Copii cuminţi cu vedete părinţi, ediția a III-a!

De ziua copiilor, vedetele autohtone împreună cu odraslele lor au susţinut un concert inedit în incinta Palatului Naţional. Artiştii au avut emoţii duble, atât pentru ei, cât şi pentru micile lor vedete.

separator


Micuţii interpreţi au strălucit pe scenă alături de părinţii lor şi au avut o prestaţie muzicală de excepție. Aceştia au primit cadouri şi flori de la prieteni, colegi şi rude.

Chiar dacă pentru unii artişti este o exlusivitate să apară în scenă însoțiți de copii lor, iar pentru alţii dimpotrivă, cert este că toţi au avut emoţii uriaşe, mai ales Aura, una dintre organizatoarele acestui spectacol.

Aura: „Emoţiile mele sunt duble pentru că îmi fac griji nu numai pentru copiii mei, dar şi pentru tot spectacolul, mai ales că anul acesta participă nu doar interpreţi, dar şi oameni de televiziune sau prezentatori.”

Ideea acestui concert a venit de la o sugestie banală, de a satisface curiozitatea moldoveanului, print-un concert în care artiştii să cânte împreună cu micuţii lor,  asfel aflând cine sunt micile vedete şi ce vârstă au aceștea.

Aura: „Un bun prieten al familiei noastre ne-a dat această idee când ne gândeam ce proiecte să mai facem. Pornind de la ideea  că moldovenii sunt firi curioase și  vor să știe cum sunt copiii vedetelor autohtone.”

Chiar dacă au avut o prestaţie în scenă de notă zece, nici unul din copiii Aurei nu vrea să devină interpret.

„Când voi fi mare vreau să devin actriţă, pompier sau poliţistă”, a spus Lory, pe când Bety vrea să devină balerină, frizeriţă sau dansatoare.

Pentru această zi specială pe care copiii o aşteaptă cu nerăbdare un an întreg, interpretul Adi împreună cu feciorul său Valentin, au pregătit o piesă în exclusivitate pentru spectacolul dedicat celor mici. Artistul este mândru că piciul său a moştenit acest talent de la el şi că sunt o echipă perfectă pe scenă. Dar cu toate acestea a avut emoţii duble, atât pentru el, cât şi pentru mica vedetă.

Adi:“Împreună cu Vali emoţiile sunt mai mari, nu îmi fac emoții doar pentru evoluția  mea, dar şi pentru el. I-am descoperit talentul de interpret, după ce fredona prin casă, melodiile cântate la Tv şi de pe paginile web. Şi am decis să-l punem la o încercare, să vedem dacă ţine sau nu ritmul notelor muzicale. Până una alta se descurcă binişor, mai târziu vom vedea, sperăm ca programul şcolar să nu-i dea peste cap planurile muzicale. La piesa din această seară am muncit mai bine de 3 luni, acum o lună am „scos-o din cuptor” şi astăzi îi facem  premiera absolută aici la Palatul Naţional”.

Şi micile vedete au pretenţii la capitolul vestimentar.

Adi: „Cel mai greu a fost să alegem ţinuta lui Valentin, chiar dacă este micuţ, este un tip pretenţios, atunci când vine vorba de haine. Într-un final, soţia şi Dna Lilia, şefa studioului în care activeză Vali, i-au ales o ţinută pe măsură, care s-a combinat perfect şi cu ţinuta mea”.

Din meniul pieselor săltăreţe şi pline de voie bună nu a lipsit nici muzica populară. Igor Cuciuc alături de mica vedetă Andreea, au cântat şi au dansat de au „rupt” scena Palatului Național, încât au ridicat toată sala în picioare. Interpretul a avut emoţii mai mari pentru fiica lui, decât pentru el şi a fost un examen trecut cu brio de amândoi.

Igor Cuciuc:“Am avut emoţii mai mari ca fiică-mea, pentru că îmi făceam griji să nu uite cuvintele şi să nu greşească gesturile. Dar vreau să spun că ea s-a prezentat mai bine, a făcut totul foarte frumos şi a dansat aşa cum am învăţat-o. Pentru mine a fost un examen foarte important. Copilul mai mult de 2, 3 ori nu repetă o piesă, o păcăleam că mergem la distracţii şi aşa mai cânta o dată. E mai complicat să lucrezi cu copiii, dar sunt mândru că a însuşit piesa din primele 3 repetiţii”.


Concertul „Copii cuminţi cu Vedete părinţi” se află la cea de-a treia ediţie, iar organizatoarele, Nona Marian şi Aura se străduiesc în fiecare an să facă din acest eveniment un adevărat spectacol pentru toţi copiii.

Text: Cristina Mihalachi

Incendiu la un hotel într-o stațiune de schi din Turcia: Cel puțin zece morți

Cel puțin zece oameni au murit și alți 32 au fost răniți, în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la un hotel din stațiunea de schi Bolu, aflată în nord-vestul Turciei, informează Reuters și CNN Turk. În momentul în care flăcările au izbucnit, în clădire se aflau 234 de oameni, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 10:15  – Biroul guvernatorului provincial Bolu a confirmat într-un comunicat în jurul orei 06:00 GMT că cel puţin zece persoane au murit în incendiu şi 32 au fost rănite, în timp ce eforturile continuă pentru stingerea incendiului şi salvarea victimelor cu 30 de maşini de pompieri şi 28 de ambulanţe, informează Agerpres. Hotelul de 161 de camere avea un grad de ocupare de aproape 90%, fiind perioada vacanţei şcolare de iarnă, potrivit Hurriyet. Construcţia din lemn şi amplasarea hotelului la poalele unei pârtii de schi ce permite accesul vehiculelor doar de pe partea frontală îngreunează intervenţia pompierilor, adaugă publicaţia menţionată. Potrivit reţelei NTV, aproximativ 300 de persoane, inclusiv angajaţi, se aflau în hotel, iar echipele de salvare se tem că ar mai putea fi persoane blocate la etajele superioare.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Incendiul a început marți, 21 ianuarie, la etajul al patrulea al unui hotel cu 11 etaje din stațiunea de schi Kartalkaya. Cauza incendiului nu este clară, în acest moment. Guvernatorul din Bolu, Abdulaziz Aydin, a declarat, pentru postul de radio TRT că autoritățile anchetează motivul, însă, se pare că, incendiul a izbucnit din zona restaurantului, în jurul orei 3.30.  Inițial, autoritățile au anunțat că șase persoane și-au pierdut viața, însă bilanțul a urcat ulterior la zece decese. Nu este încă cel final, au precizat autoritățile.

Șapte polițiști din Călărași și Strășeni, cercetați penal, după ce au pretins bani de la șoferi

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, investighează șase polițiști ai Serviciului patrulare Strășeni și Călărași a Direcției patrulare „Centru” a INSP al IGP al MAI și un angajat al Inspectoratului de Poliție Strășeni, care ar fi pretins ilegal mijloace financiare ce nu li se cuvin, de la șoferii opriți pe traseu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Mai exact, în schimbul banilor primiți cei șapte polițiști cu vârste cuprinse între 27 și 39 ani, nu ar fi întreprins măsurile prevăzute de lege pentru documentarea infracțiunilor şi a contravențiilor din domeniul circulației rutiere, comise de conducătorii auto, iar în unele cazuri aceștia acționau ilegal și întru mușamalizarea încălcărilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe mijloace de probă cu relevanță cauzei penale privind comiterea coruperii pasive și coruperii active.

Prin urmare, polițiștii investigați penal au fost citați în fața autorităților de drept, iar în privința a patru din ei a fost înaintată bănuiala, urmând ca alții trei să se prezinte în acest scop, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

A început transferul salariilor pentru profesori, anunță ministrul Educației

Întârzierile salariale sunt cauzate de implementarea noului sistem Trezoreria, dar problema este parțial rezolvată și toți profesorii își vor primi salariile pentru decembrie. Declarația a fost făcută de ministrul educației si cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni la RLIVE TV, transmite IPN.

Dan Perciun a concretizat că achitările au început din 20 ianuarie și că, în scurt timp, vor fi transferate salariile tuturor pedagogilor.

„În cadrul ministerului, salariile tot s-au reținut până pe data de 15. Fiecare instituție trebuia să treacă procesul de înregistrare. Da, este o situație neplăcută, dar azi va fi rezolvată în proporție de 99%”, a explicat ministrul.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței de luni a Primăriei că profesorii din municipiul Chișinău nu și-au primit încă salariile pentru luna decembrie. La scurt timp, Ministerul Finanțelor a precizat că Trezoreria de Stat a alocat 816,5 milioane de lei pentru pedagogii din toată țara, 215,5 milioane de lei fiind celor din capitală.

Problema salariilor a început să fie discutată în spațiul public din luna noiembrie, când edilul capitalei a declarat că Guvernul nu a transferat municipalității mijloacele financiare necesare.

Din 1 ianuarie 2025, instituțiile publice au trecut la sistemul online Trezoreria”, ceea ce a generat întârzieri salariale către angajați.

Indiana: “Ador bucătăria italiană”
Articolul anterior
Copii cuminţi cu vedete părinţi, ediția a III-a!
Articolul următor
Close menu