Coronavirus: Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la spital

Preşedintele Donald Trump a fost transportat, vineri, la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru a fi tratat pentru Covid-19, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă.

separator

Măsura e una de precauţie, au transmis oficialii americani. Trump a ieşit pe propriile picioare din reşedinţa sa, purtând mască, în prima apariţie în public de la anunţul că este infectat cu noul coronavirus.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: “Merg la spitalul Walter Reed, cred că mă descurc de minune, dar o să ne asigurăm că lucrurile ies cum trebuie.

Prima doamnă se simte foarte bine, așa că vă mulțumesc, apreciez, nu o să uit niciodată. Mulțumesc.”

Oficialii spun că va sta la spitalul militar Walter Reed câteva zile, în salonul prezidențial, care este echipat complet pentru ca Trump să-și poată îndeplini atribuțiile.

Donald Trump este tratat cu Remdesivir şi “se odihneşte confortabil” după ce a fost dus la spital diagnosticat cu coronavirus, potrivit medicului său.

“Sunt bucuros să vă raportez că preşedintele este foarte bine. El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiştii am ales să iniţiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză şi se odihneşte confortabil”, a declarat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Potrivit oficialilor, Donald Trump e obosit, dar într-o stare bună, iar Melania are o tuse uşoară şi migrene.

Donald Trump a fost testat pentru coronavirus după ce una dintre consilierele lui, a fost confirmată pozitiv. Hope Hicks s-a aflat in Air Force One împreună cu Trump marţi, când au zburat la Cleveland pentru dezbaterea electorală. De asemenea, l-a însoțit miercuri, în Minnesota, la un miting de campanie.

Sursa

Estonia a donat Moldovei centre mobile de carantină și triaj Covid-19
Articolul anterior
O mașină a poliției făcută zob pe o stradă din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante