Brandul Dior, acuzat de sclavie în Italia. Ce a dezvăluit o anchetă

Un tribunal din Milano a plasat o divizie a Dior („Manufactures Dior SRL”) sub administrare judiciară timp de un an, din cauza „condițiile inumane de muncă” pentru angajații care lucrează în condiții asemănătoare sclavilor, relatează Bild. Dior aparține grupului francez LVMH (inclusiv Moët & Chandon, Louis Vuitton).

Dior, acuzat de sclavie modernă, în Italia. Ce a dezvăluit o anchetăImagine simbol

Potrivit documentului judecătoresc de 34 de pagini, unii muncitori, dintre care unii imigraseră ilegal în Italia, au fost forțați să doarmă în fabrica de producție, transmite libertatea.ro.

Mulți dintre ei nu aveau un contracte de muncă legală. În plus, potrivit acuzațiilor, au lucrat în „condiții de igienă și sănătate sub minimul necesar pentru o abordare etică”.

Dispozitivele de siguranță (cardurile de acces) de la unitățile de producție au fost îndepărtate pentru ca orele de muncă să nu poată fi cuantificare. Nu erau respectate nici sărbătorile legale.

Doi dintre subcontractanții chinezi ai Dior au fost responsabili de exploatare.

Aceste condiții de „sclavie modernă” au fost descoperite prin controale ale autorităților italiene și o anchetă a Parchetului din Milano, supervizată de Fabio Roia, președintele tribunalului Milano.

Deși Dior nu a fost acuzat de conduită penală, instanța a constatat că societatea a acționat cu neglijență, necontrolând condițiile de muncă ale angajaților: „Aceasta nu este o încălcare unică, ci mai degrabă o metodă generală și consolidată”.

Administrarea judiciară înseamnă acum că procesele interne sunt mai bine monitorizate și instanța este informată cu privire la progresul în soluționarea problemei.

Aceste condiții de muncă inumane aduc milioane de Dior, scrie Bild. Compania produce genți de mână la un preț de 53 de euro, la poarta fabricii. Prețul crește de 51 de ori pentru client, la 2.700 de euro pe piesă.

Bild a contactat compania de modă pentru a primi explicații despre cum apare această diferență semnificativă de costuri și ce se va face în viitor pentru a proteja mai bine angajații. Dior nu a răspuns la momentul publicării articolului.

Dior nu este un caz izolat. O decizie similară, de administrare judiciară, a fost luată împotriva mărcii de lux Armani, în aprilie. Au fost probleme cu furnizorii, iar și aici s-au produs genți de mână la prețuri mici și vândute consumatorilor cu aproape 2.000 de euro.

Și firma Gucci a fost recent criticată când a devenit public că șerpii au fost uciși cu cruzime pentru a crea anumite genți din piele.

Câți dintre șoferii de troleibuz din Chișinău sunt femei

Încheiem săptămâna cu mult soare și cu o nouă curiozitate despre transportul public din Chișinău. Știai că, din totalul de 645 de conducători de troleibuz, 93 sunt femei, ceea ce reprezintă aproximativ 14% din totalul șoferilor. Numărul femeilor este în continuă creștere, ele sunt recunoscute pentru performanțele lor, demonstrând profesionalism și dedicare zilnic, anunță municipalitatea.

”În Parcul Urban de Autobuze, doar o femeie este șofer, iar prezența ei la volanul autobuzului pe străzile Chișinăului este o noutate și un exemplu de diversitate și egalitate de gen în transportul public.

Zilnic șoferii contribuie semnificativ la menținerea unui serviciu de transport public sigur și eficient.

RTEC și PUA promovează diversitatea și egalitatea de gen în transportul public, oferind oportunități pentru toți angajații de a contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor oferite.”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Accident în lanț în Capitală, cu implicarea unei șefe de la IGSU și un fost angajat al IGPF

Trei mașini au afost ușor avariate, după ce au fost implicate într-un accident în lanț, care s-a produs în această dimineață, în jurul orei 07:56, pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica la capitalei. Una dintre mașini era condusă de o șefă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații Urgente, iar alta de un fost angajat al IGPF, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, în accident au fost implicate trei automobile de mărcile Toyota. Volkswagen și Dacia. Toyota era condusă de către o femeie de 41 de ani, locotenent-major din cadrul IGSU, și care deține funcția de șef al SATAP al DSE Botanica, iar Volkswagen-ul era condus de un fost polițist de frontieră, în vârstă de 33 de ani.

La volanul celui de-al treilea automobil implicat în accident se afla un șofer în vârstă de 45.

Din fericire, acccidentul a fost unul neînsemnat și nu s-a soldat cu victime sau persoane traumatizate, fiind doar considerabil șifonate mașinile.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, dar și șoferul care se face vinovat. Acesta riscă să se aleagă cu o amendă în mărime de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare.

Circa 160 de articole din aur, găsite în valiza unei femei, în vama Giurgiulești

O nerezidentă s-a prezentat la pista de intrare în țară, în postul vamal Giurgiulești-Reni, la volanul unui mijloc de transport de model ”Hyndai Accent”.

Femeia în vârstă de 41 de ani, a comunicat că nu transportă bunuri pasibile a fi declarate.

În urma controlului fizic detaliat, ascunse printre produse alimentare au fost depistate circa 160 articole presupuse a fi din aur.

Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Parcursul european al Republicii Moldova, discutat de Viceprim-ministra pentru integrare europeană și Ministra afacerilor externe a României, aflată la Chișinău
Articolul anterior
Două produse folosite de aproape toată lumea au fost clasificate drept cancerigene. Avertismentul OMS
Articolul următor