Motivul pentru care foștii membri ai trupei O-Zone au rupt orice legătură. Ce s-a întâmplat

Trupa O-Zone făcea furori, în anii 2000, rupând topurile cu piesele lansate. Și cu toate că succesul a răsunat și peste granițe, cei trei nici nu mai vor să audă unul de altul în prezent.

După destrămarea formației O-Zone, membrii Dan Bălan, Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș au rupt orice legătură. Cu toate că deveniseră celebri peste noapte, cei trei artiști au ales să meargă pe drumuri separate și să își încerce norocul cu proiecte solo.

Radu Sîrbu a rămas în România și și-a deschis un studio de muzică profesionist, potrivit Viva. El a precizat că nu mai țin legătura, pentru că între ei a fost, mai degrabă, o relație de muncă și nu una de prietenie:

„Nu am mai ținut legătură. Mai vorbim de câteva ori pe an, o dată când ne urăm toate cele bune de ziua de naștere și a doua, cu mai știu eu ce ocazie specială. Cam atât! Dacă ne vedem pe stradă, ne salutăm, dar mai multe nu știu ce să vă spun! O-Zone a fost asemenea unui job! Până îți dai demisia ai o relație mai bună sau mai rea cu colegii. Apoi, îți vezi de drumul tău și, ca atare, cu unii dintre colegi mai ții legătura, cu alții, nu! Așa s-a întâmplat și cu noi, cei de la O-Zone!”, a explicat Radu Sîrbu pentru Cancan, citat de Viva.

Ce spune Radu Sîrbu despre o posibilă reuniune a trupei O-Zone

Radu Sîrbu a explicat, scurt și la obiect, că nu crede într-o reuniune a trupei O-Zone, fiind de părere că nu ar mai avea același impact pe care l-a avut la început:

„Sunt de părere că lucrurile bune, cele mai bune, se întâmplă o singură dată în viață. O singură dată apare contextul și dai marea lovitură. Astăzi, ce se cânta acum 20 de ani nu mai are același impact. S-au schimbat generațiile și gusturile. Și spun asta în ciuda faptului că am lansat, cu câteva luni în urmă, un remix al aceleiași melodii, despre care nu pot spune că nu aprins. Dimpotrivă, s-a bucurat și el de succesul lui. Dar, sincer, o nouă reunire a trupei mi-e greu să cred că se mai poate produce așa ceva! Fiecare ne-am văzut de viețile noastre!”, a spus Radu Sîrbu, citat de sursele menționate mai sus.

„Împreună, trupa noastră, are pe Spotify și azi peste două milioane de fani, ceea ce nu e deloc puțin lucru! Dar tot nu știu dacă am mai avea în prezent succesul de acum 20 de ani, dacă ne-am propune așa ceva. O-zone a avut momentul său de glorie, atunci când a fost scris să fie!”, a mai adăugat acesta, potrivit surselor citate mai sus.

O femeie de 36 de ani, reținută după ce i-a furat banii unui bărbat în timp ce era la terasa unui local din centrul Capitalei

O femeie de 36 de ani, din raionul Sîngerei, a fost reținută fiind suspectată de pungășie. Suspecta ar fi sustras de la un bărbat de 32 de ani, care se afla la terasa unui local din centrul capitalei, portmoneul cu acte personale, carduri și bani în sumă de 2000 de lei.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de ofițerii Inspectoratului de Poliție Centru, de comun cu grupa specializată din cadrul Direcției de Poliție, suspecta a fost identificată și reținută.

Bunurile au fost recuperate și returnate victimei.

Femeia a fost reținută pentru 72 de ore, iar conform legislației penale în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei sau închisoare de până la 4 ani.

Cum poți solicita schimbarea numelui sau a prenumelui

Numele de familie şi prenumele sunt atributele de bază prin care se identifică persoana şi care se înscriu în mod obligatoriu în actele de stare civilă şi în alte acte oficiale ale persoanei, scrie bizlaw.md.

Numele de familie se dobândeşte prin rudenie şi este comun membrilor aceleiaşi familii. Copilul din căsătorie va lua numele din căsătorie al părinţilor săi, ales de aceştia cu ocazia depunerii declaraţiei de căsătorie.

Numele de familie și prenumele poate fi modificat prin schimbarea acestuia pe cale administrativă, prin adoptarea unei decizii de către organul de stare civilă, sau ca efect al schimbării stării civile a persoanei (prin căsătorie sau prin  divorţ). Sunt necesare motive temeinice care să îndreptățească solicitantului să ceară schimbarea numelui sau a prenumelui.

Potrivit Agenției Servicii Publice, sunt considerate motive temeinice pentru schimbarea numelui sau prenumelui următoarele situații:

  • când numele este format din expresii indecente, ridicole;
  • când numele este pronunțat dificil;
  • când solicitantul dorește să aibă un nume şi/sau prenume corespunzător naționalității pe care o are;
  • când solicitantul dorește să poarte un nume de familie simplu în locul celui dublu;
  • când solicitantul dorește să poarte numele soţului sau să alăture la numele său numele soţului (și nu a făcut asta în momentul înregistrării căsătoriei);
  • când solicitantul dorește să revină la numele pe care l-a avut până la căsătorie (și nu a făcut asta în momentul pronunțării/înregistrării divorțului);
  • când solicitantul dorește să poarte numele de familie al tatălui (mamei) vitreg sau altei persoane care a participat la educaţia solicitantului;
  • când părinții au divorțat, iar copilul dorește să poarte numele mamei pe care aceasta l-a avut până la căsătorie (în situațiile copiilor cu capacitatea deplină de exercițiu – după împlinirea vârstei de 18 ani).

Nu sunt considerate motive temeinice pentru schimbarea numelui sau prenumelui următoarele situații:

  • când solicitantul alege un nume sau prenume ce se pronunță dificil sau ridicol;
  • când solicitantul este urmărit penal sau are antecedente penale şi nu este reabilitat;
  • când în rezultatul schimbării numelui de familie prin conexare acesta va deveni compus din trei nume de familie;
  • când solicitantul este căsătorit şi numele de familie, schimbarea  căruia se solicită, îl poartă după căsătorie şi soţul, care refuză să depună concomitent cerere de schimbare a numelui;
  • când se solicită transliterarea numelui sau prenumelui cu caractere latine în baza regulilor ortografice ale unei limbi străine sau cu utilizarea semnelor diacritice.

Cererea de schimbare a numelui şi/sau prenumelui se depune la organul de stare civilă de la domiciliul solicitantului.

Schimbarea numelui de familie şi/sau prenumelui copiilor cu vârsta între 16-18 ani se soluționează la cererea copilului, cu acordul scris al părinților acestora.

Termenele de examinare a cererii de schimbare a numelui de familie şi/sau prenumelui, precum şi taxele pentru prestarea serviciului respectiv sunt stabilite în Anexa 2 la Hotărârea Guvernului nr. 966/2020 cu privire la serviciile prestate de către Agenţia Servicii Publice.

Conform datelor statistice, în perioada anilor 2020 şi până în prezent, au fost înregistrate în total 11.947 acte de schimbare a numelui de familie şi/sau prenumelui: 2020 – 1.994 acte, 2021 – 2.705 acte, 2022 – 2.726 acte, 2023 – 3.032 acte, semestrul I 2024 – 1.490 acte.

Pentru prima dată în ultimii patru ani, exportul Republicii Moldova de făină de grâu a depăşit importul

În primele șase luni ale acestui an exporturile de făină de grâu din Republica Moldova au constituit 14.341 de tone, în creștere cu circa 13% față de aceeași perioadă a anului trecut și aproape opt peste nivelul de acum doi ani, arată date vamale publicate de expertul Iurie Rija. Datele pentru primele șase luni confirmă tendința din ultimii doi ani de creștere a exporturilor de făină de grâu, scrie mold-street.com.

De exemplu, dacă în 2020, s-a importat cu 29.000 de tone mai multă făină decât s-a exportat, apoi în 2023 importurile au depăşit exporturile cu doar aproximativ 3.500 de tone, iar deja în prima jumătate a anului 2024, Moldova a exportat cu 654 de tone mai mult decât a importat.

Acest lucru sugerează că producătorii de făină își îmbunătățesc calitatea producţiei pentru export și consumul intern.

De notat că preţul mediu de import a făinii de grâu a fost în prima jumătate a anului de 6,08 lei pentru un kilogram, apoi cel de export cu peste 22% mai ieftin – 4,72 lei pentru un kilogram.

Cleopatra Stratan: ,,Am o relație foarte specială cu mama”. Ce profesie are Rodica Stratan
Articolul anterior
Meteorologii anunță ninsori neobișnuite în această iarnă
Articolul următor