Cea mai mare autostradă din Europa va trece și prin țara noastră

Despre construirea așa-zisei „Centurii Mării Negre”, o autostradă lungă de 7000 de km, care va trece și prin Republica Moldova, a anunțat publicaţia Asociaţiei Mondiale a Drumurilor „World Higwaz Magazine”. O porțiune din autostradă este deja construită la nord de Marea Neagră. Lucrările din alte state vor începe cel târziu în anul 2019 și vor avea loc în țările: Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Albania, Grecia.

separator

Porțiunea de autostradă, care va trece prin fiecare țară, va fi achitată de fiecare stat din resursele proprii. Iar pentru țările ce fac parte din Uniunea Europeană, se va oferi ajutor și din fonduri europene. Pe teritoriul României autostrada va începe de la Giurgiu, va ajunge la Bucureşti, va urca la Ploieşti – Buzău – Mărăşeşti – Bârlad – Huşi, apoi va intra în Republica Moldova, către Chişinău. Astfel, se va face o importantă legătură rutieră între București și Chișinău. În România va străbate aproximativ 420 de km, scrie auto-bild.ro.De menționat că, în total, autostrada Inelară a Mării Negre va avea în jur de 7000 de km și va fi a doua din lume ca lungime, după cea inelară a Australiei care măsoara 14.500 de km.

Sursa

Prețuri mici, distracție mare și premii-surpriză la Noaptea Reducerilor
Articolul anterior
Centrul comercial din Kemerovo unde în luna martie au decedat zeci de copii și rudele acestora din cauza incendiului devastator, a început să fi demolat
Articolul următor
Alte articole interesante