Cadourile destinate mai multor copii nevoiași din Moldova, au fost interzise la vamă

Un microbuz plin cu cărți și cadouri care venea din România în Moldova a fost oprit la vamă și supus unui control strict.

separator
Alexandru Rotaru, un voluntar care face parte din asociația „Există un EROU în fiecare dintre VOI”, a rămas profund dezamăgit de activitatea unui post vamal care nu a permis să introducă bunurile donate de un grup de români pentru copiii nevoiași din Moldova, transmite știri.md.

„Ne am convins încă o dată, vama de pe Prut nu este doar o rușine națională, dar și un mare impediment în implementarea proiectelor dedicate românilor din R. Moldova”, a menționat voluntarul. „O dubă plină, jumate cu cărți donate de buni români din țară, cealaltă jumătate cu haine donate de alți buni români din Italia. Pericolul de această dată nu a fost reprezentat de cărți, care după lungi negocieri au fost lăsate să treacă vama, dar de cadourile destinate mai multor copii nevoiași, fiind nevoiți să le urcăm într-o altă mașină, din care să le recuperăm și să le întoarcem spre România. Din păcate concluzia zilei, e că autoritățile dintre Prut și Nistru funcționează în interesul oricui, mai puțin a cetățenilor cu adevărat nevoiași”, a mai adăugat Alexandru Rotaru.

41 de crame din Republica Moldova vor participa la cea mai importantă expoziție internațională din lume „ProWein”

Reprezentanții a 41 de vinării din Republica Moldova vor participa la cea mai importantă expoziție internațională din lume, ProWein, care se va desfășura în orașul german Dusseldorf în perioada 19-21 martie. Evenimentul oferă producătorilor de vin o șansă reală să-și prezinte cele mai noi produse și să dezvolte relațiile cu parteneri strategici.

Orașul subteran de la Milestii Mici - cel mai mare depozit de vinuri din  lume

În acest an, în premieră, Republica Moldova va avea cel mai mare stand din ultimii ani, de circa 200 de metri pătrați, și un număr record de vinificatori. Aceștia vor găzdui cunoscători și experți în domeniu, și vor marca ”10 ani de revoluție a Vinului Moldovei”, prin lansarea campaniei internaționale #10yearsofwinerevolution.

Genericul campaniei a fost inspirat din titlul articolului de apreciere a progreselor Vinului Moldovei, scris de cea mai influentă personalitate în lumea vinului, Jancis Robinson.

Standul național va purta simbolul ”Wine of Moldova” și va fi o platformă pentru întrevederi de afaceri, prezentări ale progreselor remarcabile ale industriei, dar și degustări și inițieri de parteneriate.

În cadrul Forumului oficial Prowein, organizat pe 20 martie, este programată o ședință dedicată Vinului Moldovei, moderată de cunoscutul critic Robert Joseph, din Marea Britanie. La discuții vor fi invitați sommelieri, jurnaliști, importatori și parteneri ai industriei vitivinicole.

Aproximativ 62 de mii de oameni din întreaga lume și-au rezervat bilete pentru a vedea expoziția ProWein Dusseldorf, care este la cea de-a V-a ediție.

Actorul Cătălin Lungu a vorbit despre calitățile femeii iubite

Cătălin Lungu a dezvăluit, în premieră, detalii curioase despre copilăria sa la bunici, școală, părinți, dragoste, iubită, carieră.

Cătălin Lungu și Ana Cernicova alimentează zvonurile despre logodna lor -  Stiri.md

Cătălin Lungu a fost invitat la emisiunea de pe youtube “Unu Noaptea”.

În cadrul interviului, actorul a vorbit și despre relația cu iubita sa, soprana Ana Cernicova. Cei doi și-au făcut publică relația în noaptea dintre ani, atunci când tânărul i-a oferit un inel de logodnnă iubitei sale.

Cătălin a dezvăluit care sunt calitățile care l-au atras la logodnica sa. ,,Îmi place că este empatică, e înțelegătoare, are o inteligență emoțională deosebită și feminitatea ei… Ea e cea mai feminină persoană pe care o cunosc”.

Tânărul a fost întrebat și dacă își dorește copii. Acesta a fost sincer și a mărturisit că deocamdată nu este pregătit pentru o asemenea etapă în viața sa.

“De ce nu vreau copii? Argumentul cel mai puternic mi se pare: de ce aș face un copil? Mi se pare un contra-argument senzațional. E multă responsabilitate în spate. De ce aș face un copil? Eu nu mă pot lăsa influențat de o societate care gândește așa. Dacă v-aș asculta pe voi, aș fi nebun, masochist, nu pot să vă ascult când la voi argumentul este: da ce ai să lași în urma ta? Nu, nu găsesc niciun argument pentru care l-aș face”, a menționat Cătălin. Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

Starea de sănătate a lui Bruce Willis se deteriorează foarte rapid. ,,Nu mai poate purta o conversație”

Starea de sănătate a actorului american Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, se deteriorează „foarte rapid”, anunță mai multe media internaționale, în special spaniole precum Emol și Marca. Starul din „Die Hard” suferă de demență frontotemporală, după cum a anunțat, oficial, chiar familia lui Willis.

Bruce Willis' aphasia was suspected by coworkers for years. - Los Angeles  Times

Porivit unor surse apropiate familiei, Bruce Willis abia mai poate purta o conversație și cu atât mai greu mai este să citească și să scrie. În plus, mai relatează sursele, nu și-ar mai recunoaște propria mamă, iar starea de degradare îl face să aibă și un comportament agresiv.

Din păcate, boala cu care a fost diagnostic actorului este una degenerativă și practic nu are leac, tot ce își dorește familia pentru el este să ducă „o viață demnă”.

Demență frontotemporală, boala cu care a fost diagnostic celebrul actor Bruce Willis, este una dintre cele mai frecvente forme de demență la persoane care nu au împlinit încă 60 de ani.

Anual sunt raportate circa 1 milion de noi cazuri la nivel mondial și, din păcate, ca la orice boală degenerativă, distrugerile sunt ireversibile.

sursa

Lacrimi și durere la Ialoveni. Elizaveta se ducea la școală pentru a susține examenul la vioară, însă nu a mai ajuns
Articolul anterior
A ajuns în stare gravă la spital, după un avort provocat. Rudele acuză medicul
Articolul următor