Covid-19 în Europa: Spitalele încep să se umple din nou

Europa intră într-o fază decisivă a luptei împotriva Covid-19 odată cu reînceperea şcolilor, dar şi cu venirea toamnei, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

separator

Tinerii răspândesc noul val de coronavirus, avertizează autoritățile franceze. Și îl transmit rudelor mai în vârstă… Un film dat publicităţii de Ministerul Sănătății este difuzat ca un avertisment: Crește numărul cazurilor de infectare, iar spitalele încep să se umple din nou de bolnavi cu Covid. Așa cum se întâmplă cu un spital din Bordeaux, unul dintre focarele din Franța.

Dr. Olivier Joannes Boyau, șeful secției de terapie intensivă a Spitalului Universitar din Bordeaux: “Poate că acest val aduce mai puțini pacienți, în acest moment. Din păcate, însă, va dura probabil mai mult.”

Spitalul este pregătit pentru mai mulți pacienți cu Covid. Însă, spre deosebire de ce a fost în primăvară, va continua să trateze și alte urgențe.

Dr. Catherine Fleureau, director medical Spitalului Universitar din Bordeaux: “Asta face situația mai dificilă. Va fi, probabil, mai greu ca data trecută pentru că acest val va crește, cred, progresiv și va fi de durată.”

Totuși acum știm mai multe despre acesată boală și putem interveni din timp, cu tratamente mai eficiente – spun medicii de la spitalul universitar din Bordeaux. Prin folosirea steroizilor și a unor ventilatoare special adaptate care evită contaminarea, numărul pacienților intubați este acum la jumătate în comparație cu astă-primăvară.

Dr. Olivier Joannes Boyau, șeful secției de terapie intensivă a Spitalului Universitar din Bordeaux: „Principala provocare este să ţinem numărul infectărilor cât mai jos posibil.”

În ultimele seri, parcă mai mult ca niciodată, terasele din Tel Aviv au fost pline. Oamenii se bucură de ultimele zile de libertate, înainte să reintre în carantină. De vineri încolo vor putea lua mâncare de la restaurant doar la pachet. Angajaţii din industria ospitalităţii sunt de altfel printre cei mai afectaţi de decizia guvernului.

Raschel Blufarb, corespondent RTL Germania: “Aceste 3 săptămâni de carantină vor costa economia Israelului 1,8 miliarde de euro. Şomajul este deja de 20% şi mulţi dintre cei cu care am vorbit sunt disperaţi.”

Israelienii fac cozi în pieţe şi în magazine ca să-şi facă provizii, pentru ca de vineri nu vor mai avea voie să se îndepărteze la mai mult de 500 de metri de locuinţe.

Premierul Netanyhau şi-a explicat decizia prin necesitatea de a nu bloca sistemul de sănătate, deja suprasolicitat. Cei mai nemulţumiţi sunt însă evreii ultraortodocsi, întrucât chiar de vineri încep cele importante sărbători din calendarul evreiesc.

Preşedintele Mexicului a continuat tradiţia “strigătului independenţei”, însă în faţa unei pieţe goale. Pentru prima dată în 153 de ani, mexicanii au sărbătorit Ziua Independenţei fără ceremonii majore, ca urmare a restricţiilor impuse pentru adunările publice, din cauza coronavirusului. Doar lumini în culorile naţionale au desenat harta ţării în principala piaţă din Ciudad de Mexico.

Între timp, India a trecut de 5 milioane de infecţii şi virusul se răspândeşte acolo mai rapid decât în oricare altă parte a lumii. De câteva zile, numărul de noi cazuri înregistrate, în 24 de ore, depăşeşte 90.000.

sursa

Cleopatra Stratan și Edward Sanda au decis cine le vor fi nași de cununie
Articolul anterior
Primul copil român cu Covid-19 internat la terapie intensivă
Articolul următor
Alte articole interesante