Cu drag de mama: Nadia Moșneagu, interpretă

Muzica este sufletul ei și ceea ce și-a dorit să facă dintotdeauna este să cânte și să încălzească inima publicului cu vocea sa cristalină. Muncește mult în studio pentru a crea piese de calitate, însă cel mai mare noroc vine de la străbunica și bunica, de la care a moștenit talentul de a cânta, iar mama este cea care a susținut-o mereu în visul său. În Luna Femeii, talentata interpretă Nadia Moșneagu ne vorbește despre relația frumoasă pe care o are cu cea care i-a dat viață!

separator

,,Pe mama mea o cheamă Galina, mama lucrează ca bibliotecară și adoră cărțile și copiii. Iar pentru mine ea este cea mai scumpă ființă de pe pământ, cea mai blândă și binevoitoare. Îngerul meu păzitor, care m-a susținut și mă susține în tot ceea ce fac. M-a ghidat, m-a îndrumat și a crezut în mine”. ,,Încă de mică m-a încurajat să cânt și m-a însoțit la toate concursurile din țară, atât de muzică populară cât și cele de muzică ușoară. Am reușit să construiesc cu mama una din cele mai calde relații. Și aș vrea și fetițele mele să urmeze această cale.

Îi povestesc mereu tot ce am pe suflet, pentru că mama are o putere nebănuită de a asculta. Și, totuși, în pofida a toate, mama nu este răsfățată nici de soartă, nici de propriii copii. Pentru că ea ne răsfață întâi pe noi, cu plăcinte calde atunci când mergem acasă, cu colțunași, clătite și sarmale super delicioase și chiar cu cadouri. Asta e mămica noastră!

Am învățat de la mama să fiu o bună gospodină și o mamă iubitoare, dar și să fiu sinceră cu oamenii din jurul meu și cu mine însămi, să muncesc cinstit și să-mi croiesc propriul drum prin viață.

Am avut parte de o copilărie frumoasă și condimentată cu de toate. Cu scăldatul în Răut fără voie, pentru că sunt la poalele râului, cu furat noaptea de pepeni verzi, cu prășit la vie, dar cele mai memorabile momente alături de mama mea sunt acelea în care ne adunam de sărbători și cântam romanțe precum ,,O, mamă, dulce mamă!”.

Îți mulțumesc mamă, pentru dragostea ta, pentru că m-ai învățat, pentru că m-ai încurajat și m-ai ajutat să devin omul de astăzi. Primește de la noi urarea ce vine din suflet, în această frumoasă lună de primăvară!”.

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Mark Stam a lansat piesa ,,Nesimțit”
Articolul anterior
Anastasia Zavorotnyuk a născut în secret o fiică și doar acum a arătat-o pe micuță
Articolul următor