Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați pentru a-și dezveli portretele oficiale

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați să-și dezvăluie portretele oficiale. Tradiția din Statele Unite ale Americii spune că președintele în funcție trebuie să-și invite predecesorul și soția acestuia cu ocazia dezvelirii portretelor oficiale, scrie catine.ro.

Michelle și Barack Obama au rămas în inimile americanilor, chiar și după încheierea mandatului lui Barack. Aceștia au fost întâmpinați cu brațele deschise la evenimentul unic din viața lor profesională. Fosta Prima Doamnă a fost foarte încântată să vadă lucrările de artă. Soțul său a ținut și un discurs de mulțumire pentru cei prezenți în sala dezvelirii portretelor.

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă

Soții Obama nu s-au putut bucura de această tradiție în timpul mandatului lui Donald Trump, cu toate acestea au reușit să-și vadă portretele după ce au fost invitați de Președintele Joe Biden și soția sa, Jill Biden.

Portretelor soților Obama au fost dezvelite în cadrul unei ceremonii emoționante de la Casa Albă. Momentul a marcat și prima vizită a celor doi soți de când au părăsit Casa Albă în anul 2017. Obama a fost, ca de fiecare dată, iubitor cu soția sa în public.

Portretele lui Barack Obama și Michelle Obama sunt unice în istoria Statelor Unite ale Americii. Acestea vor fi de acum înainte atârnate pe pereții Casei Albe. Imaginea președintelui Obama a fost pictată de către artistul Robert McCurdy, în timp ce portretul soției sale a fost pictat de Sharon Sprung.

McCurdy a declarat pentru Asociația Istorică a Casei Albe că procesul său de realizare a portretului a avut la bază o fotografie a fostului președinte. Imaginea realistă a fostului președinte, îmbrăcat într-un costum negru, este pictată pe un fundal alb minimal, fiind și o semnătură a operelor de artă realizate de McCurdy.

McCurdy a spus că picturile sale durează cel puțin un an pentru a fi finalizate. Portretul fostei Prime Doamne a fost pictat de Sprung, care a declarat că opera sa este o lucrare a ”realismului contemporan”.

Ce au declarat soții Obama despre portretele lor

Ceremonia a marcat o ocazie rară pentru a sărbătorii două administrații prezidențiale diferite. De-a lungul timpul, Michelle Obama și soțul său au reușit să lase o amprentă importantă asupra societății americane.

O astfel de ceremonie, a dezvelirii portretelor, a mai avut loc în anul 2012, când Obama l-a invitat pe George W. Bush și Laura Bush la dezvelirea portretelor lor oficiale.

Nu este niciun secret faptul că Obama s-a folosit de-a lungul timpului de artă pentru a-și exprima idealurile politice și nu numai. Reprezentarea făcută de McCurdy este minimalistă, evitând recuzita convențională. Fostul președinte a declarat că McCurdy ”pictează oamenii așa cum sunt, la bine și la rău”.

”A surprins fiecare rid de pe fața mea, fiecare cută de pe cămașă. A refuzat să-mi ascundă părul cărunt și m-a convins să nu port un costum cafeniu.”

”Lucrarea sa este foarte precisă. Foștii președinți dobândesc de multe ori un statut mitic. Sper ca viitoarele generații să privească aceste portrete și să aibă o idee mai bună și sinceră despre cine am fost eu și Michelle”

Totodată, Obama a mai subliniat că portretele dovedesc că oricine poate să ajungă acolo unde își propune prin muncă și devotament.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

SUA donează R. Moldova birouri mobile pentru fluidizarea traficului la frontieră
Articolul anterior
A atacat-o într-un bar fără să știe că e campioană la box. Ce a urmat, a fost o nebunie
Articolul următor