Ce fac femeile chineze condamnate la moarte, înainte de execuție!

În anul 2003 un fotograf anonim a primit autorizaţie să intre într-o închisoare de maximă securitate pentru femei din oraşul industrial Wuhan, din centrul Chinei.

separator

Bărbatul a realizat o serie de fotografii emoţionante, însă nu a putut niciodată să le dea publicităţii deoarece autorităţile chineze i-au interzis, să le publice din teama că imaginile vor evoca… simpatie în randul publicului pentru femeile condamnate la moarte!

În una din poze se vede cum o femeie tânără sta pe jos cu picioarele încrucişate şi râde în timp ce este hrănită cu fructe. O altă prizonieră este îmbrăcată într-o pijama roz și dă în cărţi…

Acestea sunt doar câteva imagini care înfăţişează viața “obişnuită” a femeilor dintr-o închisoare din China, care la câteva ore, sau la câteva minute, după ce au fost făcute aceste fotografii, fiecare dintre cele patru femei au fost conduse într-o curte de beton şi executate…

Donggui, o altă prizonieră în acea dimineaţa, la ultima masă, a mâncat o supă de fasole verde, un burger de la McDonalds cu cartofi prăjiţi şi o îngheţată.

Înainte de a fi escortată spre locul execuţiei, a mai primit câteva felii de fructe de la un gardian. Și tot cu ajutorul gardianului, Donggui şi-a făcut unghiile cu ojă roşie!

Într-o altă celulă, Juhua îşi scrie testamentul, iar Xiuling şi Qingxiu se joacă cărţi la câțiva metri distanţă. Fotograful îşi aminteşte că Xiuling a fost foarte „agitată” în timpul nopţii.

Ultimele fotografii le arată pe deţinute în timp ce intră în curtea de execuţie şi se alătură unui rând de 16 femei condamnate la moarte. Unele dintre ele au picioarele legate, iar Xiuling este sprijinită de un gardian deoarece nu poate să se oprească din plâns. După câteva minute, femeile au fost împuşcate.

 Fotografiile cu aceste femei condamnate la moarte au fost publicate pentru prima dată în 2011, pe postul Phoenix TV din Hong Kong. A fost pentru prima dată când au apărut fotografii cu prizonieri chinezi condamnaţi la moarte înainte de momentul execuţiei, după cum a relatat Daily Mail. Autorităţile comuniste sunt foarte precaute cu privire la pedeapsa cu moartea, deoarece China este ţara care efectuează cele mai multe execuţii anual.

 Sursa: http://www.evz.ro

Un moldovean a murit în condiții misterioase în Italia. Corpul acestuia a fost găsit în locuința sa, chiar de mama acestuia

Presa italiană scrie despre moarea în condiții misterioase a unui cetățean moldovean, găsit fără suflare în locuința sa din Parma, Italia.

Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit mort în locuința sa din localitatea italiană Parma, provincia cu același nume din regiunea Emilia-Romagna, în seara zilei de vineri, 19 iulie 2024.

Mama bărbatului a fost cea care a descoperit tragedia, în jurul orei 20:00, când a revenit acasă și l-a găsit pe fiul său fără semne de viață pe podeaua apartamentului în care locuia bărbatul moldovean, situat în Piazzale Mestri din Parma, scrie rotalianul.com.

Echipele de intervenție, inclusiv serviciul de ambulanță 118, poliția, echipele de intervenție rapidă, poliția criminalistică și echipele de investigații, au sosit imediat la fața locului, relatează Parma Today.

Potrivit primelor informații oferite de poliție, cauza decesului ar putea fi un accident domestic.

Deși inițial s-a vehiculat ipoteza că un cuțit ar fi fost găsit lângă corp și că ar fi existat răni provocate de o armă tăioasă, poliția a infirmat aceste informații.

Ancheta este în desfășurare pentru a se asigura că nicio posibilitate nu este exclusă și că toate circumstanțele în care s-a produs decesul sunt clarificate.

Autoritățile continuă să adune informații și să investigheze detaliile cazului pentru a determina exact ce s-a întâmplat în acea seară tragică.

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal de CNA după ce ar fi furat circa 17 milioane de lei

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii mun. Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”. Acesta este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

Urmărirea penală a fost începută în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(6) din Codul penal. Potrivit materialelor administrate în cadrul procesului penal rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada 2019-2024, președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”, organizând expoziții naționale și internaționale de câini, prin intermediul AO „Centrul Chinologic UCM”, prin abuz de încredere și inducere în eroare a sustras mijloace bănești în cuantum de 16 830 000 de lei. Suma provine din taxa achitată de participanți, (în funcție de nivelul expoziției și rasa de câini), bani care urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației. Respectiv, din suma totală de cca 19 000 000 de lei încasată, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Maia Sandu s-a întâlnit cu primărițele din țară

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi despre dezvoltarea comunităților din Republica Moldova cu circa 150 de primare și lidere în localitățile lor, care au participat la evenimentul „Femei primare – ambasadoare UE”, informează unica.md.

”Am discutat despre dezvoltarea comunităților din Republica Moldova cu cele în jur de 150 de primare și lidere în localitățile lor, care au participat la evenimentul „Femei primare – ambasadoare UE”.

Le-am spus primarelor că, acum, avem o oportunitate reală de a ne integra în Uniunea Europeană și de a moderniza Moldova, dar e nevoie de claritate și curaj ca să mergem în continuare pe această cale. Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc – într-o țară sigură și puternică, în marea familie europeană, sau într-o țară izolată și vulnerabilă. E nevoie să avem curajul de a face alegerea corectă, în pofida sperietorilor și minciunilor răspândite de cei care nu respectă țara noastră. Am îndemnat femeile primare să le vorbească oamenilor despre beneficiile integrării europene pentru familiile și comunitățile lor.

Integrarea europeană înseamnă să punem țara la adăpost. Înseamnă mai multe resurse de modernizare a localităților – drumuri europene; acces la apă și canalizare; grădinițe, școli și spitale moderne; servicii publice de calitate – proiecte pe care deja am început să le facem cu sprijinul Uniunii Europene. M-am bucurat să aud că programul „Satul European”, pe care l-am promovat din prima zi de mandat, contribuie la dezvoltarea a sute de sate și orașe din Moldova. Este un început de drum, pe care trebuie să mergem hotărât împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Brejneva și Seminovici: secretul formelor ideale!
Articolul anterior
Despre alinturi…
Articolul următor