China: 20.438 de cazuri de coronavirus confirmate, 632 de oameni s-au însănătoșit și au părăsit spitalul

Beijingul consideră epidemia un test major pentru capacitatea de guvernare a Chinei. În zona orașului Wuhan au fost ridicate, în regim de urgență, două spitale, cu 2600 de paturi. Unul a primit deja pacienți. Alte cladiri au fost transformate in spitale improvizate, in contextul agravarii epidemiei. Aici vor fi tratați pacienții cu forme ușoare.

separator
Song Shesheng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din China: „Situaţia cazurilor se prezintă astfel: 20.438 de cazuri confirmate dintre care 2788 sunt severe. S-au înregistrat 425 de cazuri mortale. În acelaşi timp, 632 de oameni s-au însănătoșit și au părăsit spitalul.”

Autoritățile chineze au început să recurgă la drone echipate cu dispozitive de comunicare în masă pentru supravegherea persoanelor din focar. Aceste sunt avertizate dacă umblă fără măști pe stradă. Se evită, astfel, contactul direct cu localnicii. În același timp, dronele sunt folosite și pentru împrăștierea unor substanțe dezinfectante, scrie stiri.tvr.ro.

Shang Chengxia, secretar adjunct al Comitetului de partid, districtul Anhui: „Le-am comunicat localnicilor prin chat şi alte metode să nu lase rufele la uscat afară, să închidă ferestrele şi uşile şi să fie pregătiţi pentru dezinfectare în spaţii publice.”

Thailanda a confirmat șase cazuri noi pe teritoriul sau, iar autoritățile din Hong Kong au anunțat primul deces. Belgia a confirmat că o persoană repatriată din Wuhan, cu un avion francez, este infectată. Nu a fost depistată la îmbarcare.

Pe de altă parte, peste 3700 de persoane se află în carantină la bordul unei nave de croazieră în Japonia. Un pasager din Hong Kong, care s-a aflat pe vas, a fost depistat cu coronavirus. Pasagerii rămân în camere până vor fi testați de echipele speciale trimise se guvernul nipon.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de coronavirus o urgență la nivel global.

Invazie de lupi într-o localitate din Moldova. Oamenii sunt îngroziți
Articolul anterior
Un moldovean a fost rănit într-un grav accident, în apropiere de vama Albița
Articolul următor
Alte articole interesante