Ce ar fi provocat tragedia din Ocean: Ultimele clipe ale pasagerilor

”Membrii echipajului Titan nu mai sunt. Deplângem dispariția lor!” – este mesajul transmis joi seară de compania care a organizat expediția în care cei 5 pasageri ai submersibilului urmau să ajungă la 3.800 de metri adâncime, în apele Atlanticului.

Ce ar fi provocat tragedia din Atlantic: Ultimele clipe ale pasagerilor

Anunțul a venit la scurtă vreme după ce Garda de Coastă americană a transmis că au fost descoperite mai multe resturi în zona de căutare, transmite Protv.ro.

John Mauger, amiral al Gărzii de Coastă din SUA: „În această dimineață, un ROV – vehicul controlat de la distanță de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit un con din partea din spate a submersibiliului Titan, la circa 500 de metri de prora Titaniclui, pe fundul apei. ROV-ul a găsit apoi și alte resturi. După consultarea cu experți ai grupului de căutare am constatat că resturile au legătură cu pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, am anunțat imediat familiile (pasagerilor). În numele Gărzii de Coasta a Statelor Unite și a întregului echipaj de căutare, transmit sincere condoleanțe familiilor.”

Șapte nave și mai multe vehicule subacvatice comandate de la distanță au scotocit, într-o cursă contracronometru, o suprafață imensă de ocean – aproape 26.000 de kilometri pătrați.

A fost lansat și un robot care poate să transmită imagini și informații de la 3.800 de metri adâncime – acolo unde se află epava pachebotului Titanic.

Robotul subacvatic, care aparține companiei OceanGate, a detectat mai multe resturi, printre care cadrul de acostare şi partea din spate a submersibilului Titan.

Fragmentele au fost descoprite la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului, anunţă Paza de Coastă americană. Autorităţile au putut „să reconstituie în întregime coca Titan”, cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparţinut submersibilului.

Submersibilul Titan, dat dispărut în apropierea de epava Titanicului, ar fi făcut „implozie”, potrivit primelor elemente ale autorităţăilor americane.

„Ar fi putut să aibă loc o explozie în coloana de apă a submarinului”, estimează Paza de Coastă americană.

Pe locul unde a fost găsit submersibilul nu există niciun „fragment din Titanic, este un loc plat”, precizează Paza de Coastă, ceea ce ridică orice îndoieli cu privire la originea fragmentelor găsite.

Zgomotele auzite sub apă nu aveau legătură cu submersibilul, a mai confirmat Paza de Coastă americană.

Cine se afla la bordul submersibilulului Titan

La bordul vehiculului submarin erau miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanico-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman; și Paul-Henry Nargeolet, un fost scafandru din Marina Franceză, care a mai explorat epava Titanicului în trecut. La bord se afla, de asemenea și Stockton Rush, fondatorul și directorul general al OceanGate, compania care organizează voiaje anuale spre epava Titanicului.

Nu se știe deocamdată dacă trupurile lor vor putea fi recuperate.

Presa a descoperit că soția lui Stockton Rush, Wendy – care este director de comunicare al companiei – este, de aemenea, și … stră-stră-nepoata Idei și a lui Isidor Straus – doi dintre cei mai bogați pasageri care se aflau pe Titanic, când faimosul pachebot s-a scufundat în 1912. Ambii au pierit îmbrățișați în cabina lor, când vaporul s-a scufundat complet.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Canotoarele moldovence Daniela Cociu și Maria Olarasu, la doar o secundă distanță de podiumul de premiere la Jocurile Europene
Articolul anterior
Ce spune James Cameron, regizorul filmului Titanic, despre Titan. Cameron a făcut el însuşi 33 de scufundări la epavă
Articolul următor