Cod galben de viscol. Rafale de până la 90 km/h, temperaturile scad la -20 de grade

Administrația Națională de Meteorologie din România a actualizat informarea meteorologică cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din țară. 

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00

Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Moldova

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

În intervalul 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00 va fi semnalată vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sudul țării.

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Susținătorii lui Aleksei Navalnîi au protestat cu lanterne de Ziua Îndrăgostiților
Articolul anterior
Încă un medic din Chișinău a murit de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante