Clipe de coșmar la bordul unui avion! Un pasager a murit în timpul unui zbor spre Munchen

Au fost momente de coșmar într-un avion care trebuia să aterizeze la Munchen: un cetățean german și-a pierdut viața în fața celorlalți pasageri, scrie stiridiaspora.ro

Incidentul tragic a avut loc pe un zbor al companiei Lufthansa de la Bangkok către München: starea de sănătate a unui pasager de 63 de ani s-a deteriorat rapid la scurt timp după decolarea avionului. În cele din urmă, a murit în fața celorlalți pasageri.

Potrivit unui raport citat de cotidianul elvețian „Blick”, germanul nu se simțea bine nici înainte ca zborul LH773 să decoleze, joi seară.

„Avea transpirații reci, respira mult prea repede și era deja apatic”, a declarat un martor ocular. Însoțitorul bărbatului a explicat inițial că starea ar fi fost cauzată de faptul că au fost nevoiți să fugă pentru a prinde avionul.

Un doctor a efectuat o verificare rapidă înainte de decolare


Un însoțitor de bord și căpitanul s-au deplasat ca să se asigure că starea bărbatului este una bună, înainte de decolare. Pilotul a întrebat apoi prin difuzor dacă există un medic la bord pentru o evaluare rapidă. A răspuns apelului un medic polonez în vârstă de 30 de ani – după o scurtă conversație și o măsurare a pulsului, medicul a spus că bărbatul de 63 de ani este apt pentru zbor.

„Apoi i-au dat puțin ceai de mușețel, dar bărbatul începuse să scuipe deja sânge în punga pe care i-a întins-o soția sa”, a declarat martorul citat de publicația elvețiană.

După ce avionul a decolat, starea bărbatului a început să se deterioreze rapid. A început să piardă tot mai mult sânge pe nas. 

„A fost ceva de groază, toată lumea țipa”, a relatat martorul care stătea în spatele victimei. Germanul a pierdut foarte mult sânge.

În ciuda încercărilor de resuscitare, pasagerul a murit – iar pilotul s-a întors spre Bangkok, de acolo de unde decolase inițial. 

Pasagerii traumatizați care au fost nevoiți să urmărească agonia bărbatului au fost nevoiți să aștepte câteva ore la aeroport înainte de a reveni într-un alt avion care să-i ducă la destinație. 

Alertă de proporții în România! Pensionarii sunt păcăliți să dea zeci de mii de lei printr-o nouă schemă

Este alertă de proporții în România! Zeci de pensionari sunt păcăliți să dea bani printr-o nouă metodă inventată de un escroc din județul Timiş. Acesta mergea în casele bătrânilor vulnerabili, inventa diferite povești emoționante și le promitea acestora fie că îi ajută la cumpărături, fie ca merge să le plătească facturile și dispărea cu banii, scrie realitatea.net.

”La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Din cercetări, a reieşit că, în perioada februarie 2023 – noiembrie 2023, un bărbat de 38 de ani, prin inducere în eroare, ar fi pretins şi încasat diverse sume de bani de la mai multe persoane fizice, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, în schimbul prestării anumitor servicii pe care ulterior nu le mai îndeplinea”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul aborda pe stradă bătrâni cărora le promitea că le face diferite comisioane, precum plata facturilor, cumpărături, obţinerea de bilete şi altele, însă când primea de la aceştia bani, dispărea.

Spitalul din Comrat, dotat cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale

Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” a fost dotat astăzi cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale. Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul programului „Kusanone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, din contul grantului în valoare de 89,392 USD s-a achiziționat un echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale pentru Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel”. Proiectul urmărește fortificarea capacităților de gestionare a deșeurilor medicale și eliminarea surselor de poluare a mediului ambiant.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a precizat că „noul sistem de tratare a deșeurilor medicale va contribui la sporirea siguranței, reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător.”

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Peste 160 milioane de lei au fost confiscați în vistieria statului în 2023, în dosarele procurorilor PCCOCS

Potrivit raportului pentru anul 2023 al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), prin sentințele de condamnare obținute, au fost confiscate bunuri și bani de în valoare de 167.862.981 lei. 

Sumele de bani virate în contul statului prin sentințele din 2023 au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de persoane, fiind dispuse soluții de confiscare în 75 de cauze penale.

Recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiune și indisponibilizarea bunurilor infracționale a fost un obiectiv asumat de PCCOCS la începutul anului 2023. Drept rezultat, se atestă o creștere esențială a sumei supuse confiscării față de anii precedenți: în 2021-10.925.120 lei, iar în 2022-5.621.252 lei.  

În curs de investigare de către procurorii PCCOCS și examinare în instanțele de judecată ale altor dosare trimise de către aceștia, rămân aplicate sechestre pe bunuri în valoare de circa 650.000.000 lei. În eventualitatea pronunțării unei hotărâri judecătorești pe cazurile investigate, acestea urmează a fi confiscate în folosul statului.

Per total, procurorii PCCOCS au reprezentat învinuirea de stat în privința a 344 de persoane în vizavi de care au fost adoptate 228 sentințe, cu o rată de condamnare sau de încetare pe motive de nereabilitare de peste 92%.

Pentru anul 2024, procurorii PCCOCS își propun să depună eforturi concertate pentru combaterea criminalității organizate, inclusiv a celei care implică folosirea tehnologiilor informaționale și a cripto-valutei.

Ce afecțiune produce regurgitații frecvente și arsuri
Articolul anterior
Moarte plină de mister! Doi tineri, găsiți fără suflare într-un Mercedes, parcat într-un garaj din Chișinău
Articolul următor