles de Gaulle pentru siguranța celor 17 pasageri aflați la bord.

Potrivit Știri pe Surse, după aproximativ 15 minute de zbor, pasagerii au fost informați despre problemele întâmpinate și despre decizia de a se întoarce la Paris.

Aeronava nu mai poate zbura, fiind necesare reparații serioase pentru motorul afectat. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și urmează să fie cazați în apropierea aeroportului.

De asemenea, se fac eforturi pentru a trimite pasagerii, în total 17 persoane, către București.

TAROM nu a oferit încă o declarație oficială privind incidentul, dar se așteaptă ca investigațiile să confirme impactul cu păsările ca fiind cauza principală a avariei motorului.

În astfel de situații, securitatea pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea principală, iar decizia de a se întoarce la sol este una standard în industria aviației pentru a preveni orice risc suplimentar.

Tânăr cu atac de cord, în timpul unui zbor, salvat de un medic care călătorea în același avion

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a suferit un stop cardiac și respirator în timpul unui zbor între Milano, Italia, și Palma de Mallorca, Spania, la doar 35 de minute după decolare.

Norocul a făcut ca la bord să se afle un medic expert, Alessandro Capitanini, care, împreună cu familia sa, a reușit să salveze viața tânărului, relatează Il Cittadino Pescia.

Capitanini, care este directorul unei clinici de nefrologie de la San Jacopo din Pistoia, călătorea spre Palma de Mallorca alături de soția sa, Michela, o asistentă medicală, și cei trei copii ai lor.

„Câteva minute după decolare, un bărbat a suferit un stop cardiac și respirator. Din cabina de pilotaj s-a solicitat intervenția unui medic”, a declarat doctorul italian.

Fără a sta pe gânduri, el a început să-i acorde primul ajutor bărbatului. „Am început să practic masajul cardiac. Împreună cu Michela și Francesca, fiica noastră, care este medic pediatru la Lugano, am folosit și defibrilatorul”, a adăugat el.

Intervenția rapidă a echipei improvizate de medici a fost crucială, în timp ce piloții au decis să devieze zborul spre aeroportul din Torino pentru o aterizare de urgență, unde echipajele de ambulanță erau pregătite să preia pacientul.

Tânărul, aflat în drum spre Palma de Mallorca pentru o petrecere a burlacilor, a fost transportat la spital și salvat.

Luca, tânărul salvat, i-a trimis ulterior un mesaj doctorului Capitanini pentru a-și exprima recunoștința:

„Bună seara, domnule doctor. Sunt Luca, băiatul pe care l-ați salvat în zbor, sâmbăta trecută.

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine. Dacă veți trece prin Milano, aș vrea să vă întâlnesc. Mulțumiri și din partea partenerei mele… care este gravidă cu două gemene…”.

sursa: www.rotalianul.com

Cât de des este în regulă să mănânci ouă
Articolul anterior
Mama lui Navalnîi, mesaj către Vladimir Putin: „Cer ca trupul lui Aleksei să fie predat imediat, ca să-l pot îngropa omenește”. VIDEO!
Articolul următor