Boala crâncenă a imobilizat-o în scaunul cu rotile, iar fiecare zi este un chin și o durere pentru Maria și mama ei

Maria are 14 ani și este din Chișinău. S-a născut cu paralizie cerebrală infantilă și este dependentă de mama sa, care este unica susținere în viața ei, deoarece tata a abandonat-o de îndată ce a aflat diagnosticul. Fetița nu a mers niciodată pe propriile picioare, nu vorbește practic deloc și face recuperare de la vârsta de șase luni. În pofida acestei lupte zilnice cu boala, fetița este un copil vesel și are o mare șansă de vindecare și independență. Pentru asta are nevoie de două operații costisitoare în sumă de 7 500 de euro, la o clinică din Turcia, care deocamdată este doar un vis pentru familie.

separator
Diagnosticul crunt a fost confirmat de RMN, făcut de Maria într-o clinică privată de la noi. Imediat după aceasta, mama a început să ducă bebelușul la recuperare. Însă, banii nu le ajungeau pentru a acoperi toate cheltuiele, de aceea mama a fost nevoită să meargă la munca peste hotare împreună cu fetița bolnavă. Muncea pentru a achita terapiile costisitoare, dar peste un timp, stăpânii de acolo nu au mai vrut să o lase să muncească la ei, din cauza că stătea mai mult cu copilul bolnav, decât la muncă.

 

Maria adoră să meargă în parc și să se joace dar joaca ei cere, de fiecare dată, ajutor. Mama are grijă ca fetița să se bucure de aceste zile unice, dar și să nu se accidenteze. Copila a suferit deja prea mult. Paralizia cerebrală i-a afectat Mariei mâinile și picioarele. Pentru Maria fiecare pas este o bucurie sprijinită de mama. Independența la joacă și alergat i-ar oferi însă, copilei fericirea la o viață normală.Suma de 7 500 de euro acoperă operația la coloană, rizotomia dorsală selectivă și o interventie ortopedică pentru alungirea tendoanelor acum, distruse. Dacă doriți să o ajutaţi pe Maria puteţi dona în  conturile Asociatiei „DONATE-PLUS” deschise laVictoriaBank în lei cu mențiunea „SaveMaria”.

D͟e͟n͟u͟m͟i͟r͟e͟a͟ ͟e͟n͟t͟i͟t͟a͟t͟e͟: Asociația Obștească” DONATE PLUS”
C͟o͟d͟ ͟d͟e͟ ͟î͟n͟r͟e͟g͟i͟s͟t͟r͟a͟r͟e͟ ͟f͟i͟s͟c͟a͟l͟ă͟ :1017620002805
Cont ( IBAN ) bancar;
I͟B͟A͟N͟ ͟M͟D͟L͟:MD98VI022241600000114
I͟B͟A͟N͟ ͟E͟U͟R͟O͟:MD24VI022241600000013
IB͟A͟N͟ ͟U͟S͟D͟:MD68VI02241600000015
C͟O͟D͟ ͟S͟W͟I͟F͟T͟ :VICBMD2X447

Cei din străinătate pot contribui online aici. Orice sumă contează!  

Jennifer Lopez, cu ridurile la vedere în cel mai recent pictorial! Fanii au rămas uimiți
Articolul anterior
Primarul orașului polonez Gdansk s-a stins la spital, după ce a fost atacat în timpul unui concert de caritate
Articolul următor
Alte articole interesante