Ce fac femeile chineze condamnate la moarte, înainte de execuție!

În anul 2003 un fotograf anonim a primit autorizaţie să intre într-o închisoare de maximă securitate pentru femei din oraşul industrial Wuhan, din centrul Chinei.

separator

Bărbatul a realizat o serie de fotografii emoţionante, însă nu a putut niciodată să le dea publicităţii deoarece autorităţile chineze i-au interzis, să le publice din teama că imaginile vor evoca… simpatie în randul publicului pentru femeile condamnate la moarte!

În una din poze se vede cum o femeie tânără sta pe jos cu picioarele încrucişate şi râde în timp ce este hrănită cu fructe. O altă prizonieră este îmbrăcată într-o pijama roz și dă în cărţi…

Acestea sunt doar câteva imagini care înfăţişează viața “obişnuită” a femeilor dintr-o închisoare din China, care la câteva ore, sau la câteva minute, după ce au fost făcute aceste fotografii, fiecare dintre cele patru femei au fost conduse într-o curte de beton şi executate…

Donggui, o altă prizonieră în acea dimineaţa, la ultima masă, a mâncat o supă de fasole verde, un burger de la McDonalds cu cartofi prăjiţi şi o îngheţată.

Înainte de a fi escortată spre locul execuţiei, a mai primit câteva felii de fructe de la un gardian. Și tot cu ajutorul gardianului, Donggui şi-a făcut unghiile cu ojă roşie!

Într-o altă celulă, Juhua îşi scrie testamentul, iar Xiuling şi Qingxiu se joacă cărţi la câțiva metri distanţă. Fotograful îşi aminteşte că Xiuling a fost foarte „agitată” în timpul nopţii.

Ultimele fotografii le arată pe deţinute în timp ce intră în curtea de execuţie şi se alătură unui rând de 16 femei condamnate la moarte. Unele dintre ele au picioarele legate, iar Xiuling este sprijinită de un gardian deoarece nu poate să se oprească din plâns. După câteva minute, femeile au fost împuşcate.

 Fotografiile cu aceste femei condamnate la moarte au fost publicate pentru prima dată în 2011, pe postul Phoenix TV din Hong Kong. A fost pentru prima dată când au apărut fotografii cu prizonieri chinezi condamnaţi la moarte înainte de momentul execuţiei, după cum a relatat Daily Mail. Autorităţile comuniste sunt foarte precaute cu privire la pedeapsa cu moartea, deoarece China este ţara care efectuează cele mai multe execuţii anual.

 Sursa: http://www.evz.ro

Primii bebeluși concepuți de roboți: Cum s-au născut cu ajutorul tehnologiei

Un startup spaniol a construit un robot de „injectare” a spermei care poate fi controlat folosind un controler PlayStation. Echipa l-a folosit cu succes pentru a fertiliza ovule umane, ducând, în cele din urmă, la nașterea a doi bebeluși sănătoși, scrie Playtech.

După cum raportează MIT Technology Review, unul dintre inginerii care lucrează la primul robot de inseminare din lume nu avea atât de multă experiență în domeniul medicinei fertilității. Dar aici a intrat controlerul PlayStation 5 în joc.

Folosind controlerul, un student inginer de la startup Overture Life a condus un mic ac mecanizat de fertilizare in vitro (FIV), pentru a depune celulele unice de spermatozoizi în ovule umane de mai mult de o duzină de ori.

Bebeluși născuți cu ajutorul roboților

Așadar, tehnica neobișnuită pare să fi funcționat. Două fetițe s-au născut, ca urmare a fertilizării robotizate, în această primăvară.

În esență, este o actualizare robotică a FIV tradițională, care implică specialiști umani care unesc ovulul unei femei și spermatozoizii unui bărbat într-un vas, folosind un ac special sub microscop, ceea ce uneori – dar nu întotdeauna – duce la fertilizare.

Deoarece practica actuală de FIV este atât de delicată și necesită forță de muncă, este foarte costisitoare, fiecare încercare de sarcină în SUA costând aproximativ 20.000 de dolari, potrivit raportului.

Aici intervin startup-uri precum Overture și alte câteva identificate de MIT Technology Review. Ele își propun să facă procesul mult mai ieftin și mai accesibil prin automatizarea din ce în ce mai mare a părților procesului. Până acum, Overture a strâns aproximativ 37 de milioane de dolari, cel mai mult din lot, cu susținători printre care fostul CEO YouTube Susan Wojcicki.

Potrivit experților, este doar un pas progresiv către automatizarea completă a procesului.

Palermo a adăugat că inginerii lui Overture mai trebuiau să încarce manual spermatozoizi pe acele injectoare, ceea ce înseamnă că „acesta nu este încă ICSI robotizat”.

Totuși, este încă un pas impresionant înainte în medicina fertilității – și să te gândești că a fost făcut cu un controler PlayStation este uimitor.

Prinţii de Wales, la ceremonia de încoronare a regelui Charles

Prințesa de Wales a găsit cu ce să înlocuiască tiara la încoronarea lui Charles al III-lea. Ținuta ei a devenit una dintre cele mai remarcate.

Kate Middleton and Prince William Arrive at King Charles' Coronation

Nu este un secret pentru nimeni că dintre toți oaspeții încoronării lui Charles al III-lea, publicul a așteptat cel mai mult apariția Prințesei de Wales, cunoscută pentru iscusința de a atrage atenția asupra ei cu o ținută aleasă cu pricepere. Și de data aceasta soția prințului William nu a dezamăgit.

кейт миддлтон, принцесса уэльская, коронация чарльза III, кейт миддлтон модній образ
Принцесса Шарлотта, коронация короля чарльза, коронация чарльза 3, кейт миддлтон, принц уильям

Mai mult, odată cu apariția ei, a umbrit-o chiar și pe noua regină a Marii Britanii, scrie Hello. Catherine a ajuns la Westminster Abbey într-o rochie albă lungă din crep de mătase ivoire cu broderie. Prințesa Kate a adus un omagiu Regatului Unit cu broderii cu trandafiri, ciulin, narcise și trifoi. Peste ea a aruncat un halat albastru închis al Ordinului Regal Victorian, cu margine stacojie.

În loc de tiară, Kate a purtat o diademă brodata cu frunze 3D de Jess Collett x Alexander McQueen, iar cerceii ei au fost un omagiu emoționant adus regretatei mame a Prințului William: perlele și diamantele i-au aparținut Dianei, Prințesa de Wales. Viitoarea regină a purtat și colierul cu ghirlande al Reginei Elisabeta a II-a pe care George al VI-lea l-a comandat pentru fiica sa, Prințesa Elisabeta, în 1950.

King Charles III coronation: Live updates as new monarch is crowned at  Westminster Abbey in London | PerthNow

Prințesa Charlotte a purtat o ținută care se asortează foarte bine cu ținuta mamei sale.

Prințul William și-a îmbrăcat halatul albastru închis al Ordinului Jartierei peste uniforma roșie a Gărzilor Galilor în calitate de colonel de regiment. Pelerina pe care o poartă în fiecare an la ceremonia de jartieră din iunie de la Windsor este făcută din catifea de mătase albastru închis, cu panglici de satin alb și căptușită cu tafta albă.

Принцесса Шарлотта, коронация короля чарльза, коронация чарльза 3, принц луи
Принцесса Шарлотта, коронация короля чарльза, коронация чарльза 3

În timpul ceremoniei, Prințul de Wales a luat mâna tatălui său și a spus: „Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitate și îți voi aduce credința și adevărul ca stăpân al tău. Doamne ajută-mă.”

Cei doi copii mai mici ai Prințului și Prințesei de Wales, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, au captat inimile celor care urmăresc online încoronarea Regelui Carol al III-lea, conform Daily Mail.

Принцесса Шарлотта, коронация короля чарльза, коронация чарльза 3, кейт миддлтон, принц уильям

Prințesa Charlotte, care a împlinit opt ​​ani săptămâna aceasta, a fost văzută stând lângă fratele ei mai mic, Prințul Louis.

Prințul George, în vârstă de nouă ani, care este pajul de onoare al bunicului său l-a urmat pe rege în procesiune.

Elliot Wagland on Twitter: "The Prince of Wales, Princess Charlotte, Prince  Louis, the Princess of Wales and the Duke of Edinburgh at the coronation  ceremony of King Charles III and Queen Camilla
Kate Middleton's touching tribute to Diana and late Queen at King's  coronation - Manchester Evening News
Elliot Wagland on Twitter: "Princess of Wales arrives at Westminster Abbey  prior to the coronation ceremony of Britain's King Charles III Pic AP  https://t.co/YjfoTYuzMz" / Twitter

Regele Charles a depus jurământul

Zi istorică în întreaga lume. Astăzi, Charles al III-lea este încoronat ca rege al Marii Britanii alături de regina consoartă Camilla, la Westminster Abbey. Printre oaspeți se află 100 de șefi de stat.

King Charles Coronation, Camilla, King Charles Crowning: King Charles  Anointed In UKs First Multi-Faith Coronation: 10 Points
King Charles coronation moments: Royal family at ceremony, procession

Regele Charles a depus jurământul. Regele și-a pus mâna pe Sfânta Evanghelie și se angajează să „împlinească și să țină” acele promisiuni. Charles al III-lea depune, de asemenea, un al doilea jurământ – Jurământul Declarației de Aderare – prin care afirmă că este un „protestant fidel”.

Regele Charles a citit o rugăciune cu voce tare, devenind primul monarh care a făcut acest lucru la o încoronare. Este urmată de Gloria din Liturghia pe patru voci a compozitorului  William Byrd. Iată rugăciunea pe care a citit-o: „Dumnezeul al cărui Fiu a fost trimis nu pentru a fi slujit, ci pentru a sluji, dă har ca să găsesc în slujirea Ta libertatea desăvârșită și în acea libertate cunoașterea adevărului Tău. Dă-mi să fiu o binecuvântare pentru toți copiii tăi, a oricărei credințe  pentru ca împreună să descoperim căile blândeții și să fim călăuziți pe cărările păcii, prin Isus Hristos, Domnul nostru. Amin”.

Corul a cântat în engleză, galeză, gaelică și irlandeză.

A treia și cea mai sfântă parte a slujbei, a început cu Regele și Regina îngenunchiați, în timp ce corul cânta în engleză, galeză, gaelică și irlandeză. Arhiepiscopul de Canterbury a făcut o scurtă rugăciune. 

Este singura parte care se desfășoară departe de mulțime, camere și fotografi. Decanul de Westminster toarnă ulei sfânt pe lingura de încoronare, iar apoi Arhiepiscopul de Canterbury îl unge pe Charles pe cap, piept și mâini, conform liturghiei Bisericii Angliei.

Un cor grec a cântat – un omagiu adus tatălui regelui. În timp tot acest timp, regele a fost așezat pe Scaunul Încoronării. El este cunoscut și sub denumirea de Scaunul Sf. Eduard sau Scaunul Regelui Eduard. Se spune că este cea mai veche piesă de mobilier din Marea Britanie. În el au fost încoronați 26 de monarhi.

Photos: The coronation of King Charles III | CNN
King Charles coronation moments: Royal family at ceremony, procession

sursa

Brejneva și Seminovici: secretul formelor ideale!
Articolul anterior
Despre alinturi…
Articolul următor