Care sunt cele mai frumoase străzi din lume în 2021

Un nou clasament al celor mai frumoase străzi din lume, în 2021, a fost întocmit de Time Out și poziționează pe primul loc „Smith Street” din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale, baruri și cafenele, muzica live și restaurante.

În top se regăsesc și bulevarde aflate în orașe din Europa, precum Barcelona sau Londra, potrivit CNN.

„Cele mai tari străzi din lume”, au fost selectate de aproximativ 27.000 de locuitori ai orașelor din întreaga lume. Pentru a primele zece străzi, editorii Time Out de la fiecare destinație au studiat străzile sugerate, concentrându-se pe mîncare, băuturi, ofertele culturale și de viață de noapte ale nominalizatelor. Echipa a analizat, de asemenea, modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie. 

Top 10 cele mai frumoase străzi din lume

1. Smith Street, Melbourne, Australia

2. Passeig de Sant Joan, Barcelona, Spania

3. South Bank, Londra, Marea Britanie

4. San Isidro, Havana, Cuba

5. Sunset Boulevard, Los Angeles, SUA

6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda

7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia

8. Haji Lane, Singapore

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia

10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina

După Smith Street din Melbourne, numărul doi pe listă este Passeig de Sant Joan din Barcelona. Strada spaniolă nu este la fel de faimoasă ca Las Ramblas, dar este cunoscut pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale orașului – are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci și o mulțime de bănci. În prezent, găzduiește și piața alimentară Mercat de l’Abaceria, scrie Mediafax.

Pe locul trei pe listă se află South Bank din Londra, o arteră plină de viață a Tamisei, care găzduiește Teatrul Național din Londra și Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada este, de asemenea, cunoscută pentru priveliștea asupra catedralei St. Paul și are o mulțime de restaurante, baruri și terase.

Arta stradală a fost cea care a adus San Isidro din Havana pe locul patru din listă, iar pe locul cinci se află Sunset Boulevard din Los Angeles, una dintre cele mai renumite străzi ale orașului.

sursa

De ce sărbătoresc catolicii şi ortodocşii Paştele pe aceeași dată în acest an?

În 2025, Paștele Ortodox și Paștele Catolic, la fel ca și Floriile, pică în aceeași zi. Ultima oară când ortodocșii și catolicii au sărbătorit Paștele în aceeași zi a fost în 2017.

Paștele ortodox și cel catolic se sărbătoresc, de obicei, în zile diferite din cauza diferențelor dintre calendarele pe care le folosesc cele două Biserici și a modalităților de calcul ale datei Paștelui.

De ce ortodocșii și catolicii serbează Paștele la date diferite, în general

În timp ce Biserica Catolică folosește calendarul gregorian, introdus în 1582 de Papa Grigore al XIII-lea, pentru a corecta erorile acumulate în calendarul iulian (folosit anterior), Biserica Ortodoxă se ghidează în continuare după calendarul iulian, mai bine spus după o variantă revizuită a acestuia, care este cu aproximativ 13 zile în urma calendarului gregorian.

Data Paștelui este stabilită în funcție de echinocțiul de primăvară ca fiind prima duminică după prima lună plină. În Biserica Catolică, echinocțiul de primăvară este fixat pe 21 martie (conform calendarului gregorian). În Biserica Ortodoxă, echinocțiul de primăvară este calculat tot pe 21 martie, dar conform calendarului iulian, ceea ce corespunde cu data de 3 aprilie în calendarul gregorian.

O altă diferență este că, în tradiția ortodoxă, Paștele nu poate fi sărbătorit înainte sau în același timp cu Paștele evreiesc (Pesah), în timp ce Biserica Catolică nu ține cont de această regulă.

Aceste discrepanțe duc la date diferite pentru Paștele catolic și cel ortodox, deși uneori, cele două sărbători pot coincide. Așa cum se va întâmpla acest an, în 2025.

Halterofilul Danu Secrieru a devenit vicecampion european

Performanță uluitoare a halterofilului moldovean Danu Secrieru. Sportivul de numai 17 ani a cucerit 3 medalii la Campionatele Europene de seniori, competiție ce se desfășoară la „Chișinău Arena” din capitala Republicii Moldova.

Danu Secrieru a concurat în categoria de greutate de până la 55 de kilograme. Sportivul originar din Ungheni s-a clasat pe locul 3 în primul concurs, la stilul „smuls”, cucerind medalia de bronz. Cel mai bun rezultat al său a fost 110 kilograme. Medalia de aur i-a revenit turcului Harun Algul, iar cea de argint a fost adjudecată de românul Cristian Marian Luca.

Danu a făcut senzație și în cel de-al doilea exercițiu, stilul „aruncat”. Moldoveanul a fost în cărți pentru a cuceri medalia de aur, însă nu a putut ține pasul cu bulgarul Angel Rusev. Cel mai bun rezultat a lui Secrieru a fost 135 de kilograme, iar Rusev a ridicat deasupra capului 141 de kilograme.

Pe locul 3 la stilul „aruncat” s-a clasat georgianul Ramini Șamilișvili. Cu un total de 245 de kilograme, Danu Secrieru s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general. Campion european absolut a devenit Angel Rusev, care a totalizat 246 de kilograme. Podiumul a fost completat de Ramini Șamilișvili. Cei 5 medaliați au fost premiați de legendarul Tudor Casapu, campion olimpic în 1992 la Barcelona.

Danu Secrieru a avut rezultate senzaționale la nivel de juniori, iar acum a impresionat și la seniori.

16.600 de lei adunați la atelierul de lumânări organizat de CCF

13 femei s-au reunit la atelierul de lumânări decorative, organizat de Elena Băncilă și prietenele sale. Evenimentul a avut loc la Kasandruta, un spațiu cald și plin de lumină, și a fost susținut cu generozitate de Inga Taran, fondatoarea NICALIN decor.

Participantele au învățat să creeze lumânări decorative unice, într-un atelier în care fiecare gest de dăruire a contat, iar din energia și solidaritatea lor s-au adunat 16 600 de lei, sumă care va fi direcționată integral către CCF Moldova, pentru sprijinirea copiilor din familii aflate în dificultate.

„Am visat la acest moment și iată că s-a întâmplat. Fiecare lumânare creată azi a fost mai mult decât un obiect – a fost o rază de speranță. Mă emoționează profund să văd câtă bunătate există în jurul nostru când ne unim pentru o cauză frumoasă”, a declarat Elena Băncilă, inițiatoarea evenimentului.

Participantele au plecat nu doar cu câte o lumânare realizată de ele, ci și cu un sentiment profund de împlinire și recunoștință. Evenimentul a demonstrat, încă o dată, că atunci când femeile se unesc pentru o cauză, se pot aprinde adevărate flăcări de speranță.

Felicitări CCF pentru așa eveniment frumos!

Accident grav în apropiere de vama Nădlac: Un mort și 16 răniți, printre care un moldovean
Articolul anterior
Vreme rece pentru începutul verii. Când se așteaptă +29 de grade Celsius?
Articolul următor
Close menu