Cleopatra Stratan: ,,Am o relație foarte specială cu mama”. Ce profesie are Rodica Stratan

Cleopatra și tatăl ei, Pavel Stratan au scos nenumărate piese împreună, împărțind aceeași pasiune pentru muzică. În schimb, despre mama artistei nu se cunosc prea multe detalii, pentru că femeia a preferat mereu să stea departe de lumina reflectoarelor.

Pavel Stratan și soția lui, Rodica, sunt împreună de peste 20 de ani. Aceștia au împreună doi copii, pe Cleopatra Stratan și pe frățiorul ei mai mic. Amândoi sunt foarte talentați, iubind muzica.

Cea care l-a făcut tată pe Pavel Stratan a fost mereu o prezență discretă. După ce în presă au apărut mai multe speculații, Cleopatra Stratan a hotărât să spună ce relație are, de fapt, cu mama ei. Cântăreața a declarat că se înțelege foarte bine cu cea care i-a dat naștere și că deși nu se expune atât de mult, Rodica Stratan o susține în egală măsură ca tatăl artistei.

„Mama mă susține, așa cum a fost tata, așa a fost și mama, chiar dacă nu se expune în față reflectoarelor, e întotdeauna cu mine. Am o relație foarte specială cu mama”, declara Cleopatra Stratan pentru click.ro, în urmă cu ceva timp.

Mama Cleopatrei Stratan este de profesie inginer și iubește ceea ce face. Femeia nu este pasionată doar de job. Ca hobby, ei îi place foarte mult să gătească, fiind o gospodină desăvârșită.

Mama Cleopatrei Stratan a apărut din nou în lumina reflectoarelor, când fiica ei s-a căsătorit. Astfel, cununia religioasă a cântăreței cu Edward Sanda a fost prezentă și Rodica Stratan. Femeia a optat pentru o rochie de culoare închisă, până la genunchi.

Detaliul observat de fani a fost că ea a purtat baticul pe cap, pe toată perioada slujbei. Gestul a fost urmat, de altfel, și de restul femeilor. Singurul moment în care soția lui Pavel Stratan și-a dat jos accesoriul a fost atunci când a făcut o fotografie.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

Prețul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Reacția Pro TV, după ce s-a vehiculat că Vocea României este o emisiune regizată. Declarațiile unei foste concurente au făcut ravagii
Articolul anterior
Motivul pentru care foștii membri ai trupei O-Zone au rupt orice legătură. Ce s-a întâmplat
Articolul următor