Cei doi frați din Costești, suspectați că l-au omorât pe Dumitru, și-ar fi ucis și mama în bătaie

Dumitru Jomir, tânărul de 20 de ani omorât în bătaie la Costești, a fost condus astăzi pe ultimul drum lăsând în urmă un morman de jale în rândul celor care l-au cunoscut. Au rămas fără susținere și fratele mai mic al tânărului și bunica sa, de 80 de ani, de care Dumitru avea grijă.

separator
Totodată, presa scrie că Simion Midoni, în vârstă de 21 de ani, principalul suspect în cazul morții lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, nu se află la primul conflict cu legea. În perioada 2017 – 2019, pe numele acestuia au fost pornite șase dosare penale pentru furt și huliganism, în unul dintre ele fiind condamnat la 6 luni de închisoare. Tânărul, pe numele căruia a fost aplicată măsura de arest preventiv după crima de la Costești, provine dintr-o familie care s-a mai aflat în vizorul organelor de drept. Tatăl acestuia a fost condamnat, în 2018, la 8 ani de închisoare pentru că și-a omorât soția.

Rudele lui Dumitru Jomir spun că nu au încredere că organele de drept îi vor pedepsi pe cei vinovați și că unele persoane din grupul celor care l-au omorât în bătaie pe Dumitru terorizează de mai mult timp locuitorii satului Costești, fără să fie pedepsiți. Aceștia mai susțin că dacă organele de drept și-ar fi făcut bine meseria, iar Simion Midoni ar fi fost pedepsit la prima sa abatere, „nu se ajungea la moarte de om”, scrie Ziarul de Gardă.

Ziarul de Gardă a stabilit că în decembrie 2018, tânărul, suspectat de omorul lui Dumitru Jomir, a fost condamnat pentru furt la 6 luni de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Tânărul nu a ajuns însă după gratii pentru că decizia primei instanțe nu era executorie, condamnarea urmând a intra în vigoare doar după pronunțarea instanței de apel.

ZdG a aflat că, în 2018, tatăl lui Simion Midoni a fost condamnat de Judecătoria Hâncești la 8 ani și șase luni de închisoare, pentru că și-a omorât soția. Conform informațiilor din sentința de condamnare, acesta și-a lovit soția de mai multe ori, atât cu pumnii, cât și cu picioarele, iar în urma lovitorilor, femeia a decedat.

„Cei care îl cunosc pe agresor spun că tatăl (lui Simion, n.r.) nu era acasă în acea zi în care soția sa a decedat. Oamenii povestesc că Simion și cu fratele său și-ar fi snopit mama în bătaie, iar tatăl și-a asumat vina”, a povestit una dintre rudele lui Dumitru Jomir.

Potrivit poliției, autorii crimei de la Costești sunt doi tineri: Simion Midoni, în vârstă de 21 de ani, și un minor de 16 ani. Midoni a fost reținut, însă minorul se află în libertate.

Citește mai multe pe independent.md

alte Articole interesante