Britanicii vor fi nevoiți să plătească o taxă pentru a intra în mai multe țări din UE

Începând cu toamna anului 2024, călătoriile pentru britanici care intenționează să viziteze țări din Uniunea Europeană, inclusiv Spania, Franța, Grecia, Italia, Elveția, Islanda, Norvegia și altele, vor deveni mai costisitoare din cauza intrării în vigoare a Sistemului European de Informații și Autorizații de Călătorie (ETIAS). Această schimbare survine în contextul retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie stiridiaspora.ro.

Cine trebuie să plătească 

Cetățenii britanici care doresc să călătorească în țările menționate vor trebui să achiziționeze un document ETIAS, costând aproximativ 6 lire sterline. Cu toate acestea, există excepții de la această regulă, precum cetățenii Uniunii Europene, persoanele sub 18 ani și cele de peste 70 de ani, care nu vor avea nevoie de acest document.

Sistemul ETIAS a fost planificat și amânat de mai multe ori și este așteptat să fie complet operațional până în primăvara anului 2025. După această dată, britanicii nu vor putea intra în nicio țară din UE fără a deține documentul ETIAS. Documentul va fi legat de pașaportul călătorului și va fi valabil pentru o perioadă de până la trei ani sau până la data expirării pașaportului, în funcție de care intervine prima.

ETIAS le va permite turiștilor să intre în țările europene pentru șederi scurte, de obicei până la 90 de zile într-un interval de 180 de zile, dar nu garantează intrarea. La sosire, agenții de frontieră vor verifica documentele pentru a se asigura că călătorii îndeplinesc condițiile de intrare.

Scopul principal al ETIAS

Scopul principal al ETIAS este de a identifica riscurile de securitate, migrație ilegală și epidemii potențiale prezente în cazul vizitatorilor scutiți de viză care călătoresc în statele Schengen, facilitând totodată trecerea frontierelor pentru majoritatea călătorilor care nu reprezintă astfel de riscuri.

Pentru moment, cetățenii britanici nu pot solicita documentul ETIAS, însă acesta va deveni disponibil în viitor. Va trebui ca britanicii să fie pregătiți să plătească această taxă suplimentară atunci când intenționează să călătorească în țările menționate.

Haideți împreună șă dăruim speranță, împreună să confirmăm “Puterea Omeniei”!

Anual în jur de 100 copii din Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80% și NOI împreună îi putem ajuta!

Farmacia Familiei apelează la mărinimie și compasiune. Oamenii cu suflet mare nu rămân străini la durerea altora, ci se mobilizează şi întind o mână de ajutor. Mai ales când în joc e viața unor copii nevinovați. Să trăiești cu inima nu e greu, dacă privești durerea străină ca și cum ar fi a ta încerci să ajuți cu ce poți. Nimeni nu e imun în fața sorții, iar faptele bune se răsplătesc înzecit.

Fii alături de Farmacia Familiei în campania “Puterea Omeniei”, campanie de colectare a fondurilor pentru ajutorarea copiilor cu maladii oncologice din Republica Moldova.

La achiziția produselor marcate cu stickerul campaniei „Puterea Omeniei”, în Farmacia Familiei sau Dita Hyper Farmacie , 10 lei din prețul acestora vor fi redirecționați pentru susținerea și tratamentul acestor copilași.

Campania va dura pe perioada 20 mai – 30 septembrie, iar suma acumulată va fi donată Asociației de Părinți “Viața Fără Leucemie”, toată activitatea careia este îndreptată spre susținerea copiilor cu maladii oncologice internați în secțiile Hematologie pentru copii și Onco-pediatrie a Institutului Oncologic din Republica Moldova și familiile care îngrijesc de acești copii.

Nu există sentiment mai frumos și mai cald decât să știi că ai contribuit la salvarea unei vieți. Ajută și tu copilașii mai puțini fericiți să iasă învingători dintr-o luptă crâncenă cu boala, cumpără produsele marcate special în Farmacia Familei și Dita Hyper Farmacie iar Farmacia Familiei va dona 10 lei pentru fiecare astfel de produs achiziționat!

Regulamentul campaniei

Peste 2.300.000 lei aduși în Moldova din Moscova, prin contrabandă, în beneficiul unui grup criminal organizat

Ofițerii Serviciului Vamal, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova.

Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.  Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani. Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la vama Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară).Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

  

Trei copii au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au furat de la părinți o sticlă de rachiu și au băut-o

Caz șocat în Suceava. Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce ar fi furat o sticlă cu țuică și au băut până li s-a făcut rău, scrie digi24.ro.

Cei trei copii sunt din județul Harghita și au mers împreună cu familiile lor la rude în Suceava, la Gura Humorului. Minorii au fost la un pas de moarte după ce au decis să se distreze departe de ochii părinților și au băut împreună o sticlă de 2 litri plină cu rachiu. Cei trei copii au fost duși la camera de gardă a Spitalului din Gura Humorului, iar apoi au fost transferați la Spitalul Județean din Suceava. Aceștia prezentau stări de somnolență și vărsturi. Li s-au făcut perfuzii și și-au revenit, iar acum sunt ținuți sub supraveghere medicală până când starea lor de sănătate se va ameliora.

Așa ceva mai rar! Prim-ministra Islandei a intrat în grevă pentru drepturi salariale egale
Articolul anterior
Paris Hilton, copleșită de critici după ce a postat fotografii cu băiețelul ei. Ce are fiul vedetei?
Articolul următor