„Coadă de până la 30 de ore”. Britanicii care vor să-i aducă un omagiu reginei, avertizați de autorități în privința aglomerației

Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a va fi dus miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde oamenii vor putea să-i aducă un omagiu suveranei începând cu ora locală 17.00. Guvernul britanic avertizează în acest context că se vor forma cozi foarte mari, iar timpul de așteptare ar putea fi de până la 30 de ore, scrie libertatea.ro.

Secretarul pentru Cultură, Michelle Donelan, a declarat că autoritățile se așteaptă la „cozi extrem de mari, care ar putea dura până la 30 de ore”, înainte ca oamenii să ajungă la sicriul reginei.

„Nu vor fi 30 de ore de așteptare pentru toată lumea”, a precizat Donelan, adăugând că este important ca oamenii să fie „pe deplin pregătiți” să aștepte mult, în picioare, inclusiv în timpul nopții, și posibil în condiții meteo nefavorabile. Marți seară, ploua la Londra atunci când sicriul cu trupul reginei a fost adus din Scoția. Întrebată dacă prin anunțul său încearcă să-i descurajeze pe oameni să vină la Londra, secretarul britanic a precizat că este important ca publicul să facă alegeri informate.

Peste 1.000 de persoane vor fi pregătite în fiecare zi să-i ajute pe cei care stau la coadă. De asemenea, va exista o coadă specială pentru persoanele cu dizabilități și pentru cele care nu pot sta în picioare atât de multe ore, a mai explicat oficialul britanic. Pe traseu au fost amenajate 500 de toalete.

Oamenii îi pot aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie, la 96 de ani, începând de miercuri, de la ora locală 17.00 (19.00, ora României), până luni, 19 septembrie, la ora 6.30 dimineața (8.30, ora Românie), ziua funeraliilor reginei.

Se așteaptă ca sute de mii de oameni să treacă în acest interval prin fața sicriului suveranei britanice. Unii s-au așezat la coadă încă de marți, petrecând noaptea în stradă.

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Vladimir Putin și Xi Jinping se întâlnesc să discute despre „o alternativă la Occident”, anunță Kremlinul
Articolul anterior
Zeci de copii ar fi murit după ce au luat un sirop cu paracetamol
Articolul următor