Certificatele medicale electronice vor intra în vigoare luna aceasta. Află ce se întâmplă cu cele pe suport de hârtie

Certificatele medicale în format electronic nu vor substitui certificatele medicale pe suport de hârtie, ci sunt parte a unei baze de date în care apar toate mențiunile de pe certificatul medical.

separator
Precizarea a fost făcută pentru IPN de către Tatiana Zatîc, șefa Direcției Politici în Domeniul Asistenței Medicale Primare, Urgente și Comunitare din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.Data implementării efective a formatului electronic al certificatului medical este 15 iulie, în considerare fiind luate doar certificatele medicale eliberate începând cu 1 iulie.

Tatiana Zatîc a precizat că certificatul medical va apărea în baza de date în ziua în care concediul medical se încheie și nu în ziua în care a fost eliberat certificatul pe hârtie.

Pacienții vor prezenta în continuare angajatorului certificatul în format clasic, rolul certificatului electronic fiind acela de a avea o evidență strictă pentru a nu se pune în pericol plata concediului medical către pacienți.

sursa: www.ipn.md

Ce au făcut Nelly Ciobanu, Nata Colesnic și Marcel Toma în Deșertul Arabiei?
Articolul anterior
,,În ultimele luni am fost întrebată de zeci de ori dacă sunt însărcinată”. Natalia Morari a vorbit despre lupta cu kilogramele în plus!
Articolul următor
Alte articole interesante