Caz îngrozitor la Hâncești. O minoră de 13 de ani a rămas însărcinată în urma unui viol

O minoră de 13 ani a fost violată, ea rămânând însărcinată. Cazul a ieșit la iveală la jumătate de an după incident.

separator
Ofițerul de presă de la IP Hâncești a declarat că în data de 20 martie 2019, la Serviciul de Gardă al Inspectoratului de Poliție Hîncești a fost sesizat cu referire la faptul pretinsei agresiuni sexuale săvârșite asupra unei minore în vârstă de 13 ani, locuitoare a unei localități din raionul Hîncești.

În rezultatul acțiunilor preliminare întreprinse de organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Hîncești, s-a stabilit că în perioada lunii septembrie 2018, un bărbat în vârstă de 27 ani, locuitor al raionului Hâncești, acționând intenționat în scopul satisfacerii poftei sexuale, prin constrângere fizică și psihică a abuzat-o sexual pe o minoră în vârstă de 13 ani, locuitoare a aceleiași localități, în rezultatul cărei fapt, aceasta a rămas însărcinată.

Pe acest fapt, organul de urmărire penală a pornit urmărirea penală, sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova, persoana învinuită de comiterea infracțiunii fiind plasată în arest preventiv.

Doi câini au fost ajutați de un polițist să traverseze strada în siguranță, chiar în Centrul Capitalei

Un moment plin de sensibilitate a avut loc în inima Chișinăului, când un polițist a demonstrat empatie și responsabilitate într-un mod cu totul neașteptat. Acesta a oprit traficul rutier pentru a permite unor câini să traverseze strada în siguranță.

Totul a avut loc pe bulevardul Grigore Vieru din municipiul Chișinău. Patrupedele păreau hotărâte să urmeze regulile de circulație, moment în care polițistul nu a ezitat să le ofere ajutorul. Gestul său a fost surprins de un șofer, care a rămas impresionat, transmite Știri.md.

„Dorim să întâlnim doar astfel de polițiști”, a scris șoferul pe rețelele sociale.

Această întâmplare subliniază importanța empatiei față de toți locuitorii orașului, indiferent de specie, și arată că responsabilitatea și respectul nu sunt valori limitate doar în rândul oamenilor.

Camioane încărcate cu porci la frontieră! Autoritățile spun că importul animalelor este legal

Mai multe camioane încărcate cu porci, surprinse la un punct de trecere a frontierei, au stârnit discuții în spațiul public. Imaginile video, devenite virale, arată convoiul de vehicule care așteaptă intrarea în Republica Moldova, scrie noi.md.

În acest context, ministra Agriculturii a venit cu precizări, declarînd că „importul animalelor vii este permis de legislația în vigoare”, iar situația nu este una ieșită din comun. „De fapt, legislația permite importul animalelor vii. Nu este restricționat. Importul animalilor a fost mereu. El nu a fost cumva restricționat și se zice că nu a fost și astăzi a apărut”, a explicat ministra în cadrul emisiunii Rezoomat.

Potrivit ei, transporturile vizează ferme care își suplinesc stocurile, iar porcii pot fi importați fie pentru îngrășare și reproducere, fie pentru abatorizare, în funcție de necesități.

„Noi putem vorbi și despre porci pentru creștere și îngrășare, dar și pentru reproducere. Nu în ultimul rînd, probabil că urmează contractele care trebuiau onorate”, a adăugat ea. Oficiala a subliniat că importul nu este o practică nouă, iar unele loturi de animale pot fi aduse în baza contractelor comerciale în derulare, semnate anterior.

„Fermele își suplinesc stocurile. Sunt animale de diverse vîrste. Probabil, suplinesc și abatorizează.” Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul în care au fost prezentate imagini video cu camioane pline cu porci, aflate la granița Republicii Moldova.

Guvernul ar putea oferi compensații agricultorilor afectați de înghețuri

Guvernul ar putea veni cu măsuri de compensare pentru agricultorii afectați de înghețurile din ultima perioadă. Anunțul a fost făcut de ministra agriculturii și industriei alimentare, Ludmila Catalbuga, în cadrul unei emisiun de la RLIVE, scrie IPN.md.

„Cu natura nu ne punem”, a declarat ministra, subliniind că autoritățile au început deja evaluarea pagubelor produse de temperaturile scăzute, prin intermediul direcțiilor agricole teritoriale.

„Definitivăm rezultatele ca să venim cu soluții. Vom iniția procedura de efectuare a actelor de constatare în teritoriu, ulterior vom veni cu o decizie finală cum vom proceda la nivelul Guvernului”, a mai spus Ludmila Catlabuga.

Ministra a evidențiat și eforturile agricultorilor de a-și proteja culturile în fața fenomenelor meteo extreme. În acest context, ea a menționat o inițiativă inedită implementată în premieră în acest an – instalarea unei mori de vânt anti-îngheț într-o livadă din Drochia.

„Este prematur să anunțăm o cifră a culturilor compromise. Dar din discuțiile cu agricultorii știm că ei implementează în livezi metode de prevenire. Într-o livadă ce cireși din Drochia, de exemplu, a fost instalată o moară de vânt care minimizează presiunea gerului. Se iau diverse măsuri pentru a minimiza riscul, dar el există”, a spus ministra Ludmila Catlabuga.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de îngheț până pe data de 13 aprilie. Cel mai frig va fi pe 11 aprilie, în timpul nopții se așteaptă înghețuri de până la -5 grade.

Un tânăr a cumpărat 12 lăzi de struguri la Târgul din capitală, și le-a dus la un orfelinat
Articolul anterior
Cele mai cotate modele ale momentului vor defila la a patra ediție Privé Fashion Events. Iată cine sunt ele!
Articolul următor
Close menu