Ce spune James Cameron, regizorul filmului Titanic, despre Titan. Cameron a făcut el însuşi 33 de scufundări la epavă

Regizorul filmului Titanic, James Cameron, a afirmat că vestea despre explozia submersibilului Titan „nu a fost o surpriză”, conform CNN.

Regizorul filmului Titanic, despre Titan: Căutările erau zadarnice

James Cameron a declarat, joi, pentru Reuters, că şi-ar dori să fi tras un semnal de alarmă mai devreme despre submersibil, spunând că a considerat că designul carenei este periculos, transmite Protv.ro.

Cameron, care a făcut el însuşi 33 de scufundări la epavă, a declarat la CNN că, atunci când a auzit pentru prima dată vestea despre Titan, luni dimineaţă, s-a conectat cu mica sa comunitate din grupul de scufundare de mare adâncime şi a aflat în aproximativ o jumătate de oră. că submersibilul pierduse comunicarea şi sistemul de tracking, simultan.

„Singurul scenariu care mi-a putut veni în minte care ar putea explica asta a fost o implozie”, a spus el, joi.

Cameron a spus că a făcut mai multe investigaţii şi a primit câteva informaţii suplimentare care păreau să confirme că submersibilul a explodat.

„I-am încurajat pe toţi să ridice un pahar în onoarea lor luni”, a spus Cameron referindu-se la cei din comunitatea din grupul de scufundare.

El a spus că în zilele următoare falsele speranţe au continuat să se manifeste, în timp ce echipele de interveţîie au căutat pasagerii dispăruţi,

„Am urmărit aceste căutări, ştiind foarte bine că este zadarnic, sperând însă că greşesc”, a declarat Cameron.

El a transmis condoleanţe familiilor pasagerilor.

„O idee îngrozitoare”

Cameron, care a devenit un explorator de adâncime în anii 1990, în timp ce făcea cercetări şi realiza filmul său de succes, câştigător de Oscar, Titanic, şi este coproprietar al Triton Submarines, care produce submersibile pentru cercetare şi turism, a declarat, pentru Reuters, că, atunci când a auzit, aşa cum au spus mulţi din industrie, că OceanGate Inc face un submersibil de adâncime cu o cocă din fibră de carbon compozită şi titan, a fost sceptic.

„Mi s-a părut o idee îngrozitoare. Mi-aş fi dorit să fi vorbit, dar am presupus că cineva este mai deştept decât mine, pentru că nu am experimentat niciodată acea tehnologie, dar pur şi simplu suna rău”, a spus Cameron pentru Reuters.

Cauza imploziei Titanului nu a fost determinată, dar Cameron presupune că cei care au criticat proiectul au avut dreptate când au avertizat că o cocă din fibră de carbon şi titan ar permite delaminarea şi infilitrarea microscopică a apei, ducând la defecţiuni progresive în timp.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Ce ar fi provocat tragedia din Ocean: Ultimele clipe ale pasagerilor
Articolul anterior
Accident în centrul Capitalei. Un taxi s-a răsturnat
Articolul următor