Cel mai inaccesibil magazin din China: a fost cocoțat la 120 metri înălțime, pe o stâncă verticală, dar nu duce lipsă de clienți

O magazie minuscula din lemn cocoțată pe o stâncă abruptă dintr-o regiune pitorească din sudul Chinei și-a câștigat pe bună dreptate renumele de cel mai inaccesibil magazin din țară, scrie digi24.ro.

Suspendat la 120 de metri înălțime, în Shiniuzhai, provincia Hunan, magazinul de doi metri pătrați îi aprovizionează pe alpiniști cu apă și băuturi răcoritoare, potrivit CNN, care citează presa chineză Shiniuzhai este cunoscut pentru relieful abrupt, care oferă priveliști uluitoare și oportunități pentru iubitorii de sporturi extreme.

De asemenea, tot aici se găsește și Haohan Qiao, care a fost primul pod din sticlă din China în 2015, atunci când a fost inaugurat. Magazinul este situat lângă un traseu de de 800 de metri de „via ferrata” . Via ferrata – italiană pentru „calea de fier” – este un traseu cu ancore metalice și alte structuri de care alpiniștii se pot fixa în timp ce fac escaladări dificile. Magazinul a făcut furori în 2018, când s-a deschis, după ce timp de un an de zile s-a lucrat la construirea lui. A revenit în lumina reflectoarelor luna aceasta, când presa de stat a început din nou să-l readucă în atenție. Astfel, imaginile cu magazinul s-au viralizat pe rețelele sociale.

„Cel mai incomod magazin”, așa este el cunoscut pe rețeaua chineză Weibo. Un utilizator a comentat: „Este foarte solicitant pentru angajați”. Angajații sunt responsabili pentru aprovizionarea magazinului în fiecare zi, a declarat Song Huizhou, directorul general al bazei de agrement Shiniuzhai.

Un angajat a declarat pentru Beijing Youth Daily că personalul transportă zeci de sticle de băuturi în rucsac, în fiecare zi, iar fiecare sticlă este vândută cu sume cuprinse între 5 și 7 yuani, adică mai puțin de 1 dolar. Însă angajații magazinului au împărțit alpiniștilor și prăjituri gratuite luna trecută, cu ocazia unei sărbători de toamnă în China. Hunan, o provincie fără ieșire la mare, cu 64 de milioane de locuitori, găzduiește și Parcul Național Zhangjiajie, care este renumit pentru formațiunile carstice spectaculoase, asemănătoare unor stâlpi, despre care se crede că au inspirat peisajul din filmul „Avatar”.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Papa Francisc nu este în cea mai bună stare de sănătate
Articolul anterior
Apare mereu alături de cele trei fiice, dar Sylvester Stallone a pierdut un fiu acum 11 ani. Din ce cauză s-a stins
Articolul următor