Coadă imensă în Capitală, la maratonul de vaccinare organizat de USMF

Astăzi, 22 mai, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova continuă vaccinarea în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”.

Începând cu ora 8:00 dimineața, au fost vaccinate 1140 de persoane, dintre care 950 cu Pfizer, 155 cu AstraZeneca și 35 cu Sinopharm.

În primele 24 de ore de la lansarea Maratonului au fost imunizate 1755 de persoane: cu Pfizer – 950, cu AstraZeneca – 616 și cu Sinopharm – 189 de cetățeni.

Din cele 1000 de doze de vaccin Pfizer, la ora 15:00, au mai rămas doar 50, însă stocul a fost suplinit cu încă 750 de doze, în scopul imunizării populației care își așteaptă rândul.

În Campusul universitar din regiunea Mălina Mică a capitalei au fost deschise două puncte de imunizare: în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (patru fluxuri), unde are loc imunizarea cu vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca, și în Complexul Sociocultural Universitar (șase fluxuri) – vaccinarea cu Pfizer. Maratonul se va încheia duminică, 23 mai, la ora 21:00.

USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinurile Sinopharm și Phizer, și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Un stâlp de electricitate a căzut peste o mașină, în sectorul Telecentru

Un pilon de electricitate și un copac au căzut peste un automobil, pe o stradă din cartierul Telecentru al Capitalei.

Un stâlp de electricitate a căzut peste o mașină parcată la Telecentru

Canalul de Telegram INDEX a publicat o imagine de la fața locului în care se poate observa că un automobil care staționa a fost avariat în urma căderii pilonului.

Potrivit informației, casele din preajmă au rămas fără electricitate.

Meteorologii au emis cod galben de îngheț

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru astăzi și mâine, 27 și 28 aprilie, avertizare meteorologică de Cod galben de îngheț.

Vremea 30 martie - 12 aprilie 2020. Temperaturile cresc treptat

Astfel, pe data de 27-28 aprilie în orele nocturne și ale dimineții la suprafața solului și izolat în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-2°C.

Ilan Șor a rămas fără mandat de deputat. Parlamentul a votat!

Ilan Șor a rămas fără mandat de deputat. 56 de deputați au votat pentru proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat urmare a deciziei Curții de Apel prin care Ilan Șor a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunilor prevăzute în art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal.

Tragedie în Rusia: 11 muncitori au murit după ce s-au intoxicat cu metan la o stație de epurare
Articolul anterior
Maestrul Nicolae Botgros a fost decorat cu Ordinul Recunoştinţei de către Biserica Ortodoxă Română
Articolul următor