Cel mai dorit burlac se afişează cu o nouă iubită!

1Deşi a declarat recent că nu are o relaţie cu partenera lui din filmul „Silver Linings Playbook”, Jennifer Lawrence, deoarece este prea t

separator
ânără, actorul Bradley Cooper se afişează cu o iubită mai mică decât Jennifer.

Potrivit rtv.net, deși a afirmat că este mult prea bătrân pentru actriţa Jennifer Lawrence, în vârstă de 22 de ani, actorul Bradley Cooper s-a afişat în public cu o femeie mai tânără. Este vorba de modelul britanic Suki Waterhouse, în vârstă de 20 de ani.

2Actorul, în vârstă de 38 de ani, a primit o vizită de la frumoasa blondă pe platourile de filmare din Boston, Massachusetts. Perechea s-a plimbat prin orașul friguros braţ la braț și păreau fericiţi şi relaxaţi.

Cei doi au fost văzuţi împreună prima dată luna trecută, când au fost fotografiaţi plecând de la Elle Style Awards din Londra.

 

article-2295544-18C3E9E8000005DC-73_634x833 article-2295544-18C3E9EC000005DC-125_634x858 article-2295544-18C3E970000005DC-957_634x822 article-2295544-18C5B7BD000005DC-694_306x848article-2295544-18C5BA67000005DC-693_306x848
article-2295544-189C5D55000005DC-586_634x461

Maia Sandu a promulgat legea privind Limba română

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea care prevede substituirea „limbii moldovenești” cu „limba română” în legislație.

„Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română”, a anunțat președintele.

„Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ. Noi, alături de alți peste douăzeci și șapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învățat-o pe parcursul vieții, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înțelegem dintr-un cuvânt și spunem – într-un glas – că «vorba dulce mult aduce».

Cei care ne-au zis decenii la rând că noi, cetățenii Republicii Moldova, vorbim limba „moldovenească” și nu româna – au urmărit un singur lucru: să ne dezbine. Și aceasta pentru că, odată ce ai divizat un neam, îl poți subjuga și controla mai ușor. Un popor dezbinat nu reprezintă o forță unită, care să se poată proteja. Nu de lingvistică și-au bătut capul cei care au încercat să ne divizeze, ci de cum să țină blocată Moldova într-o veșnică ceartă națională”, a menționat șefa statului.

„Sunt convinsă că limba română trebuie și poate să fie catalizatorul consolidării societăţii noastre, iar pentru aceasta ea trebuie să fie respectată şi, bineînţeles, să fie însuşită şi vorbită de către toţi cetăţenii noștri. Mă bucur mult când întâlnesc astăzi tineri de diferite etnii care vorbesc foarte bine limba română. Noi toți putem sprijini acest efort pentru ca, uniți, să ne îndreptăm energia spre construcția unui viitor comun în Uniunea Europeană, acolo unde toate limbile sunt respectate și protejate”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că, pe 16 martie 2023, Parlamentul Republicii Moldova, a adoptat o hotărâre care prevede substituirea „limbii moldovenești” cu „limba română” în legislație.

Bătrân din Italia îngrijit de o moldoveancă, ucis în plină stradă sub ochii femeii

O îngrijitoare din Italia, originară din Republica Moldova, l-a văzut pe bătrânul asistat de ea ucis sub proprii ochi în seara zilei de duminică, 19 martie 2023, informează ziarul italian Il Giorno.

Potrivit sursei citate, tragedia s-a petrecut în jurul orei 19:30 pe Strada Provincială 1 Bressana-Salice din provincia Pavia, în Lombardia.

Din declarația badantei, dată în fața polițiștilor, reiese că ea și bătrânul asistat circulau pe strada menționată mai sus la bordul unei mașini Volkswagen Polo când pensionarul, aflat la volanul mașinii, a lovit un iepure în timpul mersului.

Bărbatul, care se numea Pietro Cassi și avea 82 de ani, a oprit autovehiculul și a coborât pentru a verifica ce s-a întâmplat, dar imediat după aceea a fost lovit de o mașină Ford Fiesta.

La volanul autoturismului Ford se afla un italian de 67 de ani din localitatea Stradella care, din cauza lipsei de vizibilitate, strada fiind întunecată, nu l-a văzut pe Cassi pe carosabil.

La sosirea agenților de la Polstrada, îngrijitoarea moldoveancă le-a explicat acestora motivul pentru care bătrânul asistat a coborât din mașină, ajutându-i astfel să înțeleagă mai bine dinamica accidentului.

sursa

Sunt căsătoriți de 59 de ani și au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

Leo și Ruth Zanger din Quincy sunt căsătoriți de 59 de ani și au, în total, 100 de nepoți și strănepoți! Mai exact, au 53 de nepoți, 46 de strănepoți și un stră-strănepot, Jaxton, care a venit pe lume în primăvara anului trecut, scrie qbebe.ro.

Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

Leo Zanger a declarat pentru presa de peste Ocean că „bunul Dumnezeu a continuat să ne trimită minuni” și glumește pe seama numărului său de nepoți și strănepoți, spunând că acum și-ar putea înființa propriul oraș. Ba mai mult decât atât, soția sa, Ruth, remarcă faptul că întotdeauna este loc pentru încă unul.

Deși familia celor doi este nuemoasă, aceștia spun că sunt foarte apropiați, mai ales că cei mai mulți dintre ei locuiesc în Quincy, Illinois, și se întâlnesc adesea la ocazii speciale. De fiecare dată când familia se reunește, trebuie să închirieze o întreagă sală mare pentru a-i găzdui pe toți. De asemenea, au nevoie de cel puțin zece curcani sau cincizeci de kilograme de șuncă pentru a-i sătura pe toți!

toata familia zanger
Foto: Facebook Leo Zanger

Având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le au într-un an, familia Zanger se asigură că fiecare aduce câte ceva de mâncare. Este adevărat că acest lucru înseamnă adesea să încerce să se întreacă unul pe celălalt de fiecare dată când au ocazia.

Leo și Ruth au 13 copii, născuți între anii 1956 și 1984.  În momentul în care s-a născut cel mai tânăr fiu al lor, Joe, în 1984, aveau deja zece nepoți! Prima lor nepoată, Jeannine, a venit pe lume în 1975.

copiii si nepotii cuplului leo si ruth zanger
Foto: Facebook Leo Zanger

Pentru a ține pasul cu familia lor în creștere, unul dintre copiii lui Leo și Ruth, Donna, s-a oferit voluntar să țină evidența tuturor datelor și informațiilor importante referitoare la familia lor. Acestea includ nunți, zile de naștere, aniversări, adrese și numere de telefon. Pentru cei care se căsătoresc cu vreun membru al familiei numeroase, este o provocare să cunoască pe toată lumea și să memoreze toate numele lor. Ashleigh, care s-a căsătorit cu unul din strănepoții cuplului, spune că l-a născut pe Jaxton fără să-și dea seama că este al 100-lea nepot și recunoaște că se simte specială din această cauză.

Anorexia poate ucide! (Video)
Articolul anterior
Vezi ce interpreți autohtoni au învățat limba română de dragul cântecului!
Articolul următor