Blocul imens construit lângă liceul ,,Gheorghe Asachi” din Capitală. Reacții pe rețelele sociale

Un bloc uriaș care depășește înălțimea a 15 etaje a fost înălțat chiar lângă liceul român-francez ,,Gheorghe Asachi” din Capitală. În mediul virtual au apărut mai multe reacții cu referire la această construcție neadecvată.

Pentru unii liceul este o amintire care în acest caz a fost rănită.

,,Liceul roman-francez Gheorghe Asachi, umbrit de proiectul hidos al unor antreprenori fără scrupule și acceptat de consilii, agenții, ministere și șefuleți care sunt gata sa își vândă și sufletul pentru “un ban grămada” sau pentru a “nu-și pierde scaunul”.

Acum, curtea liceului in care copiii ies la pauze sa bată mingea sau sa mănânce un sandwich este umbrita de viitorul apart-hotel, construit pe rămășițele unui monument istoric.

Ma întreb… oare ce viitor poate avea o țara in care se construiesc hotele, in curțile școlilor și in care nimănui nu ii pasa de patrimoniul cultural?!”, este mesajul Elenei Băncilă, prezentatoare TV.

Ionela Hadârcă, actriță:

,,Eu, de cand scriu pe aici, mă confrunt constant cu două acuzatii:

1. Ce te bagi unde nu-ti fierbe oala?

2. De ce nu te implici?

Ieri chișinăuienii s-au trezit cu următorul bloc hidos în centrul centrului. Maine-poimâine o să vă treziți cu unul in PMAN și o să umpleți rețelele de jele. Două zile, că atâta vă ține. Eu, de la o mie de kilometri, fără a trece prin Chișinău, știam de această clădire minim de un an. Periodic îmi trimitea cineva poza cu smailik trist. Atunci când ziceam: „scrieți o petiție”, ziceau ca nu au timp de așa ceva și în general n-are rost. Dar smilik trist.

Iar eu special nu m-am implicat. Eu m-am gândit: „Bine, în blestematul cela de liceu, în afara de directorul-mahinator mai este colectivul pedagogic, sunt sute de părinți care își duc copiii la școală în fiecare zi, sunt la urma urmei mii de oameni care trec zilnic prin centru și e imposibil să nu vadă acest dezastru. Daca ei toți tac, înseamnă că îi aranjează. Ori poate că toți au câte un apartament acolo. Zvarli copkilu direct la școală, comod.”

Ce vreți acum? Blocul e construit și probabil, vândut. Felicitări tăceți mai departe, că acolo mai încape un supermarket”.

Cum arată o închisoare din Danemarca în care își petrec zilele cei întemnițați. Foto
Articolul anterior
Matineele de primăvară din grădinițe se vor desfășura fără părinți, animatori și fotografi
Articolul următor
Alte articole interesante