Carla’s Dreams, comportament straniu la un concert din Craiova. Ce a transmis artistul după ce a fost acuzat că ar fi urcat drogat pe scenă

Imagini controversate cu unul dintre cei mai îndrăgiți artiști. În timp ce cânta pe o scenă din Craiova, cântărețul Carla’s a avut un comportament neobișnuit, iar mai mulți fani au spus că se tem că bărbatul ar fi putut fi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, scrie realitatea.net

Videoclipul în care Carla’s Dreams este filmat interpretând piesa „Imperfect” pe o scenă din Craiova a devenit viral pe rețele. Acesta a fost surprins suflându-și nasul și părea a fi la un pas de a se prăbuși. Respectiv, spectatorii au speculat că ar putea fi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Contactat de jurnaliștii Realitatea PLUS, cântărețul a spus: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse. Niciunul dintre membrii echipei Carlas Dreams nu utilizează substanțe interzise.” 

Zboruri anulate și stewardese rănite în urma furtunii de pe Aeroportul Otopeni

Zboruri blocate pe aeroportul „Henri Coandă”. Mai exact, câteva zboruri au fost deviate spre Bulgaria și Serbia din cauza furtunii care s-a abătut asupra României. Iar tei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor într-o cursă care a decolat joi seara de la București cu destinația Hamburg, scrie presa română.

Potrivit BoardingPass, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din zona aeroportului „Henri Coandă” (Otopeni) din București în noaptea zilei de 13 iunie 2024, zborurile având ca destinație capitala României au fost nevoite să aștepte în aer îmbunătățirea condițiilor.

În comunicat se arată că „din același motiv, zborul companiei HiSky dintre Timișoara și București a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei, iar cel operat de SkyUp pentru Arkia pe ruta Tel Aviv – București a aterizat la Burgas”.

Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din Bulgaria vor fi realimentate și apoi vor zbura spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București. De asemenea, zborul Austrian Airlines OS787 Viena – București a revenit pe aeroportul din capitala Austriei la circa 20 de minute de la decolarea spre București.

Trei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor într-o cursă Wizz Air care a decolat joi seara de la București cu destinația Hamburg. Incidentul de la bord s-a petrecut în timp ce aeronava se afla deasupra Craiovei chiar în timpul furtunii puternice de noaptea trecută.

Stewardesele au fost internate la Floreasca, Elias și Spitalul Universitar. Acestea au fost „ușor rănite” la cap și picioare.

„Pe lângă aterizările de la Otopeni, și zborurile care urmau să decoleze în seara zilei de 13 iunie și în noaptea dintre 13 și 14 iunie 2024 au întârzieri semnificative, iar unele dintre acestea au fost anulate. În acest moment, vremea din jurul capitalei s-a îmbunătățit semnificativ, iar avioanele care așteptau în aer îmbunătățirea vremii au aterizat la București”.

Rusia și Transnistria au blocat accesul OSCE

Reprezentanții Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Moldova au anunat că, pe 10 iunie, au încercat să viziteze mai multe unități ale Forței Comune de Menținere a Păcii (JPKF) desfășurate în Transnistria, dar nu au fost lăsați să intre de autoritățile pro-ruse din regiune, scrie evz.ro.

Refuzul forțelor putiniste din autodeclarata republică Transnistria de a permite accesul la Forța Comună de Menținere a Păcii a făcut obiectul unei ședințe a Comisiei mixte de control (CCM), care a avut loc pe 13 iunie la Bender.

Delegația de reprezentanți ai OSCE ar fi trebui să viziteze mai multe baze ale Forțelor Comune de Menținere a Păcii din Varnița, Bender și Grigoriopol. Dar, deși Comisia a fost sesizată anterior cu privire la această vizită, reprezentanții contingentelor militare ale Federației Ruse și Transnistriei nu au permis accesul la instalațiile militare.

Misiunea OSCE și-a exprimat regretul față de această interdicție neîntemeiată, a transmis delegația moldovenească din CCM.

În același timp, însă, personalul misiunii OSCE și-a exprimat recunoștința față de conducerea contingentului militar moldovenesc pentru deschiderea și transparența sa în interacțiunea pe probleme legate de operațiunea de menținere a păcii în zona transnistreană.

Important de precizat este că Misiunea OSCE, în baza Principiilor de cooperare cu Comisia mixtă de control, semnate la 10 decembrie 2004, are dreptul de a vizita instalațiile Forțelor mixte de menținere a păcii.

Rușii fac probleme în Transnistria

Refuzul de acces a venit în contextul în care delegația Republicii Moldova și-a exprimat poziția cu privire la inadmisibilitatea propunerii oricăror condiții care ar împiedica îndeplinirea sarcinilor Misiunii OSCE în Zona de Securitate. De asemenea, delegația Republicii Moldova a cerut și încetarea interpretării distorsionate a documentelor operațiunii de menținere a păcii cu privire la Nistru.

În ședința Comisiei s-a decis și ca, în locul celor care și-au îndeplinit mandatele de observatori militari, membri și experți, să fie numiți noi reprezentanți ai delegațiilor.

Reamintim că forțele comune de menținere a păcii includ contingente militare din Federația Rusă și Republica Moldova, precum și angajați ai forțelor de securitate ilegale din Transnistria.

Într-un gimnaziu din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

În anul următor de studii, la gimnaziul „Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise mai multe clase cu predare în limbile ucraineană și română. Acest lucru va oferi posibilitate copiilor refugiaților ucraineni, dar și al etnicilor ucraineni din țara noastră, să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova.

Clasele vor fi deschise atât la ciclul primar (I și IV), cât și la cel gimnazial (V). Elevii vor studia în limbile ucraineană și română (cu respectarea curriculumului național), iar profesorii vor fi selectați din rândul refugiaților și al cadrelor didactice din țara noastră, cunoscători de limba ucraineană. De asemenea, vor fi organizate cursuri de instruire pentru profesori și activități culturale pentru elevi, cu scopul de a îmbunătăți competențele lingvistice.

În prezent, MEC poartă discuții cu parteneri internaționali în vederea obținerii unui suport financiar pentru renovarea și dotarea spațiilor de studii și sălilor sportive, precum și pentru traducerea unor manualelor în limba ucraineană.

În școlile și grădinițele din Republica Moldova sunt încadrați peste 2300 de copii din Ucraina. 

Cadoul superb pe care i l-a făcut Costi Burlacu, soției sale Corina Țepeș, chiar de ziua ei
Articolul anterior
Un copil din stânga Nistrului a îngrozit părinții după ce a băut soluție pentru desfundarea țevilor. Medicii au avut misiune grea
Articolul următor