Ce s-ar putea întâmpla cu persoanele supraponderale care călătoresc cu avionul

Una dintre problemele care apar atunci când persoanele supraponderale călătoresc cu avionul este lipsa spațiului, scrie ziare.com.

Acest lucru s-ar putea rezolva cu ajutorul unei petiții inițiate de o tânără din Canada, travel influencer pe rețelele sociale, care a cerut companiilor aeriene să ia măsuri în privința gradului de confort de care oamenii de talie mare au parte în avioane.

Jae’lynn Chaney susține că ea și logodnicul său au fost discriminați recent, în timpul unui zbor în care alți pasageri au refuzat să stea lângă ei, cei doi auzind „comentarii pline de ură” și observând „priviri dezaprobatoare” în timpul călătoriei.

„Toți pasagerii de talie mare ar trebui să aibă un loc gratuit suplimentar, sau chiar două sau trei locuri în funcție de dimensiunea lor, pentru a se potrivi nevoilor lor și pentru a le asigura confortul în timpul zborului”, a cerut tânăra din Vancouver.

„FAA (Federal Aviation Administration – n.red.) trebuie să solicite tuturor companiilor aeriene să pună în aplicare o politică clară privind dimensiunea clientului, care acordă prioritate confortului și bunăstării tuturor pasagerilor. Această politică ar trebui să includă linii directoare clare cu privire la confortul pasagerilor mai mari, cum ar fi furnizarea de scaune mai mari, extensii de centură de siguranță și aranjamente alternative de scaune”, a scris Chaney în petiție, citată de New York Post.

În prezent, lățimea unui scaun de avion este între 45 și 55 de centimetri, mult prea puțin pentru persoanele supraponderale.

Cod galben de ceață pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Meteorologii au emis COD GALBEN de ceață, valabil pentru mâine, 24 ianuarie, în toată țara, informează unica.md.

Avertizarea intră în vigoare vineri la ora 01:00 și va fi valabilă până la ora 12:00.

În această perioadă, pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 de metri și mai puțin.

Tot mâine se așteaptă precipitații slabe sub formă de ploaie și vânt slab.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență.

Caz șocant la Iași! Un copil de 3 anișori a fost găsit mort în casă. Părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir, cât timp ei erau la băut

Incident de-a dreptul șocant într-o comună din Iași. Un copilaș de 3 ani a murit, după ce părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir. Cei doi ar fi mers să bea într-un alt loc, scrie observatornews.ro

Update: Potrivit primelor informații, copilul era mort de câteva ore când autoritățile au ajuns la fața locului. Nu se știe dacă cel mic avea probleme de sănătate. Familia ar fi fost cunoscută pentru problemele cu alcoolul. 

Știre inițială:

Potrivit informațiilor, părinții au ajuns acasă dar au sunat abia peste câteva la 112, asta pentru că au crezut că cel mic doarme. 

Poliţiştii şi medicii sunt prezenţi la faţa locului și urmează să stabilească cum s-a produs nenorocirea. 

Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor europene și G7

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor europene și ai țărilor membre ale formatului G7, inclusiv SUA, Canada și Japonia, acreditați în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu a evedențiat  principalele provocări cu care se confruntă țara noastră. Șefa statului  a remarcat  și impactul crizei energetice provocate de Rusia, care afectează direct nivelul de trai al cetățenilor și urmărește să influențeze procesele electorale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În acest context, Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova își concentrează eforturile pe asigurarea securității energetice și reducerea vulnerabilității economice a cetățenilor. Șefa statului a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat, subliniind că acest ajutor este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar și pentru securitatea întregii regiuni.

Președinta a abordat, de asemenea, tema reformei justiției, subliniind că aceasta este nu doar o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci și o așteptare clară a cetățenilor, care își doresc o justiție corectă, independentă și eficientă. „Reformele din domeniul justiției, în special evaluarea externă a judecătorilor, încep să aducă rezultate și trebuie să continue într-un ritm accelerat,” a punctat șefa statului. 

Un alt subiect important al discuțiilor a fost consolidarea eforturilor împotriva corupției politice. Maia Sandu a subliniat necesitatea de a întări arhitectura instituțională a organelor responsabile de combaterea corupției, și de îmbunătăți cadrul legal pentru aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor implicați în corupția politică și electorală. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea integrității alegerilor parlamentare.

Dialogul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele necesare pentru a face față provocărilor actuale și a construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

Soldații ruși au primit cadou de Paște icoane cu Putin
Articolul anterior
Ciorba rădăuțeană, în topul celor mai bune supe din lume
Articolul următor