Cod portocaliu de schimbare a vremii. Cum se circulă în acest moment pe drumurile din țară?

La ora actuală, ora 12:00, 27 ianuarie, Administrația de Stat a drumurilor informează că traseele din țară sunt accesibile circulației rutiere.

Între ora 7:00 și 12:00, nu au fost înregistrate sectoare de drum blocate. În municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari și UTA Găgăuzia a nins, formându-se lapoviță, partea carosabilă a drumurilor publice naționale din aceste regiuni fiind lunecoasă și înzăpezită.

În această perioadă, pentru combaterea lunecușului și deszăpezirea drumurilor publice au fost executate intervenții cu 8 autogredere, 16 buldozere cu pneuri, 35 de distribuitoare auto și implicarea a 16 muncitori rutieri.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. Informația se actualizează.

În imaginile video de mai jos are loc combaterea lunecușului și deszăpezirea drumului public național R26 Bender – Căuşeni – Cimişlia, km 79 (tronsonul ce traversează extravilanul orașului Cimişlia și satului Mihailovca din raionul Cimișlia)

Priveliști de iarnă! Mai multe localități din Moldova, acoperite de zăpadă
Articolul anterior
Doi profesori, uciși de Covid la Soroca. Liceul care a revenit la predarea online
Articolul următor
Alte articole interesante