Cinci cărţi recomandate de Bill Gates pentru a avea un an mai bun

Cofondatorul Companiei Microsoft Bill Gates şi-a făcut un obicei din promovarea titlurilor de cărţi care îl interesează, oferind periodic liste de lectură pentru diferite perioade ale anului.

Cinci cărţi recomandate de Bill Gates pentru a avea un an mai bun

Bill Gates a postat pe blogul său personal, pe care l-a numit :”Un an urât”, 5 recomandări de cărţi favorite în speranţa că cititorii vor putea încheia anul într-o notă pozitivă, transmite Mediafax.

Toate alegerile lui Gates sunt non-ficţiune şi se concentrează pe ştiinţă, rasismul sistematic şi modul în care istoria se referă la ceea ce confruntă rasa umană în 2021.

Prima carte recomandată de Bill Gates este ”Noul Jim Crow: Încarcerarea în masă în era daltonismului,” de Michelle Alexander.

Expune radiografia unui sistem de încarcerare ciclică şi inegal în America, simţită mai mult ca niciodată după protestele împotriva uciderii lui George Floyd, Black Lives Matter.

Cea de a doua carte este ”Gama: De ce triumfă generaliştii într-o lume specializată,” de David Epstein. Autorul este critic faţă de specialişti.

Cu toate astea Gates le recomandă oamenilor să nu îşi piardă entuziasmul şi dacă au un domeniu preferat să îl urmeze.

”Spionul şi trădătorul: cea mai mare poveste de spionaj din războiul rece,” de Ben Macintyre.

Este vorba despre un ofiţer KGB care a devenit agent dublu pentru britanici iar cartea Respiraţia din sare, despre o nouă eră în ştiinţă şi pacienţii şi familiile care au schimbat medicina. Care dintre cărţi  te-a inspirat?

Taxele vamale americane vor produce ‘grave prejudicii’ 

Wang Wentao, ministrul chinez al comerțului, a declarat la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) că taxele vamale americane vor produce ‘grave prejudicii’ țărilor sărace, potrivit unui comunicat al ministerului său de sâmbătă, relatează AFP.

‘SUA nu încetează să introducă măsuri tarifare, producând o enormă incertitudine și instabilitate în lume, provocând haosul atât pe plan internațional, cât și chiar în SUA’, a comentat Wang.

China a anunțat că va ignora orice nouă mărire a taxelor de către președintele american Donald Trump pentru că, potrivit Beijingului, la acest nivel ‘produsele americane exportate în China nu mai sunt viabile pe piața chineză’.

China a mai anunțat că va depune o plângere la OMC și împotriva acestei ultime serii de taxe vamale.

A devenit vicecampioană europeană pentru al cincilea an consecutiv

Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană la Bratislava și a urcat pe podium pentru al cincilea an consecutiv la Campionatale Europene.

Irina Rîngaci a fost învinsă în finala categoriei de greutate 65 kg de către Grace Bullen din Norvegia.

Republica Moldova își propune să semneze Tratatul de aderare la UE în 2028, mai devreme decât se anticipa

Premierul Dorin Recean stabilește un nou obiectiv ambițios de politică externă pentru Republica Moldova, acela de semnare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeană în anul 2028, adică peste 3 ani. Termenul avansat anterior era anul 2030, potrivit moldova1.md

ANTALYA, TURKIYE – APRIL 11: Moldova’s Prime Minister Dorin Recean attends the „Leaders’ Panel” as part of the 4th Antalya Diplomacy Forum (ADF2025) in Antalya, Turkiye on April 11, 2025. The 4th edition of the Antalya Diplomacy Forum (ADF2025), hosted by the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkiye, under the auspices of Turkish President Recep Tayyip Erdogan, will take place on 11-13 April 2025, in Antalya, Turkiye. This year’s theme “Reclaiming Diplomacy in a Fragmented World” reflect

Recean confirmă astfel discuțiile neoficiale din cancelariile europene potrivit cărora țara noastră ar putea beneficia în următorii ani de un culoar favorabil, mai rapid decât cel rezervat anterior, pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană.

Aflat în Turcia, la o conferință diplomatică, Dorin Recean a declarat pentru un site românesc specializat în politici europene că Republica Moldova se așteaptă să avanseze mai rapid pe calea sa europeană.

„Alegerea strategică a Republicii Moldova este una foarte clară: să devenim membru al marii familii europene. Pentru asta muncim pentru ca până la sfârșitul acestei decade, mă refer către 2028, să putem deja să semnăm tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Este un termen foarte ambițios”, a declarat Dorin Recean.

Premierul Recean a amintit în context că Republica Moldova a finalizat screening-ul pentru mai mult de jumătate din capitolele acquis-ului comunitar, iar procesul de negocieri avansează într-un ritm susținut.

Oficialul a arătat că progresele obținute pînă în prezent de Republica Moldova se datorează, pe de o parte, sprijinului financiar și politic fără precedent din partea Uniunii Europene, iar pe de altă parte, echipelor guvernamentale și tehnice implicate în proces.

Potrivit unor surse de la Bruxelles contactate de Teleradio-Moldova, Uniunea Europeană pregătește în prezent liberalizarea comerțului și adoptarea de către țara noastră a sistemului vamal unic comunitar, care ar permite, între altele, fluidizarea transportului de mare tonaj la frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Dorin Recean a precizat, în interviul acordat site-ului Calea Europeană.ro și condițiile de bază care ar permite Republicii Moldova să-și atingă principalele obiective de politică externă: protejarea țării noastre de influența rusească și un rezultat pozitiv la alegerile parlamentare de anul acesta.

Inna Soțchi: Ce trebuie să știi înainte de a semna un contract de colectare și păstrare a celuleor stem în Moldova
Articolul anterior
Cele 5 mari necunoscute despre Coronavirus, la un an de la apariția infecției
Articolul următor
Close menu