Cetățenii moldoveni se vor putea programa online pentru vaccinarea anti-Covid-19

Cetățenii incluși în a treia etapă de imunizare vor avea posibilitatea să se programeze online pentru a fi vaccinați împotriva Covid-19.

Despre aceasta a anunțat Alexei Ceban, coordonatorul campaniei naționale de imunizare din Republica Moldova, în cadrul conferinței de presă de astăzi, 30 martie, privind procesul de vaccinare împotriva coronavirusului în Republica Moldova.

„Avem pilotată platforma pentru programarea persoanelor pentru vaccinare, care va fi lansată atunci când vor fi vaccinate persoanele din contingentele largi. Acest lucru ne va permite să avem o planificare mai bună și o organizare a procesului de imunizare”, a declarat în cadrul conferinței Alexei Ceban, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

De asemenea, specialistul a spus că prioritate la imunizare vor avea cei din etapa a doua, rămași nevaccinați, chiar dacă va fi lansată cea de-a treia etapă.

Actualmente, în Republica Moldova, au fost vaccinate împotriva COVID-19 mai mult de 38.000 de persoane. Potrivit autorităților din Sănătate, etapa a doua va fi anunțată în curând.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în Republica Moldova, a început pe 2 martie, după ce, la data de 27 februarie, Republicii Moldova îi fusese acordate 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României.

sursa: www.diez.md

Elevul eminent care a luptat ca mama lui, alcoolică, să fie privată de drepturile părintești
Articolul anterior
Doi soți din Kiev au pierdut lupta cu infecția Covid-19. Cei doi aveau în grijă 13 copii
Articolul următor
Alte articole interesante