Campanie nobilă: ”Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!”

Pe 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, am dat start campaniei  „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”. Iar începând cu 19 februarie, campania e susținută de rețeaua de librării Cărturești.

Până pe 19 martie, îndemnăm vizitatorii librăriilor Cărturești din Chișinău să doneze o carte pentru copii. Cărțile colectate vor ajunge în familiile asistate de CCF Moldova, unde, suntem siguri, copiii și părinții se vor bucura mult.

Anual, între 500 și 700 de copii din medii defavorizate ajung în supravegherea CCF Moldova. Acești copii provin din familii care luptă cu sărăcia și pentru care accesul la cărți e un lux.

Potrivit datelor Fundației pentru alfabetizarea mondială (The Economic&Social Cost of Illiteracy), nivelul scăzut de educație este destul de costisitor pentru economia mondială. 

În Republica Moldova, conform unor date ale Barometrului Opiniei Publice, doar 7% dintre locuitori citesc cărţi cu regularitate. Cele mai multe biblioteci din sate își înnoiesc rareori fondul de carte. Credem că părinții sunt cei care pot fi încurajați să citească copiilor mai des când au acces la cărți frumoase. Cititul cu voce tare de la vârste fragede ajută copiii să perceapă lectura ca pe o activitate plăcută și-i ajută să perceapă lumea ca pe o diversitate de posibilități.

Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Mooldova.

Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copii curioși.

Cum poți face o donație: 

Te invităm în cele trei librării Cărturești din Chișinău unde vor fi amenajate puncte de colectare a cărților. Librăriile Cărturești oferă o reducere de -20% pentru cartea donată.

Sau poți aduce cartea sau cărțile de acasă. Librăriile le vor colecta în cutii speciale. Cărțile vor fi cadouri și te încurajăm să nu aduci cărți deteriorate.

Găsești librăriile pe aceste adrese:

* Shopping Malldova, Strada Arborilor 21, etaj 3

* Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Strada 31 August 1989 121 A;

* Centrul comercial Port Mall, Strada Mihai Sadoveanu,42/6, etaj 3.

Un copil care citește, va deveni un adult care gândește. Donând o carte, dăruiești speranță noii generații!

La 20 de ani de activitate CCF Moldova spune #NiciodatăSingur, un mesaj valabil pentru fiecare copil, părinte și orice adult. Putem fi comunitatea care are grijă de copiii țării, cea în care poți oferi dragoste pentru copii tuturor. 

Donează și tu o carte!

Alegerile parlamentare 2025 se vor desfășura în data de 28 septembrie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc pe data de 28 septembrie 2025.

„Astăzi, împreună cu deputații PAS am înregistrat proiectul de hotărâre prin care se propune desfășurarea alegerilor parlamentare pe 28 septembrie”, a scris Igor Grosu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, în această toamnă ne așteaptă alegeri definitorii pentru istoria Republicii Moldova.

„Chiar dacă ați auzit asta de mai multe ori de-a lungul anilor, aceste alegeri sunt cu adevărat cruciale. Fie dăm cu piciorul la tot, distrugem tot ce am reușit pe drumul european, al modernizării și blocăm orice șansă de aderare la Uniunea Europeană, fie mergem înainte pe calea dezvoltării și a păcii.

Obiectivul nostru pentru aceste alegeri este să ne asigurăm că nu suntem întorși din drumul spre pace și dezvoltare, că țara nu revine sub controlul unor indicații de la Kremlin, că ne păstrăm suveranitatea și libertatea”, a mai menționat Igor Grosu.

Moldova va primi sisteme de apărare antiaeriană

Armata Moldovei ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană în cadrul unor ajutoare nerambursabile, a anunțat ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, înainte să înceapă ședința Guvernului, transmite IPN.

Sistemele de apărare antiaeriană vor detecta și distruge aparatele de zbor, – „avioane”, „elicoptere” sau „unele modele de rachete”, care vor survola spațiul aerian al Republicii Moldova, a precizat ministrul.

Decizia finală va fi luată în următoarele zile. „Obiectivul nostru este să asigurăm pacea și securitatea, pentru ca cetățenii să fie în siguranță, să nu avem cazuri de survolare ilegală a spațiului aerian, să nu avem drone care explodează alături de școli sau de spitale”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Evită să faci aceste lucruri în Noaptea de Înviere

Există anumite lucruri care ar trebui evitate în Noaptea de Înviere. 

  • Cei care înjură sau blestemă în noaptea de Înviere noapte vor fi urmăriţi de ghinioane.
  • Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se spune că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet.
  • Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, ca să nu te prindă Învierea supărat pe acea persoană.
  • Ar trebui să evitați băuturile alcoolice în această noapte sfântă.
  • Noaptea Învierii trebuie petrecută în mod spiritual, de aceea nu este bine să participați la petreceri și distracții.
  • Este important să se evite orice alt comportament care ar putea fi inadecvat în cadrul slujbei religioase din noaptea sfântă.

Ateliere de confecționare a mărțișoarelor
Articolul anterior
Moment copleșitor la concertul lui Ionel Istrati dedicat Zilei Îndrăgostiților
Articolul următor
Close menu