Cristina Gheiceanu a împlinit 32 de ani!

Cristina Gheiceanu, jurnalista basarabeancă stabilită în Elveția, a împlinit ieri frumoasa vârstă de 32 de ani. Cu ocazia acestui eveniment, Cristina și-a dedicat un mesaj pe pagina sa de Instagram, în care a dezvăluit cum se simte în această etapă a vieții.

separator
Jurnalista căsătorită cu fotbalistul român Ovidiu Mendizov, a declarat:

,,Salut, 32 de ani! ❤️ Astăzi este ziua mea și sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce este în jurul meu!
Mulțumesc vieții pentru mica mea minune – Adela! Cred că cuvântul „dragoste” nu este suficient pentru a descrie ce simt pentru fiica mea! Mulțumesc pentru soțul meu iubitor. Ne luptăm uneori, dar este doar pentru că ne iubim prea mult😅.
Mulțumesc minunaților mei părinți, pentru jobul meu de vis, pentru sănătatea mea, pentru prietenii adevărați și pentru toate oportunitățile din calea mea! Mulțumesc, prietenilor mei virtuali care mă urmăresc și mă susțin”, a menționat Cristina.
 

Îi urăm Cristinei sănătate, împliniri și cât mai multe vise realizate!

Șase cazuri de corupere a polițiștilor de patrulare, în doar 24 de ore

Șase șoferi au încercat ieri, 22 ianuarie, să-i corupă pe agenții de patrulare ai INSP, după ce au fost trași pe dreapta pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere, scrie pulsmedia.md.

Două cazuri au fost înregistrate în municipiul Chișinău. În sectorul Ciocana, la intersecția străzii Meșterul Manole cu strada Ștefan Vodă, șoferul unui Volkswagen, un individ de 41 de ani a propus echipajului MAI 9973 500 de lei ca să nu-l documenteze. Un alt caz a avut loc în jurul orei 19:44, pe strada Chișinăului, din orașul Cricova, mun.Chișinău, după ce un individ în vârstă de 21 de ani, la volanul unui BMW, a încercat să-i mituiască cu 200 de lei pe membrii echipajului MAI 9987, după ce l-au tras pe dreapta pentru încălcarea RCR.

Și în raionul Orhei au fost înregistrate două cazuri în care șoferii cu păcate au încercat să scape de oamenii legii oferindu-le mită. Astfel, în jurul orei 11:15, pe traseul R6, șoferul unui automobil de marca Kia Sorento, în vârstă de 507 de ani, a oferit agenților de patrulare ai echipajului MAI 8854 bani în sumă de 500 de lei pentru ca să nu-i întocmească un proces-verbal.

Tot în municipiul Orhei, pe traseul R6, în jurul orie 13:29, șoferul unui Volkswagen, a încercat să scape de agenții de patrulare ai echipajului MAI 8808 oferindu-le mită.

Alte două cazuri de tentativă de corupere a agenților de patrulare au fost înregistrate în municipiul Bălți și orașul Cimișlia. La Bălți, în jurul orei 12:15, pe strada Ștefan cel Mare un șofer în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automobil de marca Audi, a încercat să ofere 500 de lei mită agenților de patrulare ai echipajului MAI 9929, ca să nu-l sancționeze pentru încălcare RCR.Cel de-al șasele caz a fost înregistrat în jurul orei 13:15, pe strada Ștefan cel Mare din orașul Cimișlia, unde șoferul unui camion de marca DAF, un bărbat de 50 de ani, a propus bani în sumă de 800 de lei echipajului INSP MAI 8860 ca să nu fie documentat contravențional.

În toate cele șase cazuri, șoferii au fost denunțați de către agenții de patrulare organelor abilitate.

O avocată de la noi a înhățat amendă de 80.000 de lei și interdicția de a profesa pentru trafic de influență

La 22 ianuarie 2025, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința de condamnare a unei avocate, găsită vinovată de comiterea traficului de influență (art. 326 alin.(2) lit. c) din Codul penal). Instanța a dispus pedeapsa cu amendă în mărime de 4000 unități convenționale, echivalentul a 80 000 de lei, cu privarea de dreptul de a activa în calitate de avocat pe un termen de 5 ani și repararea prejudiciului victimei, în mărime de peste 35 000 de lei.

Conform materialelor cauzei, avocata ar fi pretins suma de 11 000 de euro, dintre care a primit efectiv, în mai multe tranșe, suma de 6 900 de euro. Aceasta susținea că are influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, conducătorul organului de urmărire penală al IP Centru, a procurorului ce aveau în gestiune o cauză penală în privința denunțătorului pentru infracțiunea de falsificare a probelor în cadrul unui proces civil, dar și față de experții din cadrul Centrului Național de Expertize Judiciare. În schimbul banilor, avocata promitea că poate influența soluționarea favorabilă a cauzei penale respective. 

Urmărirea penală a durat doar trei luni, iar judecarea cauzei aproape 10 ani, cauza penală fiind redistribuită de 5 ori către alți judecători din varii motive. Inculpata a pledat nevinovată pe parcursul procesului, însă instanța a apreciat probatoriul administrat și a stabilit vinovăția acesteia.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Centru în termen de 15 zile.

Trei ruși și un georgian, condamnați în Moldova pentru escrocherie. Acționau în complicitate cu alte persoane din Cehia, Cipru și alte state

La 21 ianuarie 2025, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința într-o cauză penală în care 3 cetățeni ai Federației Ruse și un cetățean al Georgiei au fost găsiți vinovați de escrocherie (prevăzută la art. 190, alin. (6) din Codul penal). Aceștia ar fi înșelat mai mulți cetățeni din Republica Moldova, obținând ilegal sume mari de bani prin promisiuni false de câștiguri rapide pe piețele financiare online, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cauza a fost inițiată în anul 2018 de Procuratura Anticorupție și a fost rejudecată în urma unei decizii a Curții de Apel Chișinău, după ce prima sentință fusese casată. Potrivit anchetei, între iunie 2016 și noiembrie 2017, inculpații, în complicitate cu alte persoane – cetățeni ai Republicii Cehia, Ciprului, Federației Ruse și a altor state, acționând în calitate de pretinși reprezentanți, pseudo-manageri și brokeri a unor companii înregistrate în Cipru, Limassol, cu activitate desfășurată pe platforme on-line înregistrate în Belize, Republica Vanuatu, prin înșelăciune și abuz de încredere, inclusiv prin intermediul personalului angajat pe teritoriul Republicii Moldova și instruit în acest sens, au convins mai mulți moldoveni să investească bani în scheme financiare fictive, promițându-le câștiguri mari, dar fără a le explica riscurile. În urma acestor tranzacții, victimele au pierdut tot ce au investit, iar inculpații au obținut ilegal peste 310 000 de euro și 305 000 de dolari, echivalentul a peste 12 milioane de lei moldovenești.

Instanța a decis ca aceștia să primească pedepse cu închisoare: 9 ani pentru trei dintre ei și 10 ani pentru al patrulea cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de administrarea și gestionarea banilor și altor bunuri materiale pe un termen de 5 ani.

Totodată, s-a dispus încasarea, în mod solidar, din contul inculpaților, în beneficiul a 10 părți vătămate, cu titlu de prejudiciu material cauzat în urma săvârșirii infracțiunii, a mijloacelor bănești în sumă de 321 723,77 dolari SUA și 310 171,12 Euro, iar cu titlu de prejudiciu moral, în beneficiul unei părți vătămate – 20 000 MDL. În același timp, instanța de judecată a dispus încasarea în beneficiul statului, cu titlu de cheltuieli judiciare suportate pentru efectuarea expertizelor judiciare în cadrul cauzei penale – 10 220 MDL.

De asemenea, a fost menținută anunțarea în căutare a inculpaților, dispusă în temeiul încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 21 iulie 2021. 

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Accident pe strada Calea Orheiului. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit
Articolul anterior
Cum poți deveni Regină în noaptea de Revelion
Articolul următor